Ik kijk naar buiten …

Ik kijk naar buiten. Ik zie de vogels en ik geniet. Het is hier de hele dag door een drukte van belang aan het voederhuisje. Kauwen, duiven, bonte spechten en koolmeesjes wisselen elkaar af.

De kauwen en de duiven zijn niet welkom maar ze komen toch. De bonte spechten (3 stuks) en de koolmeesjes (7 stuks) wisselen elkaar af. Als er een specht aan het knabbelen is aan de nootjes, dan blijven de koolmeesjes geduldig wachten op de rozenboog (zonder rozen). Vliegt de specht weg, dan kunnen de koolmeesjes niet snel genoeg bij het voederbakje zijn.

Twee jaar geleden had Manlief een spechtenblok gemaakt met vogelpindakaas omdat we toen één keer een bonte specht hadden zien vliegen. Nadien geen specht meer te zien en het spechtenblok is, met pindakaas en al, in de haard verdwenen. Hij gaat er nu een nieuw maken.

De jonge meesjes – ze zijn hier in een van de nestkastjes geboren – zijn zelfs niet bang om helemaal tot aan het raam te komen waar ik zit. Ze blijven ook gewoon zitten knabbelen als een van ons naar buiten gaat.

Het is zo mooi om te zien. Er wordt afgeraden om nu nog pinda’s te voederen maar de gedroogde wormen en de ‘tafelmix’, daar zijn ze niet zot van. Dus krijgen ze pinda’s … wij eten tenslotte ook liever iets wat we lekker vinden.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

43 gedachten over “Ik kijk naar buiten …”

  1. Zalig hè 🙂 En zo leuk, die bonte spechten! Ik heb hier 1 keer een specht gezien, en daar bleef het bij. Maar er zijn wel groenlingen en vinken en een roodborstje, en de brutale mussen beginnen godzijdank ook weer in aantal toe te nemen. Zo leuk om naar te kijken 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Wij hadden ook eens zo’n voederblok met pindakaas gemaakt maar wilden ze ook niets mee doen. We hebben een voederboom vanaf oktober tot april staan in het grasveldje voor het huis, daarna gaat die weg omdat de buurman anders niet kan maaien met zijn zitmaaier en dat het gedaan wordt is toch wel heel makkelijk.

    Ik smeerde later pindakaas aan de stam van de voederboom en daar kwamen de bonte spechten wel graag van eten, het is zo leuk dat je ze gaat herkennen aan hun tekening.

    Geliked door 1 persoon

  3. Die pindas geven de mezen aan de jongen en daar kunnen die in stikken
    Rond de broedtijd geven we die niet…en ja een specht in de tuin is wel heel mooi
    Die komt bij ons ook en een eekhoorn dagelijks.
    haha in het vogelhuisje hadden we mussen 😉

    Like

  4. O ja, koolmeesjes kunnen zelfs een beetje handtam gemaakt worden. Wij hadden ooit een koolmees zó tam dat we hem door fluiten konden roepen en dan kwam hij van de hand eten. Zo jammer dat ik de foto niet meer kan vinden want zelfs bij kleindochter Jennifer,, destijds een jaar of 8 lukte het om rustig genoeg te wachten tot het meesje op haar hand kwam.

    Geliked door 1 persoon

      1. Eerst lekkers rond je stoel op de grond strooien terwijl je rustig buiten zit. Moet je geduld mee hebben en met rustige bewegingen af en toe wat bewegen dan vliegen op den duur niet bij de eerste de beste beweging op. Dan op je uitgestoken hand wat lekkers leggen en wachten tot ze het aandurven. Was erg leuk destijds.

        Geliked door 1 persoon

  5. Leuk dat je ook spechten hebt zeg! Mooi zijn ze hè. Ik dacht ook beter even geen nootjes te voeren, maar misschien kan het intussen al weer. Op de grond of tafel voeren vind ik altijd lastig vanwege al die buur(t)katten die dag en nacht op jacht zijn…

    Geliked door 1 persoon

  6. Prachtig om te zien! Wij hangen ook gewoon pinda´s op hoor het is hier een komen en gaan van allerlei soorten meesjes. Zo ´n fraaie bonte specht hebben wij nog niet gezien

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.