Omkoperij

Ik had enkele weken geleden online een wandklokje gekocht. Ik had er hard naar moeten zoeken want het moest tussen twee deuren in de keuken passen en de ruimte is beperkt.

Het klokje werd op de aangemelde tijd afgeleverd door PostNL. Met dat ik de veel te grote doos opende viel het mij direct op dat de verpakking rond de klok niet meer intact was. Bij verdere controle zag ik ook een lelijke beschadiging op de RVS omlijsting én de secondenwijzer die los hing te zwabberen. Het leek wel alsof de klok al eens eerder was teruggestuurd.

Klokje terug ingepakt en naar de post gebracht voor retour naar afzender.

’s Namiddags een mail met zo’n geautomatiseerd verzoek om een review te schrijven. Ik schrijf eerlijk mijn gedacht en kom op een algemene score van 2 op 10. Tja, jammer.

Enkele uren later opnieuw een mail, van de klantendienst deze keer, met het verzoek mijn review aan te passen want “… ons imago”.

Hallooo!! Wat denkt die wel?

Beleefd antwoordje teruggemaild dat ik dat niet van plan ben.

Dag nadien weer een mail: ik mag iets anders uitkiezen op de webshop als ik mijn review aanpas.

Huh? Echt? Ik dacht het niet!

Mailtje terug met “ik ben niet om te kopen” en vriendelijke groeten.

En, mocht je daaraan twijfelen, als het goed is zeg ik het ook hoor. Getuige mijn vele reviews op Trustpilot, Tripadvisor, Booking, enz.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

31 gedachten over “Omkoperij”

 1. Sterk gedaan! Reviews dienen om potentiële kopers/afnemers/klanten/patiënten/… een idee te geven van de kwaliteit van de geleverde service. Wat voor zin heeft het als de waarheid wordt verdraaid, het zorgt voor die firma alleen maar voor meer retours…

  Geliked door 1 persoon

 2. je hebt groot gelijk
  ik kreeg ook verzoeken van o.a gamma en bol.c , maar ben er niet eens mee begonnen
  een ieder moet gewoon zijn of haar werk goed doen . uit

  Like

 3. Precies om die reden lees ik nooit reviews, Je weet immers nooit of ze echt zijn, of “aangepast”. Het zegt me niets. De meeste mensen zijn helaas wel gevoelig voor “een tegemoetkoming” om hun mening bij te stellen. Omdat ik nooit online bestel kom ik ze ook niet vaak tegen, hoogstens als me ergens op wil oriënteren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik koop meer en meer online. Ben door die corona een echte zonderling geworden. Nu ja, zo’n wandklokjeklokje, en dan nog in de juiste maat … ik weet ook niet in welke winkel ik daarvoor terecht zou kunnen. Online is gemakkelijk dan.

   Like

 4. Nou ja zeg, dat is wel heel bijzonder dat ze dat vroegen.
  Ik heb ook ooit een klok besteld via internet. Die kwam helaas ook beschadigd en met losse wijzers aan. Misschien toch te kwetsbaar om te versturen?

  Geliked door 1 persoon

 5. ‘Nie pleuje’ zouden ze in Gent zeggen. En gelijk heb je.
  Hoe is het trouwens afgelopen met dat klokje? Een nieuwtje ontvangen?

  Geliked door 1 persoon

 6. Een jaar of 5 geleden kregen we Manlief’s nieuwe fototoestel aangeleverd in een toestand van duidelijk verval. Gemaild met de afzender, direct antwoord en met nog wat meer heen en weer emailverkeer en onderzoek, kwamen we tot de vaststelling dat “iemand tussen inpak en aflevering” zich bezighield met het jatten van de meegezonden bonnen voor terugbetaling van een (flinke, wegens zoveel jaar Nikon!) korting op de aankoop bij registratie van het toestel bij de invoerder. De invoerder heeft onmiddellijk een nieuw toestel ter beschikking gesteld (ben het dan wél zelf gaan afhalen, voor ons geen TNT meer, want hun paketten “ontploffen” blijkbaar).

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier was het niet het probleem dat ze ’t niet wilden omruilen. Neen, ze wilden dat ik mijn slechte review zou aanpassen. No way.

   Like

   1. Zou bij mij ook niet lukken. Alhoewel: kopiëren naar een doc, weghalen op hun site, na levering aanvullen met het verhaal van de gewijzigde review, zodat de mensen kunnen lezen hoe ze tewerk gaan … dàt zie ik dan weer wél zitten!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: