1000 vragen aan jezelf #35


681. Wat was je laatste goede daad?
Ik zou het echt niet weten. Joker dus.

682. Zie jij de mensen die in je ‘top tien’ staan elke week?
Neen, en ik heb er voorlopig ook geen behoefte aan. Ik heb ook geen top tien, maar eerder een top vijf (mijn gezin niet meegerekend want die zie ik wel elke week).

683. Wat was je beste beslissing van het afgelopen jaar?
Het jaar is nog maar op de helft. De beste beslissing moet wellicht nog komen. Of niet.

684. Wat was het leukste concert waar je bent geweest?
Ik ben geen concertganger. De enige concerten die ik ooit – heel lang geleden – gezien heb waren Cliff Richard in de Roma en Gilbert Bécaud in de Koningin Elisabethzaal. Mega concerten zoals in het Sportpaleis zijn absoluut niet aan mij besteed.

685. Wat is je favoriete beloning voor hard werk?
Voor wat? Hard werk? Wat is dat?

686. Heb je weleens iemand aan het huilen gemaakt?
Dat zou wel kunnen. Ik heb veel strubbelingen gehad met mijn moeder vroeger toen ik puberde. Ze zal toen misschien wel eens (in stilte) gehuild hebben.

687. Ga je voor kwaliteit of kwantiteit?
Kwaliteit.

688. Wat is je beste remedie tegen liefdesverdriet?
Dat is al zo lang geleden, dat weet ik niet meer. Ik vermoed snel een ander vriendje zoeken. 😁

689. Welke vijf dingen zou je in een picknickmand stoppen?
Placemats, bestek, borden, glazen, en wellicht iets om te eten/drinken.

690. Heb je veel zelfvertrouwen?
Meer dan vroeger in ieder geval.

691. Naar wie ga je voor wijze raad?
Vroeger ging ik naar mijn moeder voor wijze raad. Nu probeer ik zelf wijze raad te geven aan mijn kinderen, maar alleen als ze erom vragen.

692. Wat is het leukst aan thuiskomen?
Mijn eigen stulpje, en vooral mijn eigen bed!

693. In welk vak was je vroeger goed op school?
Alle talenvakken, steno en dactylo.

694. Wanneer heb je voor het laatst een baby vastgehouden?
Dat is toch alweer even geleden. Moet de oudste van mijn nichtje geweest zijn en die is ondertussen ook al tweeënhalf.

695. Zou je jezelf als vriend willen hebben?
Als vriend misschien wel, dan kan je weglopen als het je niet aanstaat. Als partner? Ik twijfel eraan. Ik ben niet de gemakkelijkste. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

696. Kun je goed wachten?
Neen, ik ben heel ongeduldig.

697. Voor welk probleem zou je naar een psycholoog gaan?
Voor geen enkel. Been there, done that en het is echt niks voor mij om mijn leven te laten uitpluizen door een wildvreemde.
Ik kreeg in het ziekenhuis ook psychologische hulp aangeboden. De psychologe is één keer geweest en het was zo’n flauw type dat ik direct gezegd heb dat ik haar verder niet nodig had.

698. Wat wil je nog leren?
Ik wil terug mijn studie Spaans oppakken zodra ik weer verstaanbaar kan praten.

699. Waar kun je geen dag zonder?
Eten, drinken, …

700. Hoe vaak beginnen je zinnen met: ”Toen ik zo oud was als jij…”?
Dat zal ik vroeger wellicht wel gezegd hebben tegen mijn zoon. Lang geleden.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

41 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #35”

 1. Haha 685 is heel herkenbaar😉.
  Aan 690 kan ik nog wel wat extra gebruiken.
  692: mijn eigen bed is ook wel erg belangrijk, hoewel VDV er heel vaak aan kan tippen.

  Geliked door 1 persoon

  1. 690: je bent nog jong hè. Komt nog wel. 😉
   692: ja, maar de omgeving is ook belangrijk. Het is nergens zo stil en zo donker als thuis. Ik ben heel gevoelig aan licht en geluid.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben nog met een goede daad bezig. Lappen stof verzamelen, heb er zoveel en daar ga ik nooit meer wat van aken. Ga ze opsturen naar een stichting die kleding maakt voor kinderen die o.a. bij de voedselbank bekend zijn.
  Het is zoveel geworden dat ik een grotere doos moet zoeken.
  Vooral in supermarktrijen ben ik heel ongeduldig.
  Ben een keer naar psycholoog geweest, 3-4 sessies geloof ik. Ik dreigde overspannen te raken en vond het prettig alles op een rijtje te zetten en de goede vragen te krijgen over hoe het met me ging. was verder niets te bespreken, samenloop van diverse dingen met als grootste probleem een leidinggevende die vond dat ze het beter wist dan ik die dat werk al 20 jaar tot volle tevredenheid deed. .In combi met slechtere gezondheid.

  Geliked door 1 persoon

  1. Er zullen best wel mensen zijn voor wie een psycholoog of therapeut een goed aanspreekpunt is. Voor mij werkt het niet. Mijn beste vriendin is beter dan eender welke psycholoog.

   Like

 3. Mijn ex en ik zijn zo naar een psycholoog geweest voor huwelijkstherapie of zoiets, haha. Wat een fiasco. Het was eerder een katalysator dan iets anders. Deed me nog veel harder beseffen dat ik weg moest uit dat huwelijk. Och ja, misschien was dat een voordeel? Ik zie huwelijkstherapie eerder als iets om een relatie te redden, maar vaak is het toch net het omgekeerde 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik geloof er ook niet in. Een van de twee kinesistes waar ik onder behandeling ben is ook kPNI therapeute. Ik weet niet of dat weer mijn nuchter kantje is, maar ik kan er niet veel mee. Ik heb op dit moment uitsluitend behoefte aan iemand die mijn ongemakken verlicht en niet aan iemand die mij met praten, voedingsadvies, ademhalingsoefeningen, enz. tracht terug op de been te krijgen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik kan er ook helemaal niks mee. Een paar keer uitgeprobeerd, maar voor mij werkt het dus ook niet. Mijn naaien-haken-breien is mijn mindfulness, zeg ik altijd. Ik blijf ermee bezig, mijn hersenen blijven bezig, en het levert nog een resultaat op ook waar ik over het algemeen blij mee ben.

    Geliked door 1 persoon

 4. Helaas had ik wel een psycholoog nodig, maar zij heeft me heel erg goed geholpen, wat niet wil zeggen dat ik daarmee gelijk van al mijn problemen af was. Na een jaar kreeg ik het weer te moeilijk en ging ik aan de antidepressiva en ging ik op gesprek bij een praktijkondersteuner… dat was dus niks. Die vertelde de huisarts dat ik nog niet over het overlijden van mijn zoon heen was. Maar ja, wat kun je verwachten van iemand die een kind verloren heeft? Dat het na drie jaar ‘over’ is? Daar ben ik toen ook gelijk maar mee gestopt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik geloof best dat er mensen zijn die baat hebben bij een psycholoog. Je moet er alleen wel voor open staan én de juiste therapeut vinden. Domme opmerking van de praktijkondersteuner! Alsof zoiets ooit over gaat.

   Like

 5. Mijn beste beslissing van het afgelopen jaar is de aankoop van mijn elektrische fiets… amai, ik heb daar al veel plezier aan beleefd!
  Ik heb dit weekend nog een baby vastgehouden.. de dochter van mijn zus en haar vriend… 5 maandjes oud.
  En ook hier… geen geduld, dus wachten is niks voor mij 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Je bent zo’n heerlijk nuchter mens, geweldig je antwoord bij 699.
  697 is ook zoiets, je eigen psycholoog werkt vaak het beste maar dat kan inderdaad pas als je bij 690 in kunt vullen dat je redelijk wat zelfvertrouwen hebt.

  Like

   1. Dat zijn me véél te veel vragen en ik zou er véél te lange antwoorden bij schrijven. Nam een heel enkele keer wel eens een”stokje” over met een vraag of tien, maar duizend zijn me er echt teveel.

    Geliked door 1 persoon

  1. Bij mij is Spaans ook voorlopig een droom hoor. Mijn uitspraak trekt momenteel op niks (en dat terwijl ik daar tijdens de lessen altijd zoveel complimenten voor kreeg).

   Geliked door 1 persoon

   1. Jammer dat je daar zoveel last van hebt. Maar kan je toch niet gaan? Je bent zo’n sterke madam en moet je dromen niet opgeven omdat het nu minder gaat met je uitspraak!

    Geliked door 1 persoon

    1. Misschien kan ik het in september terug oppikken, maar zolang het afstandsonderwijs is heb ik er weinig zin in. En ja, die mond, ik heb er vreselijk veel last van. Gaat ook helemaal niet goed en zal weer een hersteloperatie moeten hebben. Wat of hoe, daar krijg ik begin volgende maand uitsluitsel over.

     Geliked door 1 persoon

 7. 695 doet me denken aan een uitspraak van een leraar scheikunde vroeger: “Je moet er vooral voor zorgen dat je met jezelf overeen komt. Van de anderen kan je weglopen, van jezelf niet.”

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik heb niet eens een top 5 van die mensen.
  Of een psycholoog hulp kan bieden hangt van jezelf af. Je staat er voor open of niet.
  Zelfhulpgroepen vind ik een betere oplossing.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: