Onbestorven weduwe

Ik ben de komende dagen een onbestorven weduwe.

D.i. ‘eene vrouw die niet door den dood van haren echtgenoot tot den staat van weduwe gebracht is, maar door zijne langdurige afwezigheid, uitlandigheid, of door scheiding, enz. als ’t ware als weduwe is achtergelaten, inzonderheid eene vrouw, wier man van haar verwijderd is zonder hoop op hereeniging, zoodat zij, ofschoon haar man niet gestorven is, aan eene weduwe gelijk is’ (dixit Ensie)

Manlief is met pak en zak én koersfiets vertrokken voor een fietsdriedaagse met kameraden in de Ardennen. Na twee jaar mocht het eindelijk weer. Hij keek er enorm naar uit maar met de gezondheidsperikelen die een tijd geleden plots de kop opstaken had hij er een hard hoofd in. Ondertussen is hij ook bij de longspecialist geweest. De testen waren goed, er volgt alleen nog een CT-scan volgende week. Maar hij heeft groen licht gekregen voor de fietsdriedaagse en hij heeft zijn puffers mee.

Drie dagen voor mezelf, ik kan daar wel van genieten omdat ik natuurlijk weet dat er wel hoop is op hereeniging. En ik heb wel een en ander om handen. Vanmiddag Kleine Man van school halen en hem wat bezighouden. Daar zie ik wel wat tegenop want ik ben geen speel-oma. Ik ben een (ver)zorg-oma. Ik hoop ook nog wat te gaan fietsen, desnoods alleen als mijn vriendin niet beschikbaar is. Ik doe dat niet graag, maar nood breekt wet. En met dit mooie weer thuis blijven zou zonde zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

47 gedachten over “Onbestorven weduwe”

 1. Baas in eigen huis, ik kan daar echt wel eens van genieten. Omdat je weet dat het maar tijdelijk is natuurlijk. Als ik alleen ben, wandel ik liever dan fietsen. Met dit weer komt het echt wel goed 👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit weer is perfect. Het zal toch de fiets worden, want wandelen doe ik niet graag en al zeker niet op mijn eentje. Ik ga eerst al eens proberen wat te lezen. Nu is het nog niet te warm in de tuin.

   Like

 2. Uit de uitleg blijkt al dat ik dan een “bestorven” weduwe ben. 😉 Een geheel andere beleving kan ik je verzekeren. Maar heerlijk toch om elkaar dat soort uitjes te gunnen en dan toch een vorm van genieten van het even alleen zijn. Fijn dat het kan en de gezondheid het toelaat.
  Je kent vast het toepasselijke liedje van Claudia de Breij waarschijnlijk wel , “ik mis je zo graag” .

  Geliked door 1 persoon

   1. Maar ik gunde Henk ook heel erg z’n drie weken Amerika destijds , en toen had ik inderdaad ook geen énkele moeite met drie weken alleen zijn. Geniet jij maar lekker zowel van de paar dagen rust als van zijn terugkomst.

    Geliked door 1 persoon

     1. Het heeft zo weinig zin om te klagen, temeer omdat ik weet ik echt veel mooie jaren had en het hóudt natuurlijk ergens op. Maar de lol is wel écht van het leven af. Ondanks dat ik heel erg m’n best doe er iets van te maken wil het maar niet meer leuk worden. Ik zou met gemak een heel depressief logje kunnen schrijven maar ja, daar wordt niemand beter van, ik ook niet.

      Geliked door 1 persoon

      1. Ik begrijp je maar al te goed, al heeft het bij mij niks met verlies van mijn partner te maken maar alles met mijn ziekte. Ik ben al twee jaar niet meer echt blij geweest. Vroeger kon ik bij wijze van spreken op tafel staan dansen. Dat is er niet meer bij. Ons leven is ook totaal veranderd. Maar zoals je zegt, het heeft weinig zin om te klagen omdat het nu eenmaal is wat het is.

       Like

       1. Ja ook dat is een soort rouwproces, het verlies van bepaalde functies die niet meer zullen waren zoals ze ooit waren.waardoor sommige dingen niet meer kunnen. Jij slaat je daar ook wonderbaarlijk dapper doorheen, althans voor zover wij via de logjes meekrijgen. Maar je zult ook zeker wel je down momenten hebben. Waarschijnlijk sla je je daar ook zo goed mogelijk doorheen om het voor je omgeving (die toch al zo hun best doen voor je) niet moeilijker te maken dan het is.Herkenbaar.

        Geliked door 1 persoon

 3. Fijn voor hem – en dus ook voor jou, toch? Nu even iets leuks verzinnen waar je normaal niet aan toe komt. Een oude bekende opzoeken of zo. Ge moet dan maar van den nood eene deugd maken… 😁

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: