Haspengouw

Mag ik jullie op deze druilerige dag laten meegenieten van onze zonnige fietstocht van gisteren in Haspengouw?

Ik had een pittige tocht uitgekozen, het glooiende landschap ten zuiden van Borgloon, omdat we daar nog niet eerder gefietst hadden. Veel klimmetjes, gevolgd door evenveel afdalingen, en voor de rest vals plat. Gelukkig was dat met mijn e-bike niet echt een probleem.

Het was alweer een heerlijke dag!

(Foto’s zijn aanklikbaar)

Alle foto’s © MyriamC

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

45 gedachten over “Haspengouw”

 1. Ik schreef al ‘met heimwee heb ik de pracht genoten’. Je kent het probleem, het is enkel ook al meer dan een uur autorijden, dan terug en tussendoor niet kunnen drinken, heel lastig voor me.
  In ‘normale tijden’ was dit een jaarlijkse uitstap met de fiets… waar ik erg naar uitkeek. Voor manlief geen probleem 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik snap je volledig, maar ik had zoiets: als ik daarvoor moet blijven thuis blijven … de mooie dagen zijn voorbij voor je ’t weet. Zeker met de bloesem. Het is al zo’n korte periode. Ik heb vanmorgen al een halve liter water binnen ter compensatie. 😉

   Like

 2. Natuurlijk mag je dt Myriam, meer nog… het was echt genieten van deze fotoreeks. Dit jaar gaan we er niet meer op tijd geraken maar we zetten het alvast weer op onze agenda voor volgend jaar. Mooie fotoreeks.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk het ook! Het was er ook best wel druk. Heb een tijdje moeten wachten voor alle toeristen uit mijn zicht waren. ’t Is dat wij natuurlijk geen toeristen zijn. 😉

   Like

 3. Prachtige rit en heel fijn dat ik mee mocht. Zou de volgende keer wel waarderen als je een kussentje op de bagagedrager wilt binden, het was toch wel een hele zit achterop, Ik zit even niet heel makkelijk nu. 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtig Myriam, ik wil wel geloven dat je er van genoten hebt. Wij waren er een tiental jaar geleden ook eens om te wandelen, en ik had toen de bedenking dat dat daar wel héél lastig fietsen moest zijn.
  Hopelijk volgen er nog veel zo’n mooie dagen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik geniet mee van al dat moois! Toen wij met een bus oa. een rondrit maakten door de bloesemstreek hadden we de hele dagen regen en nog eens regen. We zijn zelfs niet uitgestapt om ergens door de bloesems te wandelen. Dat was echt een verregende dag.! t Is er nog niet van gekomen om dit opnieuw te doen en zeker niet in tijden van corona.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, daar heb je niks aan hé. Wij hadden gelukkig prachtig weer en we kunnen altijd last-minute beslissen. Da is wel nodig met dat onbetrouwbaar weer hier in België.

   Like

 6. Haspengouw in dit seizoen (zelfs als de lente maar niet wil opschieten): een droom! Ik heb onlangs nog ergens een foto van dat “kerkje” gezien, maar ik weet niet meer waar. Speciaal!

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat zou het wel eens kunnen geweest zijn. Maar het was precies recent ook op tv, want mijn man had het ook gezien en die leest geen blogs.

    Like

    1. Zak van Zuid-Beveland ook alleen laagstammen en veel jonge aanplant, maar de fietstocht die we daar deden enkele jaren geleden zou ook zonder de bloesems de moeite geweest zijn … alleen de wind daar in de polder mag altijd wat minder zijn.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.