De week

Het was niet mijn week de voorbije week. Slecht geslapen, en het is vannacht pas volle maan. Dat belooft.

Voor de rest weinig gedaan want slecht weer. Slecht weer werkt op mijn gemoed. Ik weet wel dat de tuin regen nodig heeft maar persoonlijk heb ik daar geen boodschap aan. Met regenweer kom ik niet buiten. Ik fiets niet, ik wandel niet, ik doe geen uitstapjes. En ik heb ook niet gelezen ondanks dat ik tijd in overvloed had en heb. Het lukt me weer niet om me te concentreren op een boek. In het begin van de lockdown was ik zó blij dat ik – na vele maanden – weer een boek kon lezen (en te weten wat ik aan het lezen was) maar het was blijkbaar van korte duur.

Het lijkt wel of de verveling toeslaat. Tijdens de maanden in lockdown heb ik er geen moment last van gehad. Je mocht niets en je kon niets, zo simpel was het leven toen. De activiteiten van onze Overjaarse Jeugdclub zijn ook helemaal stilgevallen en hoewel ik geen sociaal beestje ben zou ik toch wel weer wat meer actie in mijn leven willen. Het zal nog even moeten wachten want alle activiteiten (behalve enkele fietstochten) zijn al afgelast tot en met september.

Fysiek gaat het ook niet geweldig. Ik heb hoge bloeddruk maar ik verdraag de medicatie niet. Mijn hart kan dat precies niet aan. Overslagen, hartkloppingen, zweetbuien, … Ik neem er dan – op advies van de huisarts – een bètablokker bij maar dat lost niets op. Mijn huisarts vindt het maar flauwekul want volgens hem kunnen mijn klachten niet van de hoge bloeddruk pillen zijn. Tja, ik voel wat ik voel en ik weet ook exact wanneer het begonnen is. Ik heb expres de bijsluiter niet gelezen toen ik met die medicatie begon, om niet bevooroordeeld te zijn. Ik ben er nu op eigen houtje mee gestopt. Misschien niet verstandig, maar het moet maar even want ik word angstig van die hartkloppingen en neerslachtig van de daarbij horende slechte nachten. Ik ga een afspraak regelen bij de cardioloog. In hem heb ik meer vertrouwen dan in mijn huisarts.

Volgende week staan er gelukkig een aantal leuke momenten op de planning:
-maandag naar de tandarts (niet echt leuk, maar het is maar controle want ik heb goede tanden)
-dinsdag een wandeling met lunch met de mede-cursisten van de Spaanse les
-woensdagavond Kleine Man entertainen, samen ‘mesjeutjes‘ (*) eten, in bed stoppen en babysitten … zijn papa en mama kennen elkaar tien jaar en gaan een avondje uit
-donderdag naar de nagelstyliste
-vrijdag niets gepland maar hopelijk nog eens mooi fietsweer
-zaterdag uit eten met vrienden. Het mocht wel eens na vier maanden!

Tot zover mijn klaagzang. Volgende keer beter.

(*) mesjeutjes zijn croque monsieurs (tosti’s).

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “De week”

 1. Zo nu en dan heeft iedereen weleens van die dagen of hele weken. Ik wens jou toe, dat het een mooiere week wordt vanaf hier naar volgend weekend, aan de planning te zien zeker wel!

  Zelf heb ik er weinig last van, maar dat komt omdat mijn leven eigenlijk heel weinig is veranderd tijdens de pandemie, behalve juist dat ik meer mensen om mij heen heb, niet in deze periode, maar meer heb leren kennen. Het enige wat ik gemist heb, is mijn dochter en mijn kleinzoon, en mijn ouders, dat loopt inmiddels weer, dus ben ik happy. Liefste draait weer met zijn artiesten, meteen op 1 juli weer, gister weer, kortom, het draait juist weer.

  Volle maan, oh ja, vandaar dat ik juist zo goed slaap momenteel, ik heb het met nieuwe maan momenteel dat ik dan onrustig ben 😉 Ook dat is mogelijk. Goed van jou ook om naar de cardioloog te gaan, want dat klinkt niet goed inderdaad. slim van jou om te luisteren naar je lichaam, dat doen maar weinig mensen helaas! Ik wens jou sterkte toe en een virtuele knuffel geef ik jou nu ❤

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Een cardioloog geeft meer vertrouwen dan de huisarts. Het is zijn echte job. Ik zou niet twijfelen. Ook ik ben gevoelig voor zon en licht, wij maken hier een herfststorm mee😉. De bedoeling was toch lichtjes anders…..
  Wat de maan ermee te maken heeft??

  Geliked door 1 persoon

  1. Jammer hoor, van het weer. Ik doe niets anders dan reservaties annuleren. Ze zullen wel denken bij VDV!
   De maan beïnvloedt heel erg mijn slaap. Dan spookt het in mijn hoofd, zo’n nacht of drie, vier en slaap ik nog slechter dan anders.
   Ik heb heel veel vertrouwen in mijn cardioloog, al is hij nog jong … even oud als mijn zoon. Ik ben er in februari nog geweest op jaarlijkse controle (omdat ik ‘mettertijd’ een pacemaker moet hebben en hij mijn lekkende hartklep in de gaten moet houden). Toch maar een nieuwe afspraak maken.

   Like

 3. Ik herken me in je eerste deel, het slechte slapen, geen concentratie.
  Bloeddruk is toch een issue hé bij vrouwen. Die cardioloog zal in jouw geval niet slecht zijn.
  En de mesjeutjes, prachtig woord!

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, ja, leuk hé. Eerst waren het ‘sjeutjes’. Het onverstaanbare brabbeltaaltje is al voorbij. Het gaat zo snel.

   Like

 4. Hier ga ik mondjesmaat dingen toevoegen in mijn weken: volgende week weer naar de kapper, een oude tante en oom bezoeken in Maastricht, voor het eerst naar de sportschool, voor het eerst weer vrijwilligerswerk. Ik word al moe na het typen van dit lijstje …..
  Mijn man had (te) hoge bloeddruk, is flink gaan sporten, viel behoorlijk wat kilo’s af, eten doen we sowieso zonder toegevoegd zout, en nu heeft hij de bloeddruk van een jonge man 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ach, als je wil is er inderdaad genoeg te doen. Ik (wij) wacht gewoon op wat beter weer. Dan gaat alles weer vanzelf. Kunnen we weer mooie lange fietstochten maken, hier of ergens anders.
   Die kilo’s … er zouden er heel veel af moeten om goed te zijn.

   Like

    1. Mannen hun metabolisme is veel sneller dan dat van vrouwen. Ik ben veel jaren geleden 18 kilo kwijtgeraakt in één jaar, gewoon door op mijn eten te letten. Helaas lukt het op die manier niet meer en daar heeft de menopauze alles mee te maken.

     Like

      1. Hier hetzelfde. Mijn man weegt nog altijd even veel (of weinig) als toen ik hem leerde kennen 46 jaar geleden. Ik daarentegen … En ik ben een kleine eter. Ik wijt het ook aan mijn te traag werkende schildklier.

       Like

 5. Ai, niet leuk allemaal! Mja, ik ou ook liever advies krijgen van een hartspecialist! Sterkte ermee, en op naar een betere week.

  Geliked door 1 persoon

 6. Dat van die verveling bij slecht weer is begrijpelijk. We hadden een soort lockdown, maar het weer was zomers. Nu de hemel constant de sluizen opent moet ook ikzelf me overtuigen om naar buiten te gaan…

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik herken me in verschillende van je “klachten”. Ook ik heb de afgelopen week niet veel ogen dicht gedaan ( ’s nachts dan) vanwege de naderende volle maan. Ik neem sinds gisteren ook bêtablokkers, in afwachting van een catheterisatie begin augustus en ik ben ook nog niet veel buiten geweest met dit weer. Maar ik heb deze week wél 4 boeken in 4 dagen gelezen. Geen zware literatuur, eerder vakantielectuur. Maar ik heb wél genoten.

  Volgende week wordt het alweer beter fiets/wandelweer. En misschien krijgt de tuin dan ook weer een beurt. We houden de moed er maar in.

  Geliked door 1 persoon

  1. Gek toch hè, die volle maan. Ik ben al blij dat er iemand is die snapt wat ik bedoel!
   Jij hebt dus ook niet zo’n leuk vooruitzicht met de aanstaande katheterisatie. Onderzoek of ingreep?
   Ik ga vanmiddag ook nog eens proberen om wat te lezen.
   We houden de moed erin!

   Like

   1. Ingreep. Normaal zou ik begin oktober op controle, maar omdat ik met exact dezelfde symptomen zit als vóór de eerste stents, heb ik gebeld of ik vroeger kon. De inspanningstest ging al niet zo goed, want van de 8 minuten kreeg ik er nét 5 vol. In afwachting heb ik dus bêtablokkers en een nitroglycerinepuffer voor noodgevallen. Ach. Sputterende wagens piepen het langste, zeggen ze 😉

    Geliked door 1 persoon

 8. Ik schreef een reactie en toen ik hem wilde plaatsen was alles opeens weg… dus dan nog maar een keer:

  Toen ik over je bloeddruk begon te lezen, dacht ik gelijk: maak een afspraak bij een cardioloog! Gelukkig ben je al van plan om dat te doen. Het is niet fijn dat de huisarts je niet serieus neemt.

  De regen was goed voor de tuin en de boeren, het was hard nodig, maar ik wil nu ook wel weer mooi weer. Het ziet er nogal triest uit buiten met dat donkere weer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die afspraak ga ik zeker maken, ook al ben ik in februari pas op controle geweest. Gelukkig is mijn bloeddruk niet torenhoog, maar wel boven normaal.
   Mooi zomerweer … het gaat nog niet voor direct zijn.

   Like

 9. Vervelend dat je je zo onwel voelt zodat alles blokkeert. Persoonlijk zet ik mij altijd een kwartier aan het wandelen of sporten of tuinieren en dat helpt mij dan over de drempel. Die eerste stap is het moeilijkst. Soms helpt wandelen naar iets/iemand toe om er wat te gebruiken. Als ik maar buiten mijn cocon kom. Ik wens dat je spoedig goede medicijnen hebt.

  Geliked door 1 persoon

 10. Tsja, ook ik begin na 4 maanden strikte corona-regels, het leven een beetje armoedig te vinden. Je doet je ding, maar wat is nog het doel als je weinig plezier kunt beleven met andere mensen? Ik zou dolgraag de “rem” er weer af willen hebben, maar ben aan de andere kant nog steeds doodsbenauwd om besmet te raken. Gelukkig slaap ik dan weer wel als een roos. In mijn dromen is alles ongecompliceerd en zoals vroeger. Houd vol, Myriam, er komen betere tijden aan! Sterkte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Nell. Ach, het is voor iedereen hetzelfde en soms heb ik er ook geen moeite mee. Maar het druilerige weer mag wel eens gaan ophouden.

   Like

 11. Heel vervelend Myriam. Ga maar eens langs bij jouw cardioloog. Ik herken de episodes van slecht slapen, hartkloppingen en de overslagen. Gelukkig geen hoge bloeddruk bij mij. Mijn klachten hebben veel te maken met stress. Hoe meer ik kan bewegen en verstrooiing heb, hoe minder het speelt. Ik neem dagelijks een half bètablokkertje en een cholesterolpil. Ze zijn ervoor. Mijn moeder van 97 neemt al vijftig jaar geneesmiddelen voor haar hart en zie, ze is er nog. Zij werd geboren met een ernstige niet-opereerbare hartafwijking die ze pas ontdekten tijdens haar menopauze.
  Ik hoop dat de cardioloog jou verder kan helpen. Als je hartslag te hoog is, doe je zeker geen oog dicht.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat ga ik doen. Maar het kan ook best zijn dat mijn schildkliermedicatie weer moet aangepast worden. Dat is zo moeilijk te regelen.
   Maar straks eerst naar de kaakchirurg want er zit iets op mijn tandvlees wat er niet hoort te zijn. Mijn tandarts wou me niet ongerust maken terwijl hij dat natuurlijk wel heeft gedaan. Ik hoop dat het niets ernstigs is.
   Heb je fijne dagen gehad in de Ardennen?

   Like

   1. Ik had een fantastisch weekend. Veel bijgekletst, veel gelachen bij het ophalen van herinneringen uit onze jeugd, mooie wandelingen gemaakt en lekker gegeten. Beter kon niet.
    Succes bij de kaakchirurg. Altijd wat… maak je maar niet druk op voorhand.

    Geliked door 1 persoon

 12. We hadden dan tegelijk last van hartkloppingen… bij mij was het net door met die betablokker te stoppen dat de problemen begonnen. Ik weet dat inderdaad zelf ook en ik weet wat ik voel. En ik neem aan dat jij dat ook wel doet. Ik ben ook wel op eigen houtje aan het prullen met de dosissen nu… maar ik maak binnenkort een afspraak met mijn huisarts. Heb nog een paar problemen die ik eens moet tackelen…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: