Bloggers in Antwerpen

Een dag waar ik naar uitgekeken had, en toch ook een beetje nerveus voor was. Ik steek graag een wandeling in ‘mijn’ mooie stad in elkaar, maar het is moeilijk om in te schatten waar ieders interesses liggen.

Het belangrijkste was natuurlijk elkaar wat beter leren kennen, maar als je zo’n lange reis maakt vind ik dat je ook wel iets van de bestemming mag gezien hebben.

Plaats van afspraak was het prachtige Le Royal Café in het al even mooie Centraal Station. Om niet twee keer de drukke de Keyserlei en de Meir te moeten doen zijn we door de diamantwijk gelopen waar we even stilstonden bij de Portugese synagoge waar op 20 oktober 1981 een autobom ontplofte waarbij 3 dodelijke slachtoffers vielen en 106 mensen gewond raakten. FYI, Antwerpen telt maar liefst 33 synagogen. Verder was er natuurlijk geen bedrijvigheid in de wijk want het was sabbat.

Dan via het Stadspark naar de exotische markt waar, zoals gewoonlijk, de stalletjes met oesters en wijn/cava drukker bezocht werden dan de kramen met groenten en fruit. En zo kwamen we al snel aan het – voor mij – mooiste gebouw van de stad: de Bourlaschouwburg (nu Toneelhuis) die sinds kort ook weer open is ter versterking van de innerlijke mens. Niet meer in de foyer op de eerste verdieping zoals vroeger, maar op de benedenverdieping.

Om de drukte verder te vermijden gingen we achterdoor tot aan het mooie Maarten Lutherplein waar een gordijn van blauwe regen ons verwelkomde. Een ware oase in de stad. Om zo dan op de Plantinkaai aan te komen voor onze lunch bij Den Boterham waar Christa en haar man ons al zaten op te wachten.

Na de lunch hebben we echt wel de toerist uitgehangen: het Steen, het Vleeshuis, Carolus Borromeus, de Grote Markt, de OLV Kathedraal, Nello & Patrasche, en zijn we nog even gaan binnenkijken in de Handelsbeurs.

En toch ben ik nog twee minder bekende hoekjes vergeten die op mijn spiekbriefje stonden maar dat zullen de dames niet erg gevonden hebben … Na 9 km wandelen/slenteren – vaak over kinderkopjes – zullen alle benen wel moe geweest zijn.

Het was een leuke dag en ik hoop dat iedereen er even hard van genoten heeft als ik zelf.

Dank voor het fijne gezelschap, Riet, Lieve, Bea, Sabine, Chista en Wim.

Foto’s? Natuurlijk!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

61 gedachten over “Bloggers in Antwerpen”

 1. Blijkbaar heb ik een foutieve naam gebruikt voor dat blauwe-regen-plein, lees ik hier. Weer wat bijgeleerd.
  Het werd een heerlijke dag, nog altijd geniet ik na. Gezellig, leerrijk, fijn gezelschap, zonnig, lekker onder prima begeleiding. Wat wil een mens nog meer? Juist! Niets!

  Geliked door 1 persoon

 2. dank je Myriam , voor je mooie blog in woord en beeld
  ja jij had een pracht van een wandeling uit gezet voor de medebloggers
  bij hen las ik ook al hoe mooi het was

  Groet vanuit de haven van Harlingen

  Like

 3. Zeker een geslaagde dag zowel voor de organisatie als de bloggers die er waren.
  Lees overal hoe leuk en varierend het was dus de organisatie kan gerust zijn.
  Ja altijd spannend wat ze ervan vinden.
  Mooie foto’s erbij en nu nagenieten
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 4. Het moet goed geweest zijn als ik het lees! Prachtige gebouwen, mooie pleinen, lekker gegeten, het lijkt me top. De kms, neen, dan had je het alarmnummer moeten bellen 😂. En jullie hadden goed weer 👌

  Geliked door 1 persoon

 5. Wanneer dit je examenopdracht was geweest voor het “reisleider diploma”was je wat mij betreft cum laude geslaagd. De stemming moet natuurlijk door iedereen samen gemaakt worden en daar hebben met z’n allen zorg voor gedragen, dát kan niemand alleen. Het was een heerlijke dag. Heel veel dank voor al je voorbereidingen en alle dames voor hun “gezelligheids bijdrage”

  Geliked door 1 persoon

   1. Vast wel, we hebben allemaal wel een beetje de smaak te pakken , het was ook vandaag in Artis weer zo gezellig. Een dierentuin is wat makkelijker qua geregel denk ik, jij had er echt veel werk van gemaakt.

    Geliked door 1 persoon

 6. Jullie kenden elkaar allemaal persoonlijk al? Of was het voor sommigen de eerste kennismaking? Dat je in Antwerpen kunt genieten snap ik wel. Heb me er in het verleden ook altijd aardig vermaakt…

  Geliked door 1 persoon

  1. Omabaard en Rietepietz had ik eerder al in Antwerpen ontmoet. De anderen waren ‘nieuw’, maar, zoals dat gaat onder bloggers, klikte het vanaf het eerste moment.

   Like

 7. Wat leuk om de foto’s te zien van jullie dag. Fijn dat het een succes was. En wat bijzonder dat het dan ook in het echte leven klikt. Een blog geeft dus duidelijk een goed beeld van de mens erachter : )

  Like

 8. Klinkt goed allemaal en de tips ga ik onthouden voor als ik in Antwerpen ben. Mooie foto’s. Bij die roltrap moest ik gelijk denken aan de roltrap bij de Maastunnel. Het was tot voor kort de hoogste in Nederland en van hout. Mocht je eens in Rotterdam zijn en tijd over hebben: het is best leuk om via de voetgangerstunnel naar de andere kant te lopen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: