Filip, koning der Belgen

Vrijdagmorgen, onderweg op de E19, werden we voorbij gereden door een kolonne met veel lichtspektakel. Twee Range Rovers en een Mercedes C-klasse, begeleid door twee motards van de federale politie. De kolonne reed aan een snelheid ver voorbij het toegelaten maximum (120 km/uur).

Aan de nummerplaten kon ik zien dat zich in een van de wagens een lid van de koninklijke familie bevond.

Meer dan waarschijnlijk was het koning Filip die op de terugweg was naar huis nadat hij de situatie in Hoboken was gaan bekijken, na de verwoestende ontploffing een dag eerder. Op TV konden we zien dat de koning daar alleen was. Dwz, alleen met een aantal lijfwachten.

Het staatshoofd mag dan een belangrijk persoon zijn en er mag goed voor hem gezorgd worden door zijn lijfwachten en al wat je wil, maar is het echt nodig om voor deze ene man drie auto’s + twee moto’s in te zetten?

Zou het niet veel veiliger zijn hem in een gepantserd anoniem voertuig met normale nummerplaat rond te rijden? Zijn lijfwachten kunnen dan bij hem gaan zitten, kunnen ze nog een babbeltje doen. Of een kaartje leggen.

Dat ik geen royalist ben, maar eerder een realist, dat moge duidelijk zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

26 gedachten over “Filip, koning der Belgen”

        1. Dat wel. Maar vaak ook een hoop ergernis. Toen we nog kinderloos waren gingen we iedere week een avond kaarten bij mijn schoonouders (wiezen). Als ik dan schoonvaders partner was en ik deed een foute move … man, man, wat kon die dan kwaad zijn.

          Geliked door 1 persoon

  1. En dan nog rijden boven de toegelaten snelheid?

    Je hebt groot gelijk, het kan veel veiliger anders. Maar wie zijn wij?

    Toen wij onlangs in Brussel reden, reed ons een voertuig voorbij met nummerplaat “A”, ik vond het vreemd, misschien ook iemand van die familie?

    Geliked door 1 persoon

  2. En dat allemaal voor die ene ramptoerist …

    Jaaaaren geleden ( ik schat een stuk of 30-35), toen zijn vader nog “werkte” was er iets te doen in het stadslabo boven ons. De begeleidende motards kwamen schuilen onder de luifel van onze ingang, want het goot str#nt met haken en er zat een ijzige wind aan ’t schijnpoort. Ik keek eens naar mijn collega, zij keek eens naar mij en geen 10 minuten later zaten die mensen warm en droog in het professorenzaaltje met dampende koffie en wat we nog aan koekjes hadden kunnen vinden. Die konden niet genoeg woorden vinden om ons te bedanken.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ramptoerist, zo zie ik dat ook.

      Het voetvolk mag kou lijden. Daar wordt niet eens bij stilgestaan. Wat zullen ze blij geweest zijn met jullie hartelijke ontvangst. Ik zou hetzelfde gedaan hebben.

      Like

  3. Minder opvallend zou inderdaad wel veiliger zijn voor dat soort “hoge bomen”. Het probleem daar voor zal wel zijn dat ze dan niet zo nodig regels kunnen overtreden die hun schema in de war gooien, b.v. files omzeilen.

    Geliked door 1 persoon

  4. Gezien de dreiging waarmee de leiders van onze landen tegenwoordig van doen hebben is beveiliging en snelheid best een stuk realistischer dan jij nu voorstelt. Ware de koning niet meer de man die het land aanvoert werd het wel een president, en echt, die worden nog meer beveiligd. Moorden op die lui, bomaanslagen en zo meer, het komt regelmatiger voor. Denk aan de premier van Slowakije onlangs….

    Geliked door 1 persoon

  5. Laatst ook De Croo zo zien voorbij rijden. Wij in de file omwille van een zwaar ongeval maar zij door hoor met 3 auto’s en twee motards zoals de nieuwe regels voorschrijven tussen het tweede en derde rijvak. Ga maar eens opzij hé. Vond dat ook verschrikkelijk veel weggesmeten geld.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.