Ons dagelijks brood

We moeten er wat voor over hebben om aan ons dagelijks brood te geraken.

Wij hebben binnen een straal van 500 meter drie bakkers. En binnen een straal van 2.5 kilometer zijn dat er zeven. En toch is het niet zo simpel om aan brood te geraken op maandag tijdens de vakantie.

Onze eigen bakker is op maandag gesloten.

De bakker daar schuin tegenover is een maand gesloten wegens jaarlijks verlof.

De derde bakker is vorige week met pensioen gegaan.

Bakker vier heeft maanden geleden een hartinfarct gehad en is nog altijd niet hersteld. Het zal mij benieuwen of hij ooit nog terug herbegint.

Bakker vijf is met jaarlijks verlof voor drie weken.

Bakker zes is met jaarlijks verlof voor drie weken.

Uiteindelijk konden we bij bakker zeven toch een brood scoren. Wel een industrieel gebakken brood, maar beter dat dan niks.

Dat was vroeger wel anders. Toen spraken de bakkers onderling af om gespreid vakantie te nemen tijdens juli en augustus. De grote vakantie duurt tenslotte twee maanden.

Misschien terug zelf brood bakken maandagmorgen?

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

47 gedachten over “Ons dagelijks brood”

  1. wij hebben op 500 meter een Jumbo met een heel groot aanbod aan versgebakken brood.
   Heerlijk desembrood en meergranenbroden. En je kunt het zelf snijden op 3 diktes. Ik neem het dunste.er is een bakker in het dorp die zelf niet bakt maar brood krijgt van een grootbakkerij. eb dat is helemaal niet lekker

   Geliked door 1 persoon

  2. Wij hebben nog één echte zelfstandige warme bakker. De rest zijn ook wel warme bakkers maar met verschillende vestigingen. Vind in toch al meer industrieel.

   Like

 1. Hier van hetzelfde laken een broek. Hetzelfde viel ons op met de terrassen aan zee, die tegenwoordig in het hoogseizoen vaak twee dezelfde sluitingsdagen hebben. Is het om te vermijden dat elkaars klanten worden afgesnoept?

  Geliked door 1 persoon

 2. Onze bakker gaat op zijn minst drie keer in verlof per jaar. Het is idd heel vaak kijken wie in de grote vakantie thuis is. En brood van de supermarkt is bijlange niet zo lekker. Maar zo’n lang brood van de lidl is wel handig om croques mee te maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier twee warme bakkers die groot genoeg zijn om nooit te sluiten, ze hebben meerdere vestigingen dus personeel rouleert. Bij de éne bakker zit de bakkerij achter de winkel, bij de andere zit de bakkerij bij een ander filiaal en bakken ze alleen klein brood af in de winkel

  Geliked door 1 persoon

      1. In België was vroeger zondag de dag van de verse pistoletjes en het gebak. Zondag deden de bakkers de beste zaken. Nu kan he alle dagen allerhande broodjes en een groot assortiment gebak krijgen maar dat was vroeger niet zo.

       Like

   1. Haha, ik vind juist brood van de bakker meestal te licht… Bizar genoeg bevalt me qua fabrieksbrood het (in het filiaal afgebakken) brood van de Lidl nog het best. Maar het is zeker jammer, dat het steeds lastiger is om aan goed brood te komen, naar mijn mening… het kan zoooo lekker zijn!

    Geliked door 1 persoon

 4. Is bij ons ook zo! Onze bakker is heel vaak gesloten… elke week gesloten op maandag en dinsdag. Zondagmiddag vaak al gesloten rond half 3 en ze nemen hééél veel verlof… ze zijn wellicht aan het uitbollen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind dat ze zeker recht hebben op hun 2 dagen vrij per week. En op vakantie nemen. Maar spreek dat dan af met de collega’s hé. Op deze manier sturen ze klanten naar de supermarkt om brood.

   Like

 5. Doen! Zelf brood bakken… is uiteindelijk toch het lekkerst! (vind ik van ons zelf gebakken brood…) Maar vreemd dat er met zoveel bakkers rondom geen afspraken worden gemaakt. Alsof ze elkaar de extra omzet niet gunnen…

  Like

   1. Het nadeel van het Nederlandse brood is dat het snel schimmelt. Om te beginnen doe ik het altijd over in een papieren broodzak. En tegenwoordig heb ik van die herbruikbare zakjes. Dat plastiek is op alle fronten een sof.

    Geliked door 1 persoon

    1. Hier krijgt het de kans niet om te schimmelen. Een klein brood is voor 2x lunch. Kost trouwens ook maar 1.40, bij ons al 1.90. Wij stoppen het ook in een papieren broodzak.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: