Dat hebben we weer gehad

Vrijdag was ik op driemaandelijkse controle bij mijn MKA-chirurg. Toch altijd spannend want wat als het K-monster terug de kop opsteekt? Ik probeer er niet te veel bij stil te staan, maar ik merk wel dat ik heel slecht slaap de nachten voor de controles.

Ik weet eigenlijk niet waarom ik nog op driemaandelijkse controle moet komen. Met al mijn complicaties zie ik mijn chirurg zo ongeveer om de zes weken. En nu was het weer hoog tijd, want ik kon nauwelijks nog eten omdat er weer zoveel ‘weefsel’ in de weg zat. Ik zag en voelde het per dag aangroeien.

Op de Conebeam-CT scan (3D-scan) zag ze een joekel van een ontstoken cyste rond mijn implantaten. Iets wat ik al heel lang dacht, maar waarvan zij steeds zegde dat dit heel zelden voorkomt.

Ze stelde zelf voor om het onder volledige narcose weg te halen omdat het zo omvangrijk was. En dan kon ze meteen eens een grondige dieptereiniging uitvoeren.

Aldus vertoefde ik gisteren nog eens een dagje in het chirurgisch dagziekenhuis. Ik heb maar vijf keer mijn naam en mijn geboortedatum moeten zeggen! 🙄

Ik hoop dat dit de laatste keer was, maar dat heb ik al zo vaak gehoopt … En uiteraard dat het ‘slechts’ een goedaardigde cyste was.

Volgende week controle (nog eens).

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

64 gedachten over “Dat hebben we weer gehad”

  1. Niet zozeer de dieptereiniging. Er moet dringend een prothese op zodat er druk op het weefsel komt. Mijn tandarts is ermee bezig maar dat vraagt tijd en het is niet evident om op mijn tandvlees-dat-geen-tandvlees is een goed passend gebit te maken.

   Like

 1. ik volg je nog maar kort , maar begrijp dat je het ziekenhuis wel kan uit tekenen van binnen en buiten
  hopelijk zal je na deze ingreep er minder naar toe hoeven gaan

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoop echt dat er een einde aan komt Myriam. En duimen voor volgende week. Al dat gesnik en gepruts in je mond… mij staan er twee te wachten in mei.,. Dikke knuffel!

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat heb je ook weer gehad. Hopelijk niet teveel last achteraf, en duim-duim-duim voor een goeie controle volgende week.
  (ik ken dat, iedere aanloop naar een controle zorgt voor hersenen die overuren maken).

  Geliked door 2 people

 4. Ik kan me voorstellen dat het echt geen pretje is. De mens heeft zijn mond ook zo nodig. Hopelijk voor jou gaat het toch wat luwen en raak je van die vervelende controles en van alle pijnlijke naweeën en operaties af. Hou de moed erin.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die controles lopen nog wel een aantal jaren maar jaar na jaar minder frequent. Maar dat is het ergste niet. De complicaties zouden eens mogen stoppen.

   Like

 5. Het komt zeker voor die cystes bij een implantaat. Een collega van me heeft er heel erg mee getobd. Maar uiteindelijk is het toch goed gekomen. Ik hoop dat het bij jou nu ook eindelijk de goede kant op gaat. Kan me zó goed voorstellen dat dat “geklooi” zat bent.

  Geliked door 1 persoon

 6. Het blijft maar duren en dat is niet alleen voor jezelf zwaar ,maar ik ben er zeker van dat je je angsten nog verbergt voor je naasten. Dat vreet ook aan je. Blijf toch maar denken dat er wel een eind komt aan dat voortduren lijden en die terugkerende angst voor het onbekende.

  Geliked door 1 persoon

  1. Angsten ben ik niet zo veel mee bezig eigenlijk. Ik wou alleen dat er eens wat vooruitgang kwam ipv achteruitgang.

   Like

    1. Het is echt wel achteruitgang hoor. Twee maanden na mijn grote operatie kon ik nog normaal spreken en eten. Dat is sindsdien, na elke nieuwe ingreep, alleen maar verslechterd. Dat merk ik niet alleen, maar dat geeft ook mijn chirurg toe. Ik heb gewoon brute pech.

     Like

 7. Ik hoop vurig dat je abonnement in het ziekenhuis zo stilaan afloopt wegens goede redenen.
  En die naam en geboortedatum: wees blij dat tegenwoordig die controle-protocollen bestaan! Als je voor ontstoken amandelen komt en ze amputeren je arm door een persoonsverwisseling …

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: