Auto’s

Alweer even geleden dat ik nog eens een ‘lijstje’ deed. Deze zag ik een tijdje geleden bij Mrs. T.
Bij gebrek aan andere content …

Heb je een auto & waarom?
Sinds ons pensioen heb ik geen eigen auto meer en hebben we alleen nog een gezinsauto.

Wat was je eerste auto?
Mini Cooper


Wat heb je nu voor auto?
Nissan X Trail (gezinswagen)

Wat voor een kleur heeft je auto?
Zwart, zoals de meeste van mijn/onze auto’s waren.

Heb je wel eens een botsing/ongeluk gemaakt?
Twee keer: toen ik net mijn rijbewijs had en de tweede keer een jaar of tien geleden, alleen blikschade gelukkig.

Heeft je auto een bijnaam?
Neen. Kleinzoon noemt hem de monstertruck.

Heb je al eens een lekke band gehad?
Eén keer, op een zeer ongelegen moment.

In welke auto rijd je over 10 jaar?
Dat zal noodgedwongen iets elektrisch zijn vermoed – en vrees – ik.

Hoe vaak was je je auto?
Euh … nooit. Manlief rijdt er af en toe eens mee naar de carwash.

Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?
Automaat, hebben we ook nu niet en wil (voornamelijk) ik niet.

Automaat of versnelling?
Versnellingen, 6 stuks en een achteruit.

Heb je wel eens gelift?
Heel vroeger, toen ik nog in de jeugdbeweging zat.

Wat kunt je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef of keren op de weg?
Ik heb met geen van de drie een probleem maar vanaf een helling vertrekken doe ik het minst graag, vind ik vooral eng bij het uitrijden van een steile ondergrondse parking wanneer je geen zicht hebt op de straat.

Hoelang heb je je rijbewijs al?
Van in 1972 … 50 jaar dus.

Wat is je droomauto?
Mini Cabrio (of een andere cabrio).

Zing je wel eens in de auto?
Dat gebeurt.

Waar luister je naar in de auto?
Als er muziek op staat, dan is dat Radio 2 of ik verbind met een van mijn playlists op Spotify.

Zou je de weg nog weten te vinden met een ouderwetse wegenkaart?
Denk het niet. Ben nogal verslaafd aan Waze … betrouwbaarder dan de ingebouwde GPS.

Houd je van autorijden? En kan je goed autorijden?
Ik hou van autorijden en ik kan goed rijden. Nogal blufferig om dat van jezelf te zeggen, maar het is wel zo.

Wat voor soort rijder ben je?
Vlot, heb nogal een zware voet.

Wie rijdt er het meeste: jij of je partner?
Half om half.

Hoeveel kilometers wordt er jaarlijks in jouw auto gereden?
20.000 km ongeveer. We rijden best veel en gaan soms ook met de auto op vakantie.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “Auto’s”

 1. Mijn auto heet Mooie. Ik heb een stationcar en met 2 achterdeurtjes ipv klep, vind ik zo handig. Helaas zie je dergelijke auto’s weinig alleen grotere soort bestelauto’s. Hij is nu 10 jaar en ik hoop er nog vele jaren plezier van te hebben. Ik heb net iets langer mijn rijbewijs dan jij vanaf 1968.
  Ik hou van autorijden, doe het ook goed en een vd eerste dingen die partner zei toen ik eens reed in het begin van onze relatie was : fijn eindelijk een vrouw die echt goed kan autorijden.

  Geliked door 1 persoon

 2. alweer even … 5 dagen 😉 ik zit hier met een glimlach van oor tot oor 😉

  Leuke antwoorden en ik neem ‘m mee… ga ‘m straks wel invullen.

  Dank je wel voor het plaatsen en mij dus dit stokje aanreiken

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Túút – Melodyk
 4. Ikzelf heb nooit een auto gehad en heb er nog altijd geen. En ik haalde mijn rijbewijs toen ik een jaar of 35 was omdat mijn ex dat toen wou, maar ik heb maar heel weinig met de auto gereden, ondertussen al niet meer sinds 2007 en ik denk niet dat ik nog ooit achter het stuur kruip. De ex had wel een mercedes, dus die korte periode dat ik heel af en toe reed, deed ik het wel ineens stijlvol 😀 .
  De leden van het gezin waar ik uit kom hebben ook allemaal al heel lang geen auto of hebben er nooit 1 gehad.
  M

  Geliked door 1 persoon

  1. Jij woont in de stad, dat maakt een enorm verschil. Kennissen van mij die in de stad gaan wonen zijn hebben ook geen auto meer. Toen ze nog hier woorden hadden ze er twee.

   Like

 5. Wat een lange benen ;-)! Ik rijd ook graag met de auto, maar die steile en nauwe hellingen in parkeergarages, daar ben ik echt een beetje bang van.

  Geliked door 1 persoon

 6. Leuk dat fotootje. Ik vind een mini een leuke wagen. Mijn neef heeft zo’n nieuwerwetse, maar die is ook mooi.

  Monstertruck is toch een prima naam voor een auto? 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, de Mini is een leuke wagen. Ik vind de nieuwe modellen ook mooi al heeft dat wel even geduurd.
   Omdat het een hoge auto is met grote wielen doopte kleinzoon hem tot Monstertruck, een prima naam inderdaad.

   Like

 7. Hoe kwam je in hemelsnaam in die mini? Volgens mij moest je de benen ongeveer opvouwen. 😉
  Maar heg geeft een mooi plaatje.Wel heel veel vragen, Ik heb m’n rijbewijs bijna net zolang als jij, het scheelt een jaar. Ben wél blij met de automaat , krakkemikkege voeten en héél veel verkeerslichten( Den Haag en omstreken hebben er écht veel) zijn een slechte combi. Ik zou niet ander meer willen , het rijd zóveel comfortabeler en je kunt er zeker ook wel pittig mee rijden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Met een automaat geef je de controle af en je hoeft ook niks meer te doen. We hebben wel eens een automaat gehad als huurwagen. Ik vond het niet leuk. Mijn man wel, dus kan best dat de volgende een automaat wordt.

   Like

   1. Nou met controle afgeven heeft het niet zo veel te maken ( ik zou trouwens tot z’n drie wel zelf kunnen schakelen) maar dat je minder te doen hebt is gewoon waar. Dat heb ik dan weer wél op de snelweg, dat vind ik erg saai en verveel ik me gauw.

    Geliked door 1 persoon

 8. Zo’n mini hadden we bij ons thuis ook, de lievelingsauto van mijn moeder.
  Ik kan niet meer rijden, vrees ik, met versnellingen. Automatic is voor mij een absolute voorwaarde. Vier jaar geleden kon ik eindelijk ook mijn man overtuigen en nu zijn beide auto’s hier automatic. Ik heb zelf nog mijn klein Peugeotje, waar ik bitter weinig mee rijd maar toch niet kan missen.
  Super foto van jou in de auto!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik mis een “eigen” auto niet. Mijn man deed en doet alles met de fiets. Toen we nog twee auto’s hadden werd er met zijn auto soms weken niet gereden. En toen de mijne de geest gaf, was het heel snel beslist dat er geen tweede meer zou komen.
   Ik vrees dat tegen de tijd dat we een nieuwe kopen er niets anders meer op de markt zal zijn dan automatic.

   Geliked door 1 persoon

 9. Plezant stokje, dit. En een toffe invulling.
  Mijn eerste wagentje was een VW Golf II, een dieselgestookte rampenbak van jewelste in een kleur die nog het best te omschrijven viel als ‘bleke babykak’. 😀
  Heden waardeer ik de ruimte (bestelwagen!) en de betrouwbaarheid op lange duur. Looks, snelheid, snufjes en dies meer interesseren me voor geen meter.

  Geliked door 1 persoon

   1. Net als mijn madam, dus. Ze reed veel liever met haar vorige MINI – een kleintje – dan dat ze met haar huidige MINI Countryman rijdt. (Al vindt ze die laatste dan wel weer een heel pak handiger en gerieflijker wegens de extra ruimte.)

    Geliked door 1 persoon

 10. Ik rij automaat en vind het geweldig, ik ben wel geen goede chauffeur, maar ben wel bij dat ik kan autorijden, zeker nu we niet meer in ’t stad wonen, is dat toch een belangrijke. En mijn zus heeft net een mini gekocht cabrio, cool karreke.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, cool karreke. Mocht ik wat jonger zijn, dan wist ik het wel. Ik vrees alleen dat ik er nu niet meer in en uit zou geraken, zeker nu ik zo’n hoge instap gewoon ben.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: