Friday Photo

Afgelopen weekend is de nieuwe brand- en uitkijktoren op onze Kalmthoutse Heide plechtig geopend. De nieuwe toren (inclusief telecom-mast) is 42 meter hoog. De oude brandtoren was verouderd, te laag voor branddetectie en ook te laag om goede communicatieverbindingen te leggen tussen hulpdiensten in het gebied.

Uitzonderlijk mochten bezoekers zaterdag en zondag tot in de cabine van de brandwachter, op 30 meter hoogte. Daar kregen we ook wat info. De toren is van 1 februari tot 31 oktober zeven dagen op zeven bemand van 7u tot 23u. De brandwachters werken in shiften van 4 uren en staan constant in verbinding met de plaatselijke brandweercorpsen.

Van op die hoogte heb je een prachtig overzicht. Niet alleen over de heide, maar je ziet ook de koeltorens van de kerncentrale in Doel en de kranen in de haven van Antwerpen. Maar ook vanop de twee bezoekersplatformen, respectievelijk op 12 en 24 meter hoogte heb je mooie uitzichten.

Laat ons hopen dat uitgebreide heidebranden zoals in mei 2011 vanaf nu tot het verleden behoren.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

40 gedachten over “Friday Photo”

 1. Ik zag hem voorbij komen op het journaal en hij stond direct op mijn todolijst. Nuttig, maar ook esthetisch mooi. Je kan als bezoeker niet tot op het hoogste punt?

  Geliked door 1 persoon

 2. Weer een reden om de Kalmthoutse Heide te bezoeken. Rare vraag misschien, maar waar is de ingang? Wat stel ik in op mijn gps? Het lijkt niet eens zo ver van hier want wij zien Doel ook in de verte, maar dan van de andere kant.

  Geliked door 1 persoon

  1. Je kan er langs meerdere kanten in maar de hoofdinging bevindt zich tegenover Natuureducatief Centrum De Vroente, Putsesteenweg 129 te Kalmthout.

   Geliked door 1 persoon

  1. Toen wij naar boven gingen was er ook een man met hoogtevrees. Die geraakte bijna niet meer terug beneden. Niet doen dus!

   Like

  1. Dat is in ieder geval de bedoeling van de nieuwe toren. Het zal aan de bezoekers liggen. Er zijn nog altijd dommeriken die roken in het bos als het droog is.

   Geliked door 1 persoon

 3. Bijzonder vormgegeven , zo doorzichtig! Was vast een beleving om zo hoog uit te kunnen kijken. En inderdaad, nu maar hopen dat iedere brand tijdig ontdekt zal worden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik krijg al hoogtevrees. Ik heb geen hoogtevrees in een vliegtuig. Maar het is eerder de angst om duizelig te worden en mijn evenwicht te verliezen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: