Julien Clerc

Zaterdag beleefden we een avond nostalgie. We woonden een concert bij van Julien Clerc, een van mijn grote idolen toen ik pakweg een jaar of veertien, vijftien was. Al zijn chansons kon ik meezingen.

De tickets had ik geheel impulsief gekocht toen ik tijdens een van mijn vele slapeloze nachten wat op mijn laptop aan het tokkelen was en reclame van De Roma zag voorbij komen.

In de early ’70s was Julien een knappe donkerharige krullenbol, nu is hij een knappe rijzige en grijzige ‘oudere’ man (75) met nog altijd fantastisch mooie looks. Goede genen!

Het was een mooi concert, akoestisch en ‘klein’ met alleen een pianist en een gitarist. En Julien zelf vaak aan de vleugel. En toch bleef ik een beetje op mijn honger zitten want ik volg hem niet meer de laatste jaren. Ik merkte het ook aan de zaal. Tijdens zijn nieuwe nummers bleef het stil ; tijdens zijn oudere nummers werd er vlot meegezongen. Het overgrote deel van het publiek was dan ook van onze leeftijd.

Toen hij Coeur de rocker inzette (een nummer uit 1983) veerde de zaal recht en werd het toch nog een echt feestje.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “Julien Clerc”

    1. Het is een mooie zaal. Eén nadeel: ze doen daar niet aan genummerde plaatsen. Dat is daar dus al van 18u30 aanschuiven (deuren 19u) op de stoep en tot op de rijweg. Tot er eens accidenten gebeuren. Zou zoveel aangenamer zijn om daar op ’t gemakske tegen 19u30 toe te kunnen komen.

      Geliked door 1 persoon

      1. Zeg wel. En zo naar de eerste rijen rennen, dat zit er wellicht ook niet in 😉 Ben ook wel aan de genummerde plaatsen. Ooit eens in zo’n rij gestaan aan het Depot in Leuven.

        Geliked door 1 persoon

  1. Ongelooflijk dat daar een man van 75 bezig is, en zijn stem is nog fantastisch. Zijn top nummers van vroeger kreeg ik natuurlijk wel mee, die waren ook echt goed, in die tijd maar een echte fan was ik niet van het Franse chanson,

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ken hem niet en het liedje zegt mij vaag iets… ondanks de minder gekende nieuwe liedjes, hebben jullie toch ten volle kunnen genieten van zijn oude liedjes.

    Geliked door 1 persoon

  3. De naam van de artiest ken ik, de muziek die erbij hoort echter niet zo goed. Doch het gevoel is ongetwijfeld universeel: na zoveel jaren een idool van weleer terug op het podium treffen, roept tal van toffe gevoelens op.

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik ken m wel maar was nooit fan van m. Ligt niet aan de man hoor maar aan zijn taal, ik heb niks met het Frans, als kind op de middelbare school al niet 😉

    Hoe dan ook, totaal niet belangrijk wat ik wel of niet vind. Jij had kaartjes gescoord en bet gegaan en hebt enorm genoten, dát telt.

    Geliked door 1 persoon

      1. Gelukkig mogen smaken verschillen 😉

        Het was ook mijn beste vak op school, na handenarbeid…. maar in die tijd mocht je daar nog geen examen in doen… ik slaagde voor Frans met een 8… ik deed extra mijn best toen, zoals op alles dat ik ‘moet’ doen maar niet leuk vindt.

        Geliked door 1 persoon

  5. Dat was dus genieten ☺️ zo bijzonder om een idool van je jeugd in levende (zingende) lijve te zien. Wij hadden dat voor de lock-down bij een optreden van Brian Ferry

    Geliked door 1 persoon

  6. Julien Clerc ken ik en ik vind dat hij vele mooie liedjes heeft. Franstalige chansons werden regelmatig thuis bij m’n ouders beluisterd. De Roma, daar ben ik ook al geweest. Het ademt iets authentiek uit.

    Geliked door 1 persoon

  7. Ik word helemaal week van binnen van je filmpje, had het nochtans al eens gezien. Ja mooie muziek voor ons dan toch. Zo gaat dat, de muziek die ze nu maken volgen we minder. Tof 👌

    Geliked door 1 persoon

  8. Ik heb een paar langspelers van Julien Clerc al draai ik die zelden. Meestal draai ik wat zwaarder werk, maar ik ben echt fan van zijn liedjes.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.