Nieuwe hobby

Ik heb een nieuwe hobby. Ik niet alleen trouwens, ook mijn betere helft.

We zijn verwoed aan het online puzzelen geslagen. Puzzelen, als in legpuzzels. Klein begonnen met puzzels van 54 stukjes en langzaamaan moeilijker. Ik ben nu bezig aan een met 384 stukjes. Echt piepkleine stukjes op het scherm van mijn laptop en misschien niet zo goed voor mijn oude ogen, maar op deze manier ben ik een paar uren onder de pannen nu het zo’n grijs weer is en het (voor mijn gezicht) te koud is om naar buiten te gaan.

Ik, de meest ongeduldige persoon van het westelijk halfrond en nooit een puzzelaar geweest. Wie had dat ooit gedacht?!

Het voordeel van puzzelen op deze manier is dat je nooit je puzzel moet opruimen, of in één keer afmaken. Gewoon de klep van de laptop dicht en als je weer zin hebt ga je door waar je gebleven was.

Ook zin om te puzzelen? Op Puzzle Garage vind je een uitgebreide collectie mooie online legpuzzels – gratis ook nog – en je kiest zelf je moeilijkheidsgraad.

De amigurumi’s zullen nog even moeten wachten.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “Nieuwe hobby”

 1. Ongelooflijk wat je tegenwoordig allemaal online kan doen! En dan blijf je niet met een ‘affe’ puzzel zitten waar je dan niet weet wat ermee te doen.
  Zo hoorde ik onlangs dat je ook kan Scrabble spelen online.
  Een nieuwe hobby, een nieuwe uitdaging om de donkere dagen te genieten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mijn moeder was daar ook gek op. Toen we haar huis opruimden, enkele maanden na haar overlijden, hebben we massa’s puzzels teruggevonden. De kringloopwinkel zal er heel blij mee zijn geweest…

  Geliked door 1 persoon

  1. Het rare is dat ik totaal geen puzzelaa ben. Ik ben wel gek op de toetsen van een laptopklavier. Denk dat het dat is wat het plezant maakt voor mij.

   Like

 3. Wat een leuke tip !Ik ben geen puzzelaar maar ga het vanmiddag eens proberen en inderdaad dan geen rommel op de tafel 😉

  Like

  1. Ik hoop dat het urenlang geboeid zitten lezen ooit nog terugkomt. Ik kan mij de laatste maanden heel moeilijk concentreren. Misschien moet ik eens een ander genre proberen.

   Like

 4. Puzzelen begot? Daar heb ik nooit geduld voor gehad. Het zouden vooral mensen met wiskundig inzicht zijn, die dit goed kunnen. Daarom is het nooit mijn ‘dada’ geweest, denk ik 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb bij mijn weten nooit gepuzzeld en wiskundig inzicht heb ik al helemaal niet. Het is dat het op de computer is, en computeren doe ik wel graag.

   Like

 5. Nee, nee, en nog eens nee! ik ga daar niet aan beginnen, hahahaha ik ken mijzelf te goed, kan zomaar een verslaving worden dat iedereen zich af gaat vragen of ik nog wel leef, hahahaha

  Ja, er is zoveel te doen online, klinkt wel top! En ik wens jou er heel veel plezier bij! Want puzzelen is leuk! Legpuzzels van 1000 of 1500 heb ik heel veel gelegd in het verleden en dan gelijmd met speciale puzzellijm, en opgehangen zelfs. Die tijd is nu ook voorbij, maar dat komt door de kat eerlijk gezegd.

  X

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik durf niet te gaan kijken naar je link. Ik vervloek mezelf nu al omdat ik op teveel momenten de tijd verdoe met ‘Woodoku’ op mijn telefoon. Mocht ik het een ander zien doen, ik zou er commentaar op hebben. Hoog tijd dat we weer wat meer mogen buiten de deur, dan kan ik mijn tijd wat nuttiger gaan besteden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb dat met periodes ook graag gedaan. Ik ben altijd wel te vinden voor zo’n “trage” spelletjes. Ik ben zo al maanden aan het borduren op mijn telefoon. Cross-stitching spelletje. Heeft wel wat weg van puzzelen eigenlijk. Of coloring by numbers. Onthaasting ten top.

  Geliked door 1 persoon

  1. Een kleurboek voor volwassenen (wat heet) heb ik ook nog liggen, maar dat zegt me tot nu toe niet veel. Wie weet, als die lockdown nog lang duurt. Een mens verzint van alles om zich bezig te houden.

   Geliked door 1 persoon

   1. Kleuren heb ik ook nog gedaan, maar niet “by numbers”. Ik volg liever m’n eigen gevoel. Dat vind ik nog steeds leuk om doen, maar ja… only so many hours in a day, niewaar.

    Geliked door 1 persoon

 8. Goe, zenne! Ik heb me ook nooit kunnen amuseren met legpuzzels. Tot vorige winter. Intussen heb ik er verschillende gekocht van 1000 stuks. En nu gaan die ook niet uit hun doos komen, met die link, he … 😉

  Geliked door 1 persoon

 9. Sinds 2013 heb ik mijn eerste puzzel gekocht van Jan Van Haasteren en heb er ondertussen meer dan 50, allemaal duizend stuks. en 5 van 1500 stuks. Wij hebben een mooie veranda eigenlijk een tweede leefruimte met veel licht. En man heeft van alles gemaakt om comfortabel te puzzelen . Een rek voor al de gesorteerde stukjes die wij in lege doen van puzzels doen. Een comfortabele bureaustoel en zicht op de grote tuin. Zalig om te doen. Je maakt je hoofd er mee leeg. ik zit al genoeg achter de pc. Van elke puzzel die wij maken steken wij de kaderstukjes in een apart zakje erbij zodat je niet telkens heel dat sorteren moet doormaken. Vooral in de winter is het een aangename bezigheid als tussendoortje . Som zit ik er twee uur, soms een dag niet , of meerdere als ik een naai of breiproject heb. Ik verveel mij nooit

  Geliked door 1 persoon

 10. Wat leuk! Dank voor de lnk
  Ik heb vroeger met ex veel legpuzzels gedaan zo groot mogelijk
  Een heb ik nog een hele oude van Gretna Green hele kleine stukjes en geen goed voorbeeld alleen een tekening waar huis is en waar bloemen, zo leuk

  Geliked door 1 persoon

 11. Het schijnt bij elkaar te horen, ongeduldig zijn en legpuzzels maken. Ik heb er de laatste jaren vrijwel altijd wel één op de plank in de serre liggen, heerlijk. Online puzzelen lukt me niet, waarschijnlijk teveel getuur en dan levert het áltijd hoofdpijn op.
  Maar hoe dan ook, het is een heerlijk tijdverdrijf.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wist niet dat ongeduld en puzzelen samen gaan. Gewoon puzzelen heb ik nooit gedaan, maar dit online puzzelen vind ik echt leuk.

   Like

 12. ik ben ook een ongeduldige. Alles moet vooruitgaan. Maar bij puzzelen gaat het ergens ook vooruit , Maar kom je toch tot rust. Ik wel. Ik heb even gekeken online. Ik vind ten eerste het heel lelijke puzzels en heb er eentje geprobeerd en ik vind dit niet dat dit puzzelen is.
  Sommige dingen kun je niet vervangen

  Like

 13. Oei daar begin ik niet aan. Wordt er zenuwachtig van. Maar ja wie weet als de lockdown nog een paar maanden duurt begin ik er misschien ook aan. Moet zelfs niet eens naar de winkel ,gewoon click click op internet en je kunt starten.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: