Onderweg

Maandag vertrokken wij dus met een andere bestemming dan eerst gepland. We passeerden Luxemburg, Metz, Nancy en belandden uiteindelijk rond 17 uur in Mâcon.

Onderweg hadden we zon en wolken, maar we trotseerden ook twee immense stortbuien, à la rijden tegen 30 km/u. Gevaarlijk, maar het was rustig op de weg want het was ook in Frankrijk pinkstermaandag.

We checkten in in het geboekte hotel, zwierden onze koffers in de kamer en gingen op zoek naar een terrasje aan de Saône. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. De meeste zaken waren gesloten, maar wie zoekt die vindt.

Een lekker glas Viré-Clessé

Een restaurant vinden was al even niet-evident op deze tweede pinksterdag. Daar had ik mij in de auto mee beziggehouden.

Enfin, nog een eind gewandeld in de niet-zeer-aantrekkelijke en tamelijk verwaarloosde stad en ons tegen half acht naar het restaurant begeven.

Ma table en ville. Klein, modern, gezellig, man in de keuken, vrouw in de bediening. Een zeer beperkte kaart met keuze uit twee voorgerechten, twee hoofdgerechten, kaas en twee desserts. Eigenlijk min of meer eten wat de pot schaft.

Maar het was super lekker, zeer fijn verzorgd, mooie bordjes (met veel groenten wat een uitzondering is in Frankrijk!). Daar kunnen wij echt van genieten.

Vandaag gaat de reis verder.

Waar naartoe? Je leest het nog.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

39 gedachten over “Onderweg”

 1. ongeacht wat het einddoel is , het begin is in orde
  af en toe een buitje voor de plantjes , lekker eten en ik neem aan dan ook goed slapen
  al in al goed begonnen vakantie

  Geliked door 1 persoon

 2. Van een menukaart met zo een kleine keuze kan ik enorme stress krijgen want als er niets opstaat waar ik van houd dan vind ik dat niet fijn, maar dit klink heerlijk, lekker met veel groente. Foto’s laten ook smakelijke bordjes zien. Fijne vakantie!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik verkies normaal gezien ook een wat ruimere keuze maar ik had op voorhand op de website gekeken. Doe ik eigenlijk altijd want ik lust niet alles.
   Was wel erg lekker.

   Like

 3. Het was zalig om op Pinkstermaandag te vertrekken… niks van verkeer. Wij hebben geen regen gehad… zelfs constant de max snelheid kunnen rijden. Geniet van jullie vakantie!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: