Van je kleinkind …

… kom je nog eens wat te weten.

We zaten aan tafel – Kleinzoon was blijven logeren – en ik vroeg wat hij op zijn boterham wou. Wij hebben nooit veel charcuterie in huis want ik gooi niet graag eten weg.

“Wij hebben heel veel in de koelkast” [dat klopt, hun koekkast puilt uit] zegt hij, “maar het is altijd vervallen. Dan wil mama worst klaarmaken en is het vervallen en moeten we het weer weggooien …”.

Alleen al de toon waarop hij dat zegde, en het gezicht dat hij erbij trok!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

42 gedachten over “Van je kleinkind …”

  1. Een opmerkzame kleinzoon .Men moet goed uitkijken in de winkel van ze durven daar dingen verkopen met een vervaldag van maar 2 dagen. Soms kan je de vervaldag niet goed lezen. Dan koop ik het niet .Ik ben alleen dan koop ik tegenwoordig minder.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ze kopen gewoon veel te veel. Ze bestellen bij Colruyt voor een hele week. Dan zit die koelkast zo overvol dat ze niet eens meer weten waar alles ligt en wat er ligt. Eén keer per week naar de winkel, ik heb dat nooit een goed idee gevonden. Maar ik zal de laatste zijn om daar iets van te zeggen.

      Geliked door 1 persoon

        1. Het lijkt wel of hij daar ook echt mee begaan is. Ik vroeg hem zondag op wie ik moest stemmen (wie zou de baas moeten worden van ons land) en hij antwoordde: iemand die alleen maar liefde wil.

          Geliked door 1 persoon

  2. Druk bezette jonge ouders kopen teveel tegelijk om ‘ertegen te kunnen’. Ook hier herkenbaar en dan moet het worden weggesmeten .
    Van die kinderen kom je veel te weten hoe het eraan toe gaat. Ik vind dat ook altijd boeiend 😉

    Geliked door 1 persoon

  3. Dan kan hij best chef koelkast worden, hem laten bekijken wat het eerste op moet. Als ze dan op school weer eens aandacht aan verspilling etc wordt besteedd heft hij wat te vertellen.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat is niet het kind zijn taak hé. De ouders zouden verstandiger moeten inkopen. Mijn schoondochter is zo’n viesneus. Ik denk niet dat zij charcuterie die al van maandag in haar koelkast ligt op vrijdag nog gaat opeten, vervallen of niet. Daarom snap ik (in hun geval) ook dat één keer per week boodschappen niet.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.