Jaaroverzicht 2020

2020, een jaar om heel snel te vergeten!

Eerst was er het Covid-19 virus dat de wereld op zijn kop en ons leven on hold zette. Een verloren jaar volgens de ene, een jaar om te herbronnen volgens de andere. Dierbaren, waaronder mijn oom en een neef, lieten hierbij het leven.

De slagzin van 2020 was ‘BLIJF IN UW KOT‘.

Daarnaast kwam voor ons op 23 juli het dramatische nieuws dat ik een agressieve kwaadaardige tumor had waaraan ik op 30 juli geopereerd ben. Dertien dagen in een duur hotel – a.k.a. ziekenhuis – doorgebracht.

Enkele weken na de operatie kreeg ik er nog twee ongevraagde en ongewenste cadeautjes bovenop, in de vorm van een diep veneuze trombose in mijn been en een pees- en peesschedeontsteking in mijn pols. Die laatste, daar ben ik nog steeds niet vanaf.

Een reisjaar is het al zeker niet geworden. Begin mei werd ik gebeld door het geboekte hotel aan het Meer van Genève dat zij ons niet mochten ontvangen. Zodoende annuleerde ik zelf het hotel aan de Côte d’Azur, want het ging in Frankrijk helemaal de fout kant op.
Bovendien cancelde KLM onze vlucht van september naar Namibië. De ‘grote reis’ die onze ‘laatste grote’ zou worden, mijn droomreis, is niet doorgegaan. Niet alleen omwille van corona, ook mijn ziekte stak stokken in de wielen.

Tot op vandaag blijft onze vakantiekalender voor 2021 leeg. We wachten het gewoon af en zien wel wat er kan en mag. Voorlopig heb ik belangrijker katjes te geselen.

Twintig-twintig werd het jaar van het ‘knuffelcontact’ (woord van het jaar, trouwens). En van de ‘staycation’. De ene noemde het Tuinesië, de andere Balkonia of Château Chez-Nous. Voor ons betekende het vooral veel wandelen en fietsen in onze eigen omgeving. We zijn gezegend met prachtige natuur en daar hebben we in dit rare jaar volop van genoten.
Toen het weer mocht gingen we een paar keer voor enkele dagen bij onze noorderburen fietsen, en vlak voor mijn operatie hebben we nog vijf dagen in Normandië doorgebracht.

En verder was het wat mij betreft al revalideren wat de klok sloeg.

2020 … een jaar om heel snel te vergeten.

Blogvrienden, lezers en lurkers,
een nieuw jaar komt eraan,
een nieuw begin.
Maak er iets moois van.
😘

Voor mijn archieven:

Januari – Zwarte Woud – 5 dagen
Juni – Hengelo – 3 dagen (fietsen)
Juni – Volendam – 2 dagen (fietsen)
Juli – Almere – 3 dagen (fietsen)
Juli – La Roche en Ardenne – 2 dagen
Juli – Normandië – 5 dagen
September – Middelburg – 3 dagen (fietsen)
September – Oostende – 3 dagen (stormachtig weekend met ons gezin)

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

36 gedachten over “Jaaroverzicht 2020”

 1. Ik wens jullie alle goeds voor 2021 Myriam. Dat het met de gezondheid de goede kant mag blijven opgaan, en dat reizen weer aan bod mag komen.

  Like

 2. Ik blijf het bijzonder vinden dat jullie in Almere zijn geweest, waar ik juist van weg gevlucht ben, hahaha Toch nog een aantal mooie uitjes kunnen doen, ondanks alle ellende die jij persoonlijk hebt moeten ondergaan.

  Ik wens jou echt oprecht alle gezondheid van de wereld toe in 2021, dat jij maar snel mag herstellen, het virus ingedamd wordt en er weer geknuffeld kan worden met jouw dierbaren, want dat is bovenal wat je nodig hebt in tijden als deze tijdens herstel!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Almere en de regio daarrond was een streek die we niet kenden. En er zit daar een supergoede Van der Valk. Vandaar. 😉
   Dank je voor je goede wensen. Ik wens jou hetzelfde voor het nieuwe jaar.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik weet het.. jullie zijn dan ook de stad niet in geweest had ik toen al begrepen. Ik woon er al vast sinds 1983 maar reken er nog maar een bijna 2 jaar bij voor het pendelen wat ik al moest voor mijn 11de jaar. 😉 Ik heb heel Almere bijna zien bouwen. Vooral Stad en Buiten. Alleen Haven bestond voor een deel. ❤

    Geliked door 1 persoon

 3. Moge het nieuwe jaar in tal van opzichten een verbetering voor je zijn. Ik wens het je van harte toe!
  Blij dit jaar je blog te hebben ontdekt, trouwens. Zo zie je maar dat 2020 niet slechts kommer en kwel was. 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Bedankt voor het foto-overzicht van 2020 maar van de tekst was ik wel even geschrokken. Noem 2020 voor jou maar gerust een heel zwaar jaar. Wat je verliest kan je in een nieuw jaar niet terugwinnen, daar moet je vrede mee nemen. Wat gezondheid betreft, is het één van de meest klassieke dingen die we elkaar met Nieuwjaar toewensen maar voor jou geld dat deze keer in “veelvoud”. Moge 2021 voor jou terug een aantal verloren horizonten heropenen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Er zal vanaf nu altijd een voor en na K zijn. Dat moet ik gewoon aanvaarden en is vaak nog moeilijk. Maar moeilijk gaat ook, zeggen ze bij ons.

   Like

 5. Jullie kregen er naast het C beestje nog een veel zwaardere opdoffer bovenop dit jaar. Voor jou mag 2020 echt wel zijn kar keren, en hopelijk komt in het nieuwe jaar alles op zijn pootjes terecht en kan je over 365 dagen een tevreden meer dan optimistisch logje posten.
  Elkaar een goede gezondheid wensen bij de start van het jaar is verre van een cliché, dat weet jij nu als geen ander. En dus wens ik ze je gemeend toe.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ja jij had een dubbel zo zwaar jaar. Ik hoop echt dat het volgende er beter voor je uit ziet. Het is een simpele wens, maar als het uitkomt is het super. Ik blijf duimen voor de operatieplanning. Warme groet en we zien elkaar in ieder geval op Strava bij onze ommetjes.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jij bent dus ook één van de mensen die héél veel meer zorgen aan het hoofd had dan het virus. Mensen voor wie het virus “er alleen maar bij komt” en dat nogal onderschat wordt door mensen die alléén maar met dat virus bezig zijn.
  Natuurlijk is gezond worden het allerbelangrijkst en ik wens je veel sterkte in het nieuw jaar om die vijand onder controle te krijgen.

  Like

 8. Dat een heftig jaar zo te lezen. Een goede gezondheid in de eerste plaats…dat het de goede richting mag uitgaan! M’n beste wensen voor hopelijk een voor jullie beter jaar.

  Geliked door 1 persoon

 9. Toch een paar mooie uitjes voor in je fotoalbum – die heb je dan maar gehad he. En Namibië, dat gaat niet lopen! Dat 2021 alvast een fijner jaar mag zijn.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: