Moerstede revisited

Nadat we deze zomer een eerste keer bij Moerstede een voortreffelijke maaltijd genoten hadden en ik weet kreeg van hun 20-gangen diner op twee zaterdagen in november, heb ik direct gereserveerd.
Zo zaten we op zaterdag 14 november met nog een veertigtal andere gourmands in het gezellige restaurant waar we meteen een glas prosecco geserveerd kregen. De zoutjes, salamirondjes en olijven stonden al op tafel, evenals een grote karaf ijswater, een rondje boter en een schattig blikken busje olijfolie. Later werden de aperitiefhapjes vervangen door een mandje lekker donker brood.
Van 19u tot middernacht kregen wij een scala van twintig hapjes te verorberen, begeleid door vier wijnen die gul werden bijgeschonken. Algemeen genomen: de gerechtjes waren lekker en er was een goede variatie tussen vis en vlees. Geen ingewikkelde toestanden met stenen, bladeren of andere oneetbare bordvulling. Gelukkig, want daar hou ik niet van. Wat ik wel jammer vond is dat de warme gerechtjes niet allemaal even warm werden opgediend. De bediening door de vaste mensen was zoals de vorige keer prima in orde. De jonge hulpen kunnen nog wat training gebruiken, m.n. bij het uitschenken van de (eerste) wijn waarbij we geen enkele uitleg kregen. Gelukkig nam mevrouw Oostelbos nadien het wijnschenken over. Ook het afruimen van bordjes en bestek na iedere gang verliep nogal bruut en ze waren redelijk ongeïnteresseerd met hun werk bezig.
Wijnen:

Haut Marín, Les Fossiles 2014 Côtes de Gascogne 
Monferrato Montej Bianco 2012 
Crucero ‘Carmenère’ Viña Siegel 2012
Moscato d’Asti
Het 20-gangenmenu was opgedeeld in vier ‘blokken’ met telkens vijf gerechtjes. Uiteraard werden alle gerechtjes apart opgediend in een correct tempo. Ik maak er een beeldverslag van. Foto’s zijn van smartphone kwaliteit zonder flits (omdat ik dat bijzonder storend vind), maar ze geven wel een idee.

Carpaccio van zeeduivel – scampi – tomaat
Tartaar van tonijn – sesam – soja-yuzusaus – wakamé
Crème brûlée van pompoen – geconfijte kabeljauw
Gerookte eend – rucola – rode ui
Lolly van eendenlever

Makreel in bananenblad

Tortilla van aardappel – zalm – gefrituurde dille
Soufflé van coquilles
Tom ka kai – eend
Spoom citroensorbet

Heilbot – spinazie – groene asperge – kruidensaus

Tongfilet – bospaddenstoelen
Kwartel boutje + filet + eitje – zuurkool – appel
Kalfshaas in rode portsaus
Hertenfilet – bataat – peperkoek – stoofpeer – wildjus

Crème brûlée van oude beemster – notenbrood

Panna cotta van witte chocolade – blauwe bessen – chocolade
Bastogne kwark
Citroentaartje
Parfait van sinaasappel – eiwitschuim
En afsluiten deden we met koffie. Zonder meringuetaartje. Maar dat meringuetaartje halen we in als we op 4 december terugkeren voor wederom een (hopelijk) lekkere maaltijd.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

%d bloggers liken dit: