Ons dagelijks brood

We moeten er wat voor over hebben om aan ons dagelijks brood te geraken.

Wij hebben binnen een straal van 500 meter drie bakkers. En binnen een straal van 2.5 kilometer zijn dat er zeven. En toch is het niet zo simpel om aan brood te geraken op maandag tijdens de vakantie.

Onze eigen bakker is op maandag gesloten.

De bakker daar schuin tegenover is een maand gesloten wegens jaarlijks verlof.

De derde bakker is vorige week met pensioen gegaan.

Bakker vier heeft maanden geleden een hartinfarct gehad en is nog altijd niet hersteld. Het zal mij benieuwen of hij ooit nog terug herbegint.

Bakker vijf is met jaarlijks verlof voor drie weken.

Bakker zes is met jaarlijks verlof voor drie weken.

Uiteindelijk konden we bij bakker zeven toch een brood scoren. Wel een industrieel gebakken brood, maar beter dat dan niks.

Dat was vroeger wel anders. Toen spraken de bakkers onderling af om gespreid vakantie te nemen tijdens juli en augustus. De grote vakantie duurt tenslotte twee maanden.

Misschien terug zelf brood bakken maandagmorgen?

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

47 gedachten over “Ons dagelijks brood”

  1. wij hebben op 500 meter een Jumbo met een heel groot aanbod aan versgebakken brood.
   Heerlijk desembrood en meergranenbroden. En je kunt het zelf snijden op 3 diktes. Ik neem het dunste.er is een bakker in het dorp die zelf niet bakt maar brood krijgt van een grootbakkerij. eb dat is helemaal niet lekker

   Geliked door 1 persoon

   1. Probleem is dat op maandag de Carrefour (enige super in de buurt) maar om 13u30 open gaat. Brood is trouwens niet lekker.

    Like

  2. Wij hebben nog één echte zelfstandige warme bakker. De rest zijn ook wel warme bakkers maar met verschillende vestigingen. Vind in toch al meer industrieel.

   Like

  1. Wij hebben er ook een. Lang geleden dat we het gebruikt hebben. We gebruiken het trouwens alleen om te kneden en bakken in de oven. Veel lekkerder!

   Geliked door 1 persoon

 1. Hier van hetzelfde laken een broek. Hetzelfde viel ons op met de terrassen aan zee, die tegenwoordig in het hoogseizoen vaak twee dezelfde sluitingsdagen hebben. Is het om te vermijden dat elkaars klanten worden afgesnoept?

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat viel ons inderdaad ook op. Heel wat terrassen gesloten terwijl ze vroeger 7/7 open waren. Tekort aan personeel?

   Like

 2. Onze bakker gaat op zijn minst drie keer in verlof per jaar. Het is idd heel vaak kijken wie in de grote vakantie thuis is. En brood van de supermarkt is bijlange niet zo lekker. Maar zo’n lang brood van de lidl is wel handig om croques mee te maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier twee warme bakkers die groot genoeg zijn om nooit te sluiten, ze hebben meerdere vestigingen dus personeel rouleert. Bij de éne bakker zit de bakkerij achter de winkel, bij de andere zit de bakkerij bij een ander filiaal en bakken ze alleen klein brood af in de winkel

  Geliked door 1 persoon

     1. Ik kan best drie dagen zonder bakker, en snap ook nooit zo waarom alles op zondag open moet. maar ja, ik kom uit het jaar kruikje toen álles dicht was op zondag en zelfs op zaterdagmiddag.

      Geliked door 1 persoon

      1. In België was vroeger zondag de dag van de verse pistoletjes en het gebak. Zondag deden de bakkers de beste zaken. Nu kan he alle dagen allerhande broodjes en een groot assortiment gebak krijgen maar dat was vroeger niet zo.

       Like

  1. Ik heel soms als het niet anders kan. Maar op maandag is de supermarkt pas open vanaf de namiddag. En wij eten ’s middags brood.

   Like

 4. Dat is suf, zonde van het omzetverlies…. Ik eet het liefste zelfgebakken brood, maar moet bekennen dat ik met de huidige temperaturen de oven liever niet aan doe, hihihi…

  Geliked door 1 persoon

   1. Haha, ik vind juist brood van de bakker meestal te licht… Bizar genoeg bevalt me qua fabrieksbrood het (in het filiaal afgebakken) brood van de Lidl nog het best. Maar het is zeker jammer, dat het steeds lastiger is om aan goed brood te komen, naar mijn mening… het kan zoooo lekker zijn!

    Geliked door 1 persoon

 5. Is bij ons ook zo! Onze bakker is heel vaak gesloten… elke week gesloten op maandag en dinsdag. Zondagmiddag vaak al gesloten rond half 3 en ze nemen hééél veel verlof… ze zijn wellicht aan het uitbollen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind dat ze zeker recht hebben op hun 2 dagen vrij per week. En op vakantie nemen. Maar spreek dat dan af met de collega’s hé. Op deze manier sturen ze klanten naar de supermarkt om brood.

   Like

 6. Doen! Zelf brood bakken… is uiteindelijk toch het lekkerst! (vind ik van ons zelf gebakken brood…) Maar vreemd dat er met zoveel bakkers rondom geen afspraken worden gemaakt. Alsof ze elkaar de extra omzet niet gunnen…

  Like

  1. Vroeger werden er wel afspraken gemaakt. Nu is het ieder voor zich.
   We hebben wel een tijd zelf brood gebakken, tot we dat weer beu waren en terug bij de bakker brood haalden.

   Geliked door 1 persoon

 7. Ik ben een tijd terug gestopt met zelf bakken, maar overweeg te herbeginnen. Maar wél met een reserve brood in de diepvriezer!

  Geliked door 1 persoon

  1. Brood in de diepvriezer doen we noot. We hebben nu een nieuwe bakker ontdekt over de grens, in NL jawel, die heel lekker brood heeft.

   Like

   1. Het nadeel van het Nederlandse brood is dat het snel schimmelt. Om te beginnen doe ik het altijd over in een papieren broodzak. En tegenwoordig heb ik van die herbruikbare zakjes. Dat plastiek is op alle fronten een sof.

    Geliked door 1 persoon

    1. Hier krijgt het de kans niet om te schimmelen. Een klein brood is voor 2x lunch. Kost trouwens ook maar 1.40, bij ons al 1.90. Wij stoppen het ook in een papieren broodzak.

     Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: