Friday Photo

Afgelopen weekend is de nieuwe brand- en uitkijktoren op onze Kalmthoutse Heide plechtig geopend. De nieuwe toren (inclusief telecom-mast) is 42 meter hoog. De oude brandtoren was verouderd, te laag voor branddetectie en ook te laag om goede communicatieverbindingen te leggen tussen hulpdiensten in het gebied.

Uitzonderlijk mochten bezoekers zaterdag en zondag tot in de cabine van de brandwachter, op 30 meter hoogte. Daar kregen we ook wat info. De toren is van 1 februari tot 31 oktober zeven dagen op zeven bemand van 7u tot 23u. De brandwachters werken in shiften van 4 uren en staan constant in verbinding met de plaatselijke brandweercorpsen.

Van op die hoogte heb je een prachtig overzicht. Niet alleen over de heide, maar je ziet ook de koeltorens van de kerncentrale in Doel en de kranen in de haven van Antwerpen. Maar ook vanop de twee bezoekersplatformen, respectievelijk op 12 en 24 meter hoogte heb je mooie uitzichten.

Laat ons hopen dat uitgebreide heidebranden zoals in mei 2011 vanaf nu tot het verleden behoren.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

40 gedachten over “Friday Photo”

  1. Weer een reden om de Kalmthoutse Heide te bezoeken. Rare vraag misschien, maar waar is de ingang? Wat stel ik in op mijn gps? Het lijkt niet eens zo ver van hier want wij zien Doel ook in de verte, maar dan van de andere kant.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: