Château de Beloeil

Zondag bezochten we het Kasteel van Beloeil waar de jaarlijkse amaryllis tentoonstelling/wedstrijd plaatsvond. Ik had het in mijn agenda gezet voor 1 mei, maar met toch nog eens op de site te gaan kijken zag ik dat 28 april de laatste dag was. Ook voor de amarylissen was het seizoen blijkbaar vroeger van start gegaan.

Ik ga er niet veel woorden aan vuil maken en maak er een plog van. Het was al amaryllis wat de klok sloeg, de ene display al wat mooier dan de andere. “Goesting is koop“, zeggen ze bij ons.

Mijn ruimte bij WP is bijna opgebruikt en ik twijfel nog of ik een duurder abonnement ga nemen. Daarom heb ik de meeste foto’s op mijn fotosite gezet.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

46 gedachten over “Château de Beloeil”

  1. Wat een bloemenpracht, maar op een gegeven moment is het haast overdaad. Dan zie ik door de bloemen de schoonheid niet meer.

    Wat WordPress betreft. Ik verklein altijd mijn foto’s die ik in mijn blog zet. Ik gebruik de gratis versie. Als mijn blog vol is maak ik een nieuwe blognaam aan en ga dan daarop verder.

    Geliked door 1 persoon

    1. Zoals bij omabaard al vermeld: overdaad mocht het er daar altijd zo uitzien. Dit was een tentoonstelling waaraan een wedstrijd was verbonden en dan wil iedere bloemenkunstenaar natuurlijk wel een plekje.
      Ik verklein mijn foto’s ook hoor. Nieuwe blognaam, daar ga ik niet aan beginnen.

      Geliked door 1 persoon

        1. Er zijn verschillende categorieën: petite équipe (voor deelnemersgroepen van max. 2 pers.) en grande équipe (voor grotere groepen). Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Hiervoor mochten de bezoekers een Top 3 indienen. Zal te zijner tijd misschien wel op de website staan.

          Like

  2. Ama-dingussen noem ik ze altijd 😉 Schitterend, elk jaar weer heb ik wel een aantal staan….

    Wat je mediamap betreft… Je kunt bij Google (als je daar een account hebt) … gebruik maken van Google Photos …daarin kun je albums aanmaken.. .(bij meerdere accounts dus ook meerdere opslagmogelijkheden) en dan de link van een individuele foto in je blog plaatsen… dan wordt je wordpressblog niet verder belast en kun je je die extra kosten besparen.
    Overigens… het is hoe dan ook wel altijd heel zinvol om foto’s te verkleinen en comprimeren voordat je ze upload, ongeacht of dat nou je mediamap in wordpress is of een album bij Google. Dat verkleinen en comprimeren kun je heel gemakkelijk doen bij https://bulkresizephotos.com/en … dat kan per enkele foto maar ook in bulk bij 10-tallen tegelijk. Het werkt heel snel en scheel een hele hoop belasting in je wordpress/google.,

    Geliked door 1 persoon

    1. Dank je voor de tips. Google Photos moet ik eens verder bekijken want gebruik ik niet.

      Ik heb geprobeerd om de link van de individuele foto in mijn blog te plaatsen maar mijn code was blijkbaar niet correct (of ik had de code op de verkeerde plaats ingevoegd, kan ook). Te lang geleden dat ik iets met html deed.

      Foto’s verkleinen doe ik gewoon (alles in één keer) via mijn verkenner. Zit in Windows.

      Like

    1. Dankjewel.
      Google photos: heb dat eens bekeken, maar daar heb ik ook maar 15 GB ruimte gratis. Op Flickr kan ik 1000 foto’s gratis uploaden en is de ruimte vol dan maak ik gewoon een nieuw account.

      Like

  3. IK ben niet zo van de bloemenexposities. Ik onderscheid die dingen ook zelden van elkaar. Val op sommige vormen (maar ook bij andere dingen is dat zo) maar ben bijvoorbeeld nog nooit in de Keukenhof geweest…Dat laat ik anderen. Cultuur is leuk, maar het moet geen werken worden…..:)

    Geliked door 1 persoon

  4. Pingback: De week

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.