34 gedachten over “Friday Quote”

 1. Ik heb mijn echinacea eind vorig jaar kort geknipt, ik vrees nu dat ze niet terug komt?? Een heel mooie plant met prachren bloemen en tekst! Ik hoop met je mee

  Geliked door 2 people

  1. Jawel hoor. De onze staan in potten en ik weet niet wat mijn man er mee doet na de bloei maar in de winter zie ik in de potten alleen zand. En in de lente komen er weer blaadjes tevoorschijn. Ook nu weer.

   Geliked door 1 persoon

    1. Dat je nu nog niks ziet, is vreemd. Heden moeten de nieuwe blaadjes al talrijk verschijnen.
     Bepaalde Echinacea’s zijn maar wankel betrouwbaar als vaste plant. In veel tuinen doen ze het slechts een à hooguit twee jaar.

     Geliked door 2 people

     1. Oei dan moet ik er toch om vrezen wellicht? Voor de zekerheid een nieuwe plant dan maar? Moet ik ergens op letten?
      Dank voor de info.

      Like

      1. Van alle Echinaceasoorten die als tuinplant worden aangewend (angustifolia, atrorubens, laevigata, pallida, paradoxa, purpurea, sanguinea, simulata en tennesseensis) is de Echinacea purpurea de sterkste. Als je een nieuwe Echinacea wenst te planten op de plaats waar je weggekwijnd exemplaar stond, vervang dan zeker de grond in het plantgat tot op een diepte van 30 cm door verse potgrond gemengd met compost. Zo maak je de beste kans op een geslaagde herstart.

       Geliked door 1 persoon

 2. Ik hou van de maand mei. De verwarming kan weer lager. De tuin is nu van mij/mei en niet meer van de winter, en de kerstdrukte is nog zeven maanden weg. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Of de verwarming weer lager kan, dat zal nog moeten blijken. De vooruitzichten voor de komende week zien er alleszins niet rooskleurig uit.

   Like

 3. Wat een mooie wens hier! Ik neem ‘m met twee dankbare handen aan, Myriam.
  Rode zonnehoed is zo’n plant die ik ook echt mooi vind.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: