Tien vragen over u en uw Blog

1. Hoe bepaalt u wat voor stukje u schrijft? 
Dat komt spontaan. De ene dag heb ik al meer inspiratie dan de andere ; de ene dag gebeurt er al wat meer dan de andere.

2. Laat u zich bij uw keuze leiden door wat anderen mogelijk interessant vinden? Of schrijft u gewoon wat u zelf nodig/leuk/interessant vindt? 
De ondertitel van mijn blog is ‘fragmenten uit mijn leven’. Dat is ook waarover ik schrijf.

3. Wat vindt u leuke schrijfonderwerpen? 
Persoonlijke zaken, reizen, uitstapjes, onze Kleinzoon, …

4. Bent u tevreden over het aantal bezoekers op uw blog? 
Ja hoor. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik niet vaak kijk naar statistieken, aantal bezoekers, enz.

5. Waarop is dit aantal, denkt u, gebaseerd? 
Geen idee.

6. Vindt u dat u voldoende reacties krijgt? 
Ja, zeker. Ik heb geen ‘hoogstaand’ blog met bijzondere onderwerpen of zo. Ik ben heel blij met de reacties die ik krijg.

7. Wat vindt u van de kwaliteit van de reacties (inhoudelijk, hartelijk, te kort, te lang etc.) 
Heel fijn. Hartelijk, meelevend, to the point.

8. Zijn er reacties waar u inhoudelijk iets aan heeft? 
Er zijn wel reacties die stemmen tot nadenken of die me mentaal weer wat opkrikken als ik het moeilijk heb.

9. Kijkt u wel eens naar de statistieken op uw blog? 
Nauwelijks.

10. Laat u zich daar (enigszins) door leiden? Wat betekent een like voor u? 
Neen, want ik bekijk zelden de statistieken. Een like is evenveel waard als een reactie. Ik geef zelf ook wel eens een like in plaats van een reactie, en dat is geen kwestie van luiheid of desinteresse. Ik geef liever een like dan een onzinnige reactie.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

29 gedachten over “Tien vragen over u en uw Blog”

 1. Mijn antwoorden zijn een beetje gelijkmakend met de uwe. Op mijn vorige blog had ik heel veel volgers, lezers en reacties, en ik was gevleid door de statistieken. Met mijn Grannyyblog blog ik veel vrijer en het kan me niets meer schelen of ik veel lezers heb of niet, ik ben heel blij met de vastee lezers die ik heb. Ik geniet van de reacties, die zijn welgemeend en daar heb ik wat aan, lieveer zo dan al die lezers van vroeger;

  Geliked door 2 people

 2. Zelf doe ik eigenlijk niets met likes, vergeet ook vaak dat het een optie is als de reacties uit staan. Ik ben ook nooit op zoek naar véél reacties maar vooral naar lezers die bij me passen en dát gaat meestal vanzelf. 😉 De reacties vind ik vooral leuk omdat ze vaak de mogelijkheid bieden al die dingen aan te vullen die ik in het logje vergeten ben of omwille van een té lang log achterwegen liet. 😉

  Geliked door 2 people

  1. Ik zet wel eens een like als ik geen gepast antwoord heb. Jij hebt die likes niet nodig, jij bent ad rem en hebt op alles wel een gepast antwoord. Ik vind jouw reacties altijd heel bijzonder, heel wijs ook vaak.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik denk dat ik je blog gewoon kopieer en bij mij plaats. Alles kan ik identiek beantwoorden.

  Statistieken interesseren me niet, ik ben blij met reacties, soms zorgen ze net voor dat extraatje!, en ik schrijf wat ik beleef, denk, droom, geniet en als ik tijd en zin heb.
  Als via blogs dan uitstapjes ontstaan, is dat gewoon dé max, je hebt het gevoel de mensen al te kennen. Heel fijne ervaring.

  Geliked door 2 people

 4. 1. Hoe bepaalt u wat voor stukje u schrijft?
  Ik laat mij nog wel eens inspireren door observaties in de media of onderweg. Dan komen de verhalen vaak vanzelf..

  2. Laat u zich bij uw keuze leiden door wat anderen mogelijk interessant vinden? Of schrijft u gewoon wat u zelf nodig/leuk/interessant vindt?
  Als Meninggever spreekt het vanzelf dat ik schrijf vanuit mijn mening over wat ik zie, lees of meemaak..

  3. Wat vindt u leuke schrijfonderwerpen?
  Alles wat interessant is. Doordat ik op enig moment 5 blogs vulde die ik uiteindelijk allemaal stopte, voeg ik wel wat zaken ineen, wat wel weer zorgt dat ik zelden zonder onderwerpen zit…

  4. Bent u tevreden over het aantal bezoekers op uw blog?
  Omdat ik ook andere sociale media koppel, heb ik genoeg lezers en reacties om het leuk te maken…

  5. Waarop is dit aantal, denkt u, gebaseerd?
  Ik ben niet zo bezig met aantallen. Ik schrijf omdat ik dat nu eenmaal in de genen heb zitten..

  6. Vindt u dat u voldoende reacties krijgt?
  Voor wat het bloggen tegenwoordig is, zeker. Ben wel kritisch op hen die ik ook altijd volg en daar reageer…maar dat is bekend…

  7. Wat vindt u van de kwaliteit van de reacties (inhoudelijk, hartelijk, te kort, te lang etc.)
  Veelal inhoudelijk en dat is plezierig…

  8. Zijn er reacties waar u inhoudelijk iets aan heeft?
  Soms

  9. Kijkt u wel eens naar de statistieken op uw blog?
  eigenlijk nooit

  10. Laat u zich daar (enigszins) door leiden? Wat betekent een like voor u?
  Als mensen op inhoud reageren ben ik daar verheugd over. Geldt ook voor die andere sociale media. Heb helaas ook wat negatieve ervaringen gehad met mensen die alles wat ik schreef tot de grond toe wilden affakkelen omdat ze het niet eens waren met mijn mening. Gelukkig staat in mijn beschrijving van het blog altijd dat mensen die het persoonlijk maken of negatief kunnen rekenen op een boycot. En dat deed ik dan ook. Geen zin om ruzie te hebben over zoiets onbenulligs als linkse denkbeelden…:)

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh, die laatste … ik heb het ook wel eens met mensen aan de stok gehad omdat we niet dezelfde mening deelden. Ik begrijp dat niet. We zijn toch allemaal verschillend? Ik vind, als je niet tegen een (tegen)reactie kunt, zet dan reacties uit. Die mogelijkheid is er niet voor niks.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik vind elke reactie leuk. Maar…als men mij op de persoon wil pakken omwille van een politieke discussie of op eigen terrein een hetze start…dan wordt het anders. Verder ga ik elke inhoudelijke discussie niet uit de weg. Reden gaf ik in mijn antwoord…:)

    Geliked door 1 persoon

 5. Ik geef liever een like dan een onzinnige reactie. Daar kan ik mij volledig in vinden, en ook in de rest van je reacties. Soms vind ik geen gepaste woorden of is het al gezegd en dan plaats ik ook een like. Het was zo fijn om je gisteren te ontmoeten, ik vond je meteen aardig. Uiteindelijk is er altijd een beetje een mysterie rond wie de mens achter de blogger is…
  Dank voor de mooie dag, voor het gidsen, de lekkere lunch en zoveel meer vanuit je warm hart! Ik geniet vandaag nog na.
  Nu even nadenken over mijn verslag over de meeting…

  Geliked door 2 people

 6. Ik doe gewoon mijn ding op mijn blog. Statistieken bekijk ik graag, maar laat me er niet door leiden. Ook niet door reacties. Soms krijg ik grappige reacties. Dat vind ik ook fijn.
  Ook likes zijn welkom.
  Fijne zondag.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat een leuke blogpost. En zo herkenbaar.
  Eigenlijk een een bijzonder iets om over ons leven te schrijven en met anderen mooie, droevige en leuke belevenissen en gedachten te delen.
  En nu dat ik sommige collega bloggers persoonlijk ontmoet heb lees ik met nog meer interesse en plezier

  Geliked door 2 people

 8. Ik kijk wel eens naar die statistieken, maar er zit geen rode draad in en ik hou er verder ook inhoudelijk geen rekening mee. Ik heb wel veel ‘lurkers’ die nooit reageren of liken. Daar ben ik wel benieuwd naar.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik lees veel overeenstemming wat betreft mijn blog.
  Wel ben ik van het mensjes kijken 🙂 daar spin ik dan graag een verhaal over.
  Ik schrijf het liefst zo kort mogelijke blogs, mijn grote inspirator op het gebied van korte stukjes (verhalen) schrijven is A.L. Sneijders. Een aantal jaren geleden volgde ik een schrijfweekend dat hij begeleide. Ik genoot altijd van zijn columns in de VPRO gids. Helaas is hij vorig jaar overleden, in het harnas, een plotse dood, voor zijn computer met het hoofd op zijn keyboard.
  Wat ik vermijd is schrijven over zaken waar ik wel een mening over heb, maar niet voldoende kennis om erover in discussie te gaan. Ik hou het liever luchtig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: