Lange dag

Hier zit ik dan. Het is negen uur.

De vaatwasser is uitgeruimd.
Het bed is opgemaakt.
De strijk is gedaan.

Het wordt een lange dag.

Manlief is een (half?) dagje naar het ziekenhuis voor een coronarografie. Hij heeft al enige tijd last van tekort aan lucht als hij een inspanning doet. Hij fietst vaak met mannen die half zijn leeftijd zijn, en denkt dat hij ook nog dertig of veertig is. Hij is achtenzesting, baai de weej.

De longfoto toonde wat kleine afwijkingen. De inspanningstest bij de cardioloog was op zich goed, maar voor alle zekerheid moest hij toch maar die coronarografie laten doen. Zeker gezien er erfelijke factoren meespelen: ouders allebei overleden ‘aan het hart’, zus al een zwarte hartoperatie ondergaan en broer ook onder strenge cardio controle.

Laat ons hopen dat we – nu het met mij wat beter gaat – niet van de ene miserie in de andere terecht komen.

Fingers crossed!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

48 gedachten over “Lange dag”

 1. Spontaan dacht ik aan gevolgen van Corona bij dat onderzoek. Maar die hebben niets met elkaar te maken? Hopelijk valt alles goed mee, maar een 40- jarige wordt hij natuurlijk nooit meer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat dachten wij in eerste instantie ook, maar corona is bij hem geleden van februari. Zowel de huisarts als de cardioloog achten dit zeer onwaarschijnlijk. Straks weten we meer.

   Geliked door 1 persoon

 2. Oei, natuurlijk maken jullie zich zorgen. Het laten nazien is de beste manier om de ongerustheid te verdrijven. Ik duim alvast dat er niets ernstigs aan de hand is.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik duim voor een goede uitslag voor jullie, sterkte om de dag door te komen………

  Like

 4. Ik duim voor jullie. Mijn zus heeft dit onlangs ook moeten ondergaan nadat de gynaecoloog toevallig afwijkingen in de hartslag hoorde en alarm sloeg. Achteraf bleek het te gaan om onschuldige overslagen. Gelukkig maar. Ik hoop voor jouw echtgenoot van harte hetzelfde.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat hopen we ook. Zijn hartritmestoornissen, daar heeft een implantaatje voor om die te controleren. Het is meer die benauwdheid tijdens het fietsen. Hij moet er ook nog voor naar de longarts maar kan pas eind juni terecht.

   Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Onbestorven weduwe

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: