Vakantie 2024 (3)

Van Passau naar Salzburg – 121 km

Zondagmorgen weer alles op en in de auto gezet voor de volgende etappe, maar het einde van de stommiteiten was nog niet in zicht.

Op 23 kilometer vóór Salzburg krijg ik een paniekske: “ik denk dat ik een broek in de kast heb laten hangen“. Terwijl ik dan al niet meer weet waar ik het heb blijft Manlief uiterst rustig. “Hou u kalm … bel naar het hotel en vraag of ze eens willen gaan kijken …“. Ik gebeld en, ja hoor, mijn broek hing nog in de kast.

Long story short: we waren twee en een half uur later in Salzburg dan eerst gedacht en in plaats van 121 kilometer waren het er meer dan driehonderd. Maar ik heb mijn broek terug!

Wat hadden we toch weer geluk met het weer. De zon stond hoog aan de hemel toen we, na het inchecken in het hotel, onze fietsen namen om naar de binnenstad te rijden. Wat een prachtige stad in Salzburg. We zijn er al eens eerder geweest maar dat is zo’n dertig jaar geleden. Veel herinnerde ik er mij niet van. Maar o zo druk. Het leek wel of half Japan naar Salzburg was afgezakt.

Ook hier weer een aantal mooie en vooral grote gebouwen: de Dom, de Festung Hohensalzburg, het geboortehuis van Mozart, het woonhuis van Mozart, Schloss Mirabell en de Mirabellgarten, Schloss Hellbrunn, de Getreidegasse met zijn gilde symbolen aan de gevels, …. We hebben wat rondgefietst en rondgewandeld en ’s avonds lekker gegeten in de stad.

Maandag begon met stralende zon. We waren al vóór negen uur op pad met de fiets want we zouden eindelijk eens een langere fietstocht gaan maken. Zo gezegd, zo gedaan. We fietsten ’s morgens naar Schloss Hellbrunn en nadien bezochten we de Mirabellgarten. Het was heerlijk fietsen langs de oevers van de Salzach. Salzburg is een heel fietsvriendelijke stad. Er zijn mooie fietspaden en je kan er alle kanten uit, stad of natuur, wat je maar wil. En om de zoveel kilometer vind je zuilen met alle mogelijk gerief om een mankement aan je fiets te herstellen. Dat kwam van pas want Manlief had een kapotte voorband. Nu heeft hij zelf ook wel plakgerief bij en was het euvel gelukkig snel opgelost.

’s Middags werd het benauwd en we zagen de bui al hangen … We hebben het nog tot ’s avonds droog gehouden maar toen is het gaan regenen en het is niet meer gestopt.

Dinsdag heeft het de hele dag gegoten. We hebben het rustig aan gedaan en ’s morgens nog wat TV gekeken.  Het was geen weer om een hond door te laten, maar we wilden ook niet de hele dag op de kamer zitten.

De Festung Hohensalzburg stond op ons programma maar we zijn er gewoon niet geraakt. Er zijn heel veel omleidingen in de stad en de dichtstbijzijnde parking naar de kabelbaan stond vol. Ik had echt geen zin om in dit weer nog een kilometer of drie te gaan lopen tot aan de kabelbaan.

Maar we moesten toch iets doen! In de namiddag zijn we naar de Königssee gereden. Dat stond ook op mijn programma. We zijn er ook al geweest, even lang geleden als dat we in Salzburg waren, en ik had er hele mooie herinneringen aan. Jammer van het weer, maar toen we daar aankwamen hield het op met regenen en hebben we toch nog een korte wandeling gemaakt. Het was er nog even mooi als in mijn herinnering.

Dat was het voor de regio Salzburg en voor het min of meer culturele deel van deze vakantie.

Foto’s vind je op https://flic.kr/s/aHBqjBsLXd (Salzburg) en https://flic.kr/s/aHBqjBsTVy (Königssee)

De volgende bestemming is de Wörthersee in Karinthië. Het zal me benieuwen wat voor weer we daar krijgen. Het ziet er niet fraai uit.

~~ wordt vervolgd ~~

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

20 gedachten over “Vakantie 2024 (3)”

  1. ik had hoogstwaarschijnlijk die broek gewoon laten hangen hahaha …

    Salzburg staat ook al lang op mijn verlanglijstje maar het lijkt er gewoon niet van te komen. Zal er nog eens een paar sterretjes bijzetten …

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik was eind jaren 90 in Salzburg. Herinner mij de verwijzing naar Mozart, de diverse lekker chocolade-lekkernijen, fraaie panden, en een soort kabeltram waarmee je naar boven de stad kon komen en van het uitzicht daar genieten…Leuke stad!

    Geliked door 1 persoon

  3. Iets vergeten op een hotelkamer… we zijn daar ook krakken in! We zijn er al slimmer op geworden, niet te veel kledij uitpakken en altijd alles goed in het zicht hangen/leggen. En bij vertrek… een dubbel checken in kasten en schuiven 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik weet nog altijd niet hoe het kan dat ik die broek vergeten ben. Als wij ergens maar een paar nachten zijn dan pak ik niet uit. Leg alles direct terug in de koffer. Daarom dat ik nu niet in die kast gekeken heb.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.