Losse flodders

Toen we zondag onderweg waren naar Gent probeerde ik op mijn telefoon tickets te boeken voor het concert van Santana op 24 maart in het Sportpaleis. De app van de bank was in onderhoud, dus ik kreeg de betaling niet door en ’s avonds thuis heb ik er niet meer aan gedacht. Voorziening? Voorgevoel? Dinsdag was ik blij dat de betaling niet doorgegaan was nu alle concerten/evenementen zijn afgelast.

Nieuwe bezems vegen schoon. Klopt! Nieuwe handdoeken daarentegen, het duurt een eeuwigheid voor je daarmee kan afdrogen. Ik heb ze nu voor de vierde keer gewassen en leef weer op hoop.

Ik vraag mij af hoe het toch komt dat mijn plant basilicum altijd een stille dood sterft. En dan bedoel ik niet een plantje uit de supermarkt, maar plantgoed. Peterselie, tijm, rozemarijn, munt, … het groeit als onkruid en ik heb er veel te veel van. Basilicum daarentegen …?

Nu onze Kleine Man wat groter wordt, wordt het misschien eens tijd om onze logeerkamer wat kindvriendelijker te maken. Na de dood van mijn moeder kwam mijn zus bij ons logeren als zij in België was en we hadden van de logeerkamer een zeer vrouwelijke kamer gemaakt. Ik noem het altijd ons boudoir. Vooralsnog reclameert onze Kleine Man niet op de roze in-between gordijnen en het retro behangpapier, maar aangezien mijn zus toch niet meer komt wordt het tijd voor iets anders.

Sinds een maand heb ik weer wekelijks tulpen in huis. Die zijn voor mij de voorbode van de lente. En bij de Albert Heijn heb ik ze voor 2.99 euro. Daar kan je toch niet voor sukkelen?

Lente in huis

Ik zou de reinigingsfunctie (pyrolyse) van mijn nieuwe oven eens moeten uitproberen, maar ik durf niet goed. De oven wordt dan opgewarmd tot 500°C en dat beangstigt mij. Nu zal die oven wel goed geïsoleerd zijn, maar toch. Ik ben als de dood voor brand. Eerst nog wat moed verzamelen.

Wij zijn verslaafd aan druiven. Om de twee dagen koop ik een doos van een halve kilo en die is soms de eerste avond al op. ‘Gezond’, zal u denken. Niet voor mij want ik heb diabetes (type 2) en druiven bevatten te veel suiker.

Brrr … morgen naar de dermatoloog voor een kleine ingreep. Geen fijn vooruitzicht maar gelukkig is het allemaal goedaardig.

Lap, een boete. 49 waar ik 30 mocht, gecorrigeerd naar 43. Foutje van mij, waarschijnlijk het bord niet gezien. Een geluk bij een ongeluk dat de inbreuk zich voordeed in Duitsland want daar zijn de boetes aanzienlijk lager dan in België: 25 euro. Bij ons had die grap me, met onmiddellijke inning, 86 euro gekost! 😳
Wel stom van mij, want ik weet dat zodra je de Duitse grens gepasseerd bent de flitspalen niet te tellen zijn. Volgende keer toch beter opletten!

Bij ons in de supermarken zijn niet alleen de schabben met WC-papier leeg maar ook voor melk en andere zuivel had ik pas in de derde supermarkt prijs! Het kan best zijn dat ik op een verkeerd moment boodschappen deed, maar vrijdag was manlief al geweest en het was net hetzelfde verhaal.
Als je op Facebook leest vindt iedereen hamsteren asociaal. En toch zijn de winkels half leeggeplunderd. Het lijkt wel oorlog!
Heb jij eigenlijk al WC-papier, pasta, rijst, enz. gehamsterd?


Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

42 gedachten over “Losse flodders”

 1. Wat basilicum betreft: misschien zelf zaaien? Ik doe dat altijd in een grote pot op het terras, en daar kan je dan de hele (na)zomer van plukken.
  Wel nog wachten tot eind april om te zaaien, maar het kiemt normaal snel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, dat dacht ik wel dat het reinigen van de oven niet reukloos zou verlopen. En ik wil er wel bij in de buurt blijven. Zal dus iets voor in de zomer zijn, als deuren en ramen open kunnen.

   Like

 2. Wat mooi, die tulpen. Die van mij komen vaak niet open, wat doe ik mis?
  Alle schappen leeg en toch zegt niemand te hamsteren, ik begrijp het ook niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. In Nederland zijn de boetes nog hoger! 😱
  De tulpen in Aldi kosten ook 2.99€ en staan super lang.
  Dat hamsteren, het is “des mensen” vrees ik, als er één iemand begint is het hek van de Dam, ik begrijp er helemaal NIKS van.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bij ons was het omgekeerd, die ene keer dat wij kruiden in bloembakken geplant hadden, groeide de basilicum veel beter dan alle andere. Geen idee hoe we dat gedaan hebben!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet ook niet wat ik verkeerd doe. Pech met de plantjes, maar dan heb ik dus de laatste tien jaar al pech de plantjes. Ik ga nu eens proberen te zaaien … zien wat dat geeft.

   Like

 5. Die tulpen! ❤
  Wij hebben niet gehamsterd, we hadden alles wat we moesten hebben. Behalve spaghetti, daar hebben we gelukkig nog een pakje van gevonden, dat wilden we eten dit weekend.
  Mijn man had onlangs ook een boete. In Ronse. 56 euro, dacht ik. 80 ipv 70 gecorrigeerd naar 73 of 74 dacht ik.
  Veel succes met je ingreep morgen. Een mens wordt daar toch altijd wat zenuwachtig van, of het nu klein en onschuldig is of niet.

  Geliked door 1 persoon

   1. Wij gaan er ook een beetje van uit dat schaarste niet aan de orde is. Ik weet niet of we plek zouden hebben voor 20 pakken WC-papier, wellicht wel, maar ik zou me schamen om ermee uit de winkel te stappen.

    Geliked door 1 persoon

     1. Jamaar, melk was toch ook wel een probleem. Ik heb lactose-intolerantie, en het was zoeken om aan mijn melk te geraken. Was aan mijn laatste brik bezig, en dan neem ik toch ook graag meer dan één brik mee uit de winkel! (maar ik ken dat gevoel, haha, ik was al beschaamd te moeten winkelen gisteren)

      Geliked door 1 persoon

      1. Erg hé. Je moet je precies voor alles verantwoorden nu. Wij waren gisteren gaan uitwaaien in Zeeland (ai ai buitenland) en een koffie gaan drinken op een zo goed als leeg strand. In de buitenlucht, ik zeg het er maar bij voor de volledigheid. Dat bedoel ik.

       Geliked door 1 persoon

       1. Ja, dat gevoel heb ik ook wel. Zelfs als je niks fout doet, heb je het gevoel dat je je moet verantwoorden. Ik hoop dat het deugd gedaan heeft, de frisse lucht en de koffie op het strand 🙂

        Geliked door 1 persoon

  1. Ik moest alleen melk hebben. Wij zijn nogal grootverbruikers. Voor de rest ga ik gewoon dagelijks mijn boodschappen doen, zoals altijd. Als we van onze voorraad moeten leven, dan zal het rap gedaan zijn!

   Geliked door 1 persoon

 6. Bij mij wil dat ook niet lukken met de basilicum. Moeilijk plantje als je het mij vraagt… maar wel lekker en onmisbaar bij tomaten en mozzarella.
  Ik hamster niet. Zou niet weten waar ik dat allemaal kwijt moet. Er is voorraad genoeg zegt men, en ik geloof hen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Oh bloemen in huis is altijd fijn!
  Het hamsteren vind ik een raar iets… ik snap de mens niet… vooral het gedoe rond wc papier ontgaat mij volledig!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb het ook nog altijd niet geprobeerd. Stom hé, want die ovens zijn veel duurder dan de gewone. Ik ga toch eens moeten doorzetten denk ik …

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: