De tafel van Gert

Ik veronderstel dat er wel wat Vlamingen zijn die het TV-programma kennen. Voor de Nederlanders: de tafel van Gert is een infotainment programma op de commerciële zender Play4 dat gepresenteerd wordt door Gert Verhulst (die van Samson & Gert).


Het programma loopt dagelijks van maandag tot donderdag en wordt live uitgezonden vanuit de Zuiderkroon in Antwerpen. Er zitten zes gasten rond de tafel: drie zogenaamde ‘tafelspringers’ die regelmatig terugkeren en drie gasten die een link hebben met de actualiteit van de dag.

Ik vind het een leuk programma, informatief en entertainend. Je kan je inschrijven om live een uitzending mee te maken en in een zotte bui heb ik dat ook gedaan.

Zo zaten wij donderdag in het publiek bij Gert, in de kleine en heel warme studio. Op de eerste rij nog wel.

De actualiteit van de dag was de regeringsvorming in Nederland. De Nederlandse professor politieke communicatie Mariken van der Velden kwam haar licht laten schijnen op deze materie. Interessant, en – volgens oud-journaliste Linda De Win – een voorbode van wat er in België te gebeuren staat. We gaan het zien …

Ik vond het wel eens leuk om te zien hoe het er in zo’n live programma aan toe gaat, want als er blunders gezegd worden gaat het gewoon door. Het is echt écht live. De opname begint, net zoals de uitzending op TV, om stipt acht uur. Gert Verhulst is zo professioneel dat hij, zelfs al maakt hij of een van zijn gasten een fout, daar heel ongedwongen en met een kwinkslag mee omgaat. Ook wat de gesprekken betreft gaat het er heel ontspannen en naturel aan toe. Er staan enkele kernwoorden op de autocue en voor de rest komt er wat komt.

Het was een toffe ervaring.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “De tafel van Gert”

  1. Mijn vriendin gaat heel geregeld en is daar ook enthousiast over. En het feit dat het live gebeurt is tof en ‘echt’.
    Jammer dat ik niet kijk (behalve die keer met Bart de Pauw), anders had ik je misschien zien zitten? Ik las in de krant ook al geregeld positieve commentaren.
    Besluit: ik zal eens kijken😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Ja een live-TV-show meemaken is altijd leuk. Ik heb dat een paar maal mogen ervaren. Ik ken die presentator van naam omdat hij kennelijk ook ene zekere faam heeft. Wat de constructie van het nieuwe kabinet betreft, dat is in hoofdlijnen gelukt, de meerderheid van ons volk koos nu een keer realistisch-rechts, maar de linkse minderheid schreeuwt overal moord en brand want men wil graag de macht aan links houden. Gaat niet lukken. En als het mislukt komen er verkiezingen en groeit rechts nog eens extra. Men is hier het linkse gekakel zat! Ook aan de diverse talkshowtafels…

    Geliked door 2 people

    1. In België zijn het blijkbaar vooral de jongeren die rechts en uiterst rechts gezind zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog altijd niet weet op welke partij ik ga stemmen op 9 juni. Ze (allemaal) hebben er zo’n potje van gemaakt tijdens de laatste legislatuur.

      Geliked door 1 persoon

      1. In Nederland zie je vooral dat de keuze voor rechts een tegenbeweging is. Men is ongebreidelde invoer van immigranten zat. Temeer omdat het gros helemaal geen reden heeft om hierheen te komen anders dan gratis voorzieningen. Zo reisden er na de Russische invasie in Oekraine hele volksstammen uit Nigeria en zo meer mee met de vluchtelingen daar vandaan. En die willen hier niet meer weg. En terug naar Oekraine kan ook niet. Oneigenlijk misbruik van de voorzieningen die voor oorlogsvluchtelingen bedoeld waren. Daarbij is de boerenstand nu ook in opstand tegen de krankzinnige klimaatmaatregelen die hen van hun erven verdrijven waarop men dan vol links opportunisme woningen wil bouwen voor al die immigranten. De aanval van Hamas op 7 october vorig jaar en de ‘jamaar…Israel…’ reflex bij links deed helemaal de deur dicht…. Zouden we nu opnieuw verkiezingen krijgen werd links nog steviger weggevaagd. Fatsoen wil de straten terug. Terreur en crimineel gedrag mogen niet winnen…

        Like

  3. Wij hebben zijn ook weleens naar een televisieopname geweest en ik vond dat ook leuk om eens mee te maken. Als ik meer in de buurt van Hilversum zou wonen, dan zou ik beslist vaker Nederlandse televisieopnames bijwonen.

    Wij zijn met de Urban Walk door de studio gelopen waar De tafel van Gert opgenomen wordt. Medewandelaars vonden de zaal vooral klein. Blijkbaar toont het op de tv groter.

    Geliked door 1 persoon

  4. Ja leuk om eens te zien hoe alles daar in het werk gaat. Ik vind dat ook boeiend. Van Gert zelf, ben ik niet zo’n fan, maar hij heeft inderdaad vaak interssante gasten.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.