#tbt 2014

Ik blijf nog even in Oman. Het was zo’n mooie reis …

In onderstaand videootje zijn we onderweg naar Jebel Shams (= berg van de zon), met zijn 3.000 meter de hoogste bergtop van het Western Hajar massief. Een afwisseling van asfalt (of wat ervoor moet doorgaan) en gravel. Een spectaculaire soms hobbelige rit van 90 km met schitterende uitzichten. Een hele uitdaging als je op de smalle stukken een tegenligger moet laten passeren met de rotswand aan de ene kant en de afgrond aan de andere kant.

En hieronder zit ik op de rand van de South Summit, op 2.997 meter hoogte. Van hieruit kan je 1.000 meter in de diepte kijken. Kippenvel!

Jebel Shams South Summit

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

42 gedachten over “#tbt 2014”

 1. De bibber overvalt me nu al bij het meekijken vanuit de auto op je veilige filmpje. Schitterende zichten én uitdaging. Achteraf leuk om te hebben beleefd, maar ik zou doodsangsten uitstaan.
  Wat een leuke naam voor die berg🌞

  Geliked door 1 persoon

 2. Voor geen góud zal wel ongeveer uitdrukken dat ik liever niet in zou stappen . 😉
  Je bent een héldin. Het uitzich is werkelijk prachtig maar dan toch liever op film.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja aan het begin van het filmpje hoor je dat 1x, snap ik helemaal hoor. Ik neem aan dat het toeteren was om een eventuele tegenligger die nog om de hoek buiten beeld was te waarschuwen. ;-(

    Geliked door 1 persoon

 3. Dit soort ritjes werkt nefast op mijn maag sinds we op Corsica eens zo’n wegje hadden, waar op een gegeven moment de halve breedte van in het ravijn gestort was. Achteruit door de rotbochtjes, door putten en over bobbels. Sindsdien geniet ik dubbel van “het vlakke land dat intussen ook een beetje het mijne is”.

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh, Corsica willen wij heel graag eens doen omwille van de mooie bergritten. Mijn zoon heeft er zo’n mooie foto’s van. Ja, gevaarlijk soms maar dat is part of the adventure. Ik wil dat avontuur nog wel eens aangaan. Graag zelfs. Al hou ook ik immens veel van le plat pays qui est le mien.

   Like

 4. Twee keer geweest: de eerste keer in Tasso. In wat toen nog een sympathiek verbouwd dorpsabatoir was, maar nu een onbetaalbaar en onherkenbaar, on-Corsicaans vakantiehuis is voor in de glossies. De tweede keer logeerden we bij Vlamingen die een huis gebouwd hadden in Folelli. Van daaruit was het verkennen van Haute Corse handiger.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ga me daar eens in verdiepen. Een eilandrondrit met op een viertal plaatsen een dag of vier, vijf blijven. Dat is helemaal ons ding.

   Like

   1. Wij zijn in 2006 met e snelboot vanuit Nice vertrokken richting Ajaccio. Je zou dan het hele eiland kunnen doen en in Bastia weer inschepen, richting Marseille of Livorno. Het is echt de moeite waard om alle mogelijkheden (en maatschappijen) te vergelijken. Of je kan invliegen en daar een auto huren. Maar op dat vlak heb ik geen idee hoeveel verschil dat oplevert.

    Geliked door 1 persoon

    1. Mijn zoon heeft een fly & drive gedaan vanuit Bastia. Zij hebben op twee weken tijd ongeveer de helft van het eiland doorkruist want ze zijn teruggevlogen vanuit Ajaccio. Ik weet dat ze heel veel in de bergen hebben gezeten (echt hun ding).

     Like

      1. Ik vermoed dat het heel erg lijkt op Sardinië. Daar is het binnenland ook heel ruig en bergachtig. Heel mooi maar wij misten er, ondanks dat het tweede helft juni was, gezelligheid en vakantiesfeer.

       Like

       1. Ik denk ook dat het op Sardinië lijkt. Die gezelligheid en vakantiesfeer is nou net wat wij er liever niét bij hebben. Daarom waren wij er eind april – begin mei.

        Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: