Positief

Positief is eerder negatief in dit geval.

Manlief liep al een week met een zware verkoudheid. Ik had hem al gezegd van een sneltest te doen, maar hij vond het niet nodig want hij had geen koorts, was niet moe, voelde zich niet ziek en had met niemand contact gehad.

Donderdag moest hij voor iets anders bij de huisarts zijn en die vond het nodig om een PCR-test te doen. Vanmorgen stond het resultaat rood op wit in zijn Cozo-app. ‘DETECTED‘.

Waarop ikzelf – ook al een paar dagen een ‘valling’ – een sneltest deed. Die gelukkig negatief was, maar ik weet nu waaraan ik me eventueel nog wel kan verwachten.

Gelukkig is hij er niet ziek van, maar vervelend is het wel. Vooral voor hem dan want hij moet zeven dagen in isolatie. En ook vervelend dat afspraken die al een jaar geleden gemaakt zijn, zoals onze jaarlijkse controles bij de oogarts en de cardioloog, moeten verplaatst worden. Die mensen hebben het allemaal zó druk.

En voor dinsdag had ik ein-de-lijk een tafeltje kunnen bemachtigen bij Hof van Leysen, het gastronomisch didactisch restaurant van PIVA. Het heeft niet mogen zijn. Ik probeer het volgend schooljaar nog eens …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

56 gedachten over “Positief”

  1. Neen, PIVA niet. De doktersafspraken wel.
   De restaurants van PIVA zijn ook bijna twee jaar gesloten geweest en best druk bezocht. Mijn reservatie stond toch al van in december en er is dit schooljaar niks meer vrij.

   Geliked door 1 persoon

    1. Afspraken worden gemaakt als we daar zijn. Cardioloog kunnen we wel snel terecht maar oogarts is minimum een half jaar wachten. En dan zitten we midden in de zomer. Hier is een groot tekort aan artsen. Niet leuk.

     Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk het ook. Ik hoop dat ik het niet krijg want mijn booster is al 5 maanden geleden en de werkzaamheid zal zo ongeveer nihil zijn.

   Like

 1. Klik ik op like, maar dit is niks om te liken.
  Ja dan mogen jullie het thuis gezellig maken hè…gelukkig is hij er niet echt ziek van
  Kan ook anders…beterschap

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja er zijn grote verschillen. Bij dochter intussen iedereen weer naar het werk en school…pffttt
    Zijn ze toch 14 dagen zoet mee geweest 😦

    Like

 2. En zo modderen we voort, Pluspunt is dat vrijwel niemand er nog erg ziek van is. Maar die quarantaine zit natuurlijk niemand op te wachten , en afspraken afzeggen al helemaal niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Met deze variant lijkt het inderdaad nog mee te vallen. Kan best zijn dat ik hem aangestoken heb want ik was 2 weken geleden flink verkouden.

   Like

      1. Ik heb er gewoonweg niet bij stilgestaan dat eht misschien covid had kunnen zijn. Een hoestje en wat snottebellen, dat vind ik niet verontrustend genoeg om een zelftest te doen. Die overigens heel vaak niet betrouwbaar zijn omdat niet iedereen het op de juiste manier doet (aldus onze huisarts).

       Like

       1. Nou als je al verkouden bent lijkt het me sowieso makkelijk goed te gaan, prut genoeg. Tot nu toe klopt ze altijd voor zover de familie ze gebruikte . En dan weet je tenminste dat je weer een natuurlijke booster van antistoffen. Ik blijf het jammer vinden dat je daar niet op geteste kan worden.

        Geliked door 1 persoon

        1. We hebben de proef op de som genomen. Mijn man heeft net een zelftest gedaan: negatief terwijl we goed weten dat hij gisteren nog positief was. Zó snel is die covid je lijf niet uit.

         Like

 3. Hier wordt het spannend of de afspraken voor volgend weekend en de week erna door kunnen gaan, nu onze zoon corona heeft.
  Beterschap voor je man en hopelijk krijg jij het niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Gelukkig voelt hij zich niet te ziek en ga jij ook niet positief worden. Ja die jaarlijkse controles leg ik ook altijd vast, als je die moet annuleren pffff. Wat jammer van jullie etentje. Druk bevraagd precies PIVA.

  Geliked door 1 persoon

  1. Had ik het geweten, dan had ik de controle bij de cardioloog laten doorgaan want die is vrijdag en hij heeft nog nauwelijks symptomen. Maar ik had ze al geannuleerd. Enfin, we kunnen daar over een kleine maand al terecht.
   Ja, PIVA is heel druk bevraagd. Tijdens stageweken en examens doen ze geen restaurant en een schooljaar telt tenslotte minder dan 9 maanden.

   Geliked door 1 persoon

  1. Nee hoor, gewoon een goede verkoudheid. Hij heeft helaas wel onze kleinzoon aangestoken. Maar ook die is tot nu toe niet echt ziek.

   Like

 5. Die afspraken afbellen is niet leuk, maar het kan niet anders. Ik heb het ook gehad, maar dan omgekeerd: de praktijk belde af omdat de dokter besmet was. Als dié het al niet zouden begrijpen …

  Geliked door 1 persoon

  1. Begrijpen doen ze dat uiteraard wel. Probleem is alleen dat wij met een gigantisch artsentekort zitten en dat een nieuwe afspraak meestal heel lang op zich laat wachten. Bij de cardioloog kunnen we gelukkig over drie weken al terecht. En de oogarts zou me bellen als er een plek vrij kwam want zij krijgt uiteraard wel meer annulaties nu. Komt goed.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: