Hier…

… zijn we dinsdag in de loop van de namiddag aangekomen. ‘Hier‘ is een B&B in Les Issambres-Sainte-Maxime waar we een week blijven. Daarna reizen we weer naar een andere locatie.

Le Petit Ramsès

Ondanks dat het dinsdag een gewone werkdag was, hebben we goed kunnen doorrijden van Mâcon tot Sainte-Maxime. Maar we moesten wel Lyon voorbij en wie daar al eens gepasseerd is, weet dat het daar áltijd file is. Lang voor we aan de tunnels waren, stonden we al stil.

Ik dacht bij mezelf, ik kijk eens op Waze of die een andere optie heeft. En dat had Waze: een melding dat de alternatieve route maar liefst 180 minuten sneller was. Daar moesten we niet lang over nadenken! Het was zo eenvoudig: de autostrade verlaten, klein stuk door een rustig deel van Lyon en dan weer de A6 op. De tunnels hebben we niet meer gezien.
Waze is mijn vriend!

Terug aan de Côte d’Azur, ik had het een week geleden niet kunnen denken. In de jaren ’70-80 kwamen we bijna jaarlijks in deze regio maar de laatste keer is nu toch wel twintig jaar geleden. Het wordt dus een herontdekking van de kuststadjes en van het hinterland, de zoveelste trip down memory lane.

Is het een teken van oud worden als je dingen van vroeger terug gaat opzoeken? Het zou me niet verbazen.

Alvast een paar beelden van Sainte-Maxime.

Wordt vervolgd.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

47 gedachten over “Hier…”

 1. Zuiderse foto’s in de zalige zon. Het verre rijden meer dan waard. En Waze is inderdaad onderweg de ideale vriend. Geniet de rust, de zon, de mooie natuur, de prachtige b&b.

  Geliked door 1 persoon

   1. zalig . Ik ben 3 keer in sainte maxime geweest. en met de boot naar saint tropez. . Wat een mooie herinneringen

    Geliked door 1 persoon

 2. ik was die kant nooit op , dus geen idee van files 🙂
  maar jullie hebben een fijn plekje gevonden in een mooi streek , en gaan het gebied herontdekken
  veel plezier gewenst

  Like

 3. Veel mensen gebruiken Waze, in de zomer levert het soms hallucinante beelden op zagen we, rond Orange stond meer file voor de afrit om de file te vermijden dan in de file zelf 😂😂. Maar effectief, als wij naar onze favoriete streek rijden in Frankrijk hebben we ook al door rustige straten in Parijs zelf gereden en daardoor de file ontweken, dat was ook wel buiten het seizoen.
  Geniet van het zuiden Myriam!!

  Like

 4. Maar herinneringen ophalen kan best leuk zijn al is zo’n oude locatie soms juist een teleurstelling omdat de herinneringen een beetje gekleurd in het geheugen zitten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik was daar ook eens, in Sainte-Maxime.
  Een van onze artsen had daar een huis, en zijn we daar eens heen gegaan, vier dagen.
  Was fijn.
  En ja E bikes, ik wil en kan niet meer zonder.

  Geliked door 1 persoon

    1. Een Norta (Belgisch merk) met de zwaarste motor en de zwaarste accu. Zo kan ik ook wat langere ritten rijden want met mijn huidige (Gazelle, heel tevreden over) is de accu na 50-60 km leeg en hij heeft ook wat weinig power. Heel normaal voor een fiets van 7 jaar oud.

     Like

      1. Upgraden heb ik ook nog overwogen, maar ik wou ook een zwaardere motor omdat ik in de bergen best wat meer power kan gebruiken.

       Like

 6. Terug gaan naar plaatsjes “van toen” is een fout die wij al maakten toen wij jonger waren. En niet zelden viel dat dan flink tegen omdat in de tussentijd “den touristique” greep gekregen had op wat ons eerst zo aansprak.
  Tegenwoordig kan je nergens meer komen zonder dat het toerisme de originaliteit verbrod heeft, dus maakt het zoveel niet meer uit. Thuisblijven is ook maar een optie van ik zal je daar …

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit was heel lang geleden, dus ik herkende niks meer. Alles voelde totaal nieuw.
   Het Meer van Genève wilden we nog doen omdat we dat overgeslagen hadden tijdens de Grand Tour of Switzerland. Was het niet zo heet geweest, dan was dit beslist het mooiste deel van de reis geweest. Maar ja, 37 graden kan mijn lijf echt niet aan.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: