Weeral weg?

Weeral weg geweest? Je bent pas terug! mocht ik horen na vorig weekend.

Ja, weeral weg. Na dat darmonderzoek van vorige week maandag dacht ik: snel wegwezen voor ik misschien weer slecht nieuws krijg.

Zodoende verbleven wij vorig weekend in het Land van Cuijk. Het was mooi weer, dus de fietsen mochten moesten mee.

Dag één hebben we gefietst langs de Kraaijenbergse Plas, door het Groesbeekse Bos (o.a. de Zevenheuvelenweg) en de Mookerheide. Mooie fietstocht van 49 km.

Dag twee fietsten we van het hotel (VdV Cuijk) naar Nijmegen en later op de dag weer terug (35 km). We hebben de fietsen achtergelaten in een bewaakte fietsenstalling – een geweldige gratis service in diverse Nederlandse steden – en hebben te voet de 7 km lange stadswandeling van de VVV gedaan.

Nijmegen is zwaar gebombardeerd tijdens de tweede wereldoorlog en veel oude gebouwen zijn er niet meer. Na de oorlog heeft het tot in de jaren ’60 geduurd eer de stad terug opgebouwd werd, met de typische eentonige bouwstijl van die tijd.

Er waren al veel gevels in kersttooi en dat terwijl sinterklaas zaterdag pas in Nijmegen aankwam. Ook dat hebben we van dichtbij meegemaakt.

Dag drie hebben we – na op ons terras te hebben genoten van een prachtige zonsopgang en opnieuw een overheerlijk VdV ontbijt – 50 km langs de Maas gefietst, van Cuijk via Gennep tot aan het veer in Afferden, de Limburgse kant van de Maas. Dan langs Boxmeer en St. Agatha aan de Brabantse kant terug. De terugrit was de mooiste.

Het was een zalig weekend, met heerlijke temperaturen en alleen maar zon. Om snel weer over te doen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

52 gedachten over “Weeral weg?”

 1. je hebt gelijk hoor door er fijn op uit te gaan , als je het kan doen , gewoon gaan
  en jullie waren in een mooie streek vol mooie dorpjes en steden

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind mijn luchten nogal blauw … nieuwe telefoon. Misschien eens proberen uit te zoeken of ik die kleuren wat minder fel kan krijgen zonder steeds op de pro stand te moeten overschakelen.

   Like

 2. De foto’s spreken boekdelen: mooi!
  Je haalt alles uit het leven en dat vind ik bewonderenswaardig. “Weeral weg?” Als je de kans krijgt: tuurlijk dadde.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is jullie leven en niemand moet daar over oordelen. Tof dat je erop uittrok. Wat een zalige foto’s, het lijkt wel zomer! Fijn Nijmegen eens te kunnen zien, nog nooit geweest. Tof dat jullie genoten hebben en nu nog goed nieuws 👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Het leek ook echt wel zomer. ’s Middags nog lekker op een terras geluncht, in T-shirt!
   Voorlopig niets om me zorgen over te maken. Wel goed laten opvolgen … over 4 maanden (al) opnieuw colonoscopie.

   Geliked door 1 persoon

 4. Groot gelijk dat jullie van het mooie weer profiteerden om nog een tripje in te plannen. Aan de foto’s te zien was het zeer de moeite en de weergoden waren ons inderdaad (ook hier) gunstig gezind. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Nijmegen mijn geboortestad waar ik lang heb gewoond. De hele omgeving ken ik ook goed door alle wandeltochten die ik als training voor de vierdaagse liep. Fijn dat je dat met al je mooie foto’s even terugbracht. Ik duim dat je spoedig een goede uitslag mag krijgen van je darmonderzoek.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij vonden Nijmegen een leuke stad. Alleen hadden we aan de Waalkade de lift wat te laat ontdekt. Wat een trappen zeg!!
   Darmonderzoek voorlopig geen zorgen om maken. Over 4 maanden opnieuw colonoscopie.

   Like

   1. Ja wij fietsten altijd van de Waalhaven en Waalkade naar de stad. Je moest dan de Hezelstraat en de Stikke Hezelstraat op (stik =steil) naar de Waag of de Voerweg naar het Kelfkesbos. Oh ja je kon ook omhoog via de Parkweg of Kronenburgersingel. Maar alles had een klim. En toen had ik nog een gewone fiets met terugtraprem zonder versnellingen😂

    Fijn dat er even één onderdeel rust heeft in de medische mallemolen.

    Geliked door 1 persoon

 6. Die foto naast het bord van het Groesbeekse bos is m’n ábsolute favoriet, wat een plaatje. Gelukkig zijn de zeven heuvelen in er in het echt geen 7, dat is op de fiets mooi meegenomen. Met mooi weer zeker een prachtig gebied daar. En waarom zou je het niet doen als de mogelijkheid er is. Je benadeeld er niemand mee toch?

  Geliked door 1 persoon

  1. Die Zevenheuvelenweg was mooi om te rijden. Ik heb de heuvels trouwens niet geteld maar ik geloof je op je woord.
   Zo’n tegenlichtopname doet het altijd goed hè.

   Like

 7. Prachtige omgeving die ik ook wel eens bekeek. De stad Nijmegen veel vaker. Kwam er in het verleden heel vaak, zowel zakelijk als prive. Per auto of trein. En rondwandelen bij mooi weer is daar heel plezierig. Leuke terrassen ook waar je lekker in het zonnetje kunt genieten van iets lekkers. Als je op de juiste dag bent is er in het centrum markt, voegt veel toe, en de Waalboulevard is erg aardig als je naar de scheepvaart wilt kijken. Prima plek om te verkeren. En bij die Toekanketen is het ook uitstekend verblijven…..

  Geliked door 1 persoon

  1. Aan de Waalkade hebben we lekker gegeten, maar weinig gezien want het was avond. Sowieso is Nijmegen een leuke stad, vooral aan de Waagh. Wel heel druk want het was de intocht van sinterklaas met zijn roetpieten.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: