Lijstje …

Ik zag deze laatst bij Granny.

Wat at je als ontbijt deze morgen?
Een mini pistoleetje met Bergkäse en eentje met een à la minute gebakken roereitje, een schaaltje yoghurt, verse ananas en mango. Daarbij een lekkere cappuccino.

Wat was het eerste wat je zag als je deze morgen naar buiten keek?
Dit!

Ga je iets doneren aan een organisatie om de mensen in Turkije te helpen na de aardbeving?
Ik heb een paar zakken met spullen klaar staan voor een lokale organisatie die zelf met de vrachtwagen naar het getroffen gebied rijdt.

Welke series of programmas volg je momenteel op tv?
Het Journaal / Het Nieuws. En Thuis natuurlijk! Verder veel reality en een paar talkshows. De Stamhouder vond ik een goede serie. En verder Blokken en Eén jaar gratis, al vond ik de presentatie van Thomas Vanderveken een stuk beter dan die van Kamal Kharmach.

Waar kijk je vooral niet naar op tv?
Big brother, De Mol, Restaurant Misverstand, Temptation Island-achtige programma’s, …

Stel dat je opnieuw zou kunnen beginnen , zou je voor dezelfde studies en beroep gaan?
Op zich heb ik altijd graag gedaan wat ik deed, maar ik zou – met wat ik nu weet – misschien toch de studie toerisme & recreatiemanagement doen. De reissector heeft me altijd geboeid. Hoewel, ik had het er laatst nog met een vriendin over, … al die lastige klanten …

Stel dat je ter dood veroordeeld bent en je mag je laatste maaltijd kiezen, wat zou je kiezen?
Tomate crevettes met frietjes.

Wat krijg je het liefste voor Valentijn, bloemen, lingerie, een uitstapje?
Wij doen niet aan Valentijn, noch aan andere gecommercialiseerde feestdagen. En mochten we wel meedoen, dan liefst een uitstapje met een lekker etentje.

Je wint een prijs, een etentje met alles erop en eraan en mag kiezen waar je gaat, welk restaurant kies je?
Sel Gris in Knokke. Het heeft ‘slechts’ één Michelinster maar het was wel onze beste sterren-ervaring.

Welke kledingwinkels ga je het meest je kledij kopen?
Ik heb geen vaste winkels. Ik heb ook al een hele tijd geen grote stukken meer gekocht. Mijn broeken zijn van een goed merk (Brax) en gaan al vele jaren mee en bovenstukken koop ik waar ik iets zie dat me bevalt.

Wat schotel je je gasten het liefste voor als je visite hebt?
Iets gemakkelijks dat ik op voorhand kan klaarmaken. Coq au vin of vol-au-vent met frietjes vind ik dan wel handig. Of een koud buffetje in de zomer.

Heb je al eens nagedacht over je eigen begrafenis?
Ik weet precies wat ik wil, en mijn man en zoon weten dat ook. Het staat op schrift.

Je hebt nog eens deelgenomen aan een wedstrijd en deze keer won je “De reis van je leven”, waar wil je het liefste naartoe als het je geen enkel eurootje zou kosten?
Ofwel een gorilla trekking in Rwanda, of een safari in Tanzania.

Gebruik je make up en zou je een behandeling overwegen om er beter uit te zien?
Ik gebruik geen make-up. En een behandeling louter om esthetische redenen overweeg ik vooralsnog niet.

Wie zou je graag een taart in het gezicht gooien?
Ik gooi niet met taarten.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

55 gedachten over “Lijstje …”

  1. Ha, leuk dat je het lijstje zelf eens invult. Ja, die trekking naar de gorilla’s moet fantastisch zijn. Een safari deden we in het krugerpark. Maar ik denk ook dat Tanzania veel mooier moet zijn. Geniet voorlopig maar van jullie geweldige reis in Duitsland. Ik geniet mee.

    Geliked door 1 persoon

    1. Wij deden al een safari in Kenia. Ik wil die gorilla’s wel eens zien maar de trek van de gnoes vond ik ook fantastisch. En Tanzania is minder heet dan Rwanda.

      Like

  2. Leuk Myriam… dat uitzicht is ook heel mooi om bij wakker te worden denk ik , al zou ik voor geen goud met je willen ruilen 😉

    OHja uiteraard heb ik het stokje meegenomen

    Geliked door 1 persoon

  3. Zo wakker worden is wel de max. Gezond jaloers hier.
    Ik durf niet nadenken over mijn begrafenis, jij schreef het al op.
    Restaurant misverstand wilde ik dit jaar niét zien en toch bleef ik kijken. Hoe Dieter Coppens die mensen motiveert. Hij heeft een warm hart. En de mensen vinden het een mooie ervaring denk ik. Maar confronterend. ‘Thuis’ kijk ik dan weer niet.

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik ben blij dat jij zoveel houdt van Frietjes dat je ze zelf op het lijstje zet. Hier in Amsterdam heten die dingen overigens Patat….Maar dat is een andere discussie…:)

    Geliked door 1 persoon

    1. Patat vind ik een vreselijk onsmakelijk woord. Net zoals ‘een bak koffie’. Stom hé want het zijn maar woorden. Maar toch …

      Like

      1. Vroeger stond het op het menu (of op de gevel) als Patates Frites…. en ergens is het in onze noordelijke provincies omgetoverd tot Patat en in de zuidelijk tot friet…..Ik zelf vind het verschil minimaal mits het lekker gebakken is….

        Geliked door 1 persoon

        1. En in Duitsland zijn het ‘pommes’ wat vertaald dan weer ‘appel’ betekent.
          Niet eenvoudig tegenwoordig om goede aardappelen te vinden.

          Like

  5. God jong, dat uitzicht van je! Za-lig.
    Mmmm tomate crevette met frietjes. Garnaalkroket met frietjes (in Oostende), lijkt me wel wat.
    Nee wacht, ik ga het lijstje wel zelf ook eens invullen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  6. Zelf gepelde garnaaltjes op een witte boterham met mayo erover en veel peper! dat vind ik wel lekker en omdat ik me niet aan het lijstje hoef te houden nog een favoriet Roti doksa (eend)

    Over mijn begrafenis ben ik op het moment nog aan het nadenken, maakt me zelf weinig uit, maar ga dochter en partner vragen wat zij denken

    Geliked door 1 persoon

  7. Oh wauw… dat uitzicht wil ik ook wel incl. het ontbijt maar dan zonder het fruit. in plaats daarvan misschien een plak krentenwegge/paasstol of zoiets.
    Kleding koop ik ook daar waar ik iets zie dat geschikt, leuk en betaalbaar is.

    Geliked door 1 persoon

  8. ‘Thuis’ staat ook hoog op het tv-lijstje van Katrien. Zelf kijk ik nauwelijks tv, maar ‘Over de oceaan’ heb ik dan wel weer gevolgd. Goeie televisie. Helaas vanavond al de laatste aflevering.

    Dat uitzicht: wie zou dat niet willen? (Al is een zicht op zee voor mij minstens evenveel waard. 😉 )

    Geliked door 1 persoon

    1. O, maar ik hou ook van zicht op zee hoor al zou ik aan de Belgische kust nooit, never, iets huren op de zeedijk. In Nederland in de duinen met zicht op zee daarentegen …

      Like

    1. Haha, oef, ik ben niet alleen. Het is de schuld van mijn schoondochter. Wij keken vroeger niet. Zij heeft ons over de streep gehaald. 😉

      Like

  9. De SelGris is ook mijn favoriete restaurant….ik had er nog eentje, de Essentie, maar dat bestaat jammer genoeg niet meer. En die broeken van Brax, dat past mij nu eens voor gene meter….is dat het model of mijn figuur 🙂 :-)?

    Geliked door 1 persoon

    1. Neen, dEssensi bestaat niet meer. Maar Karl Ave is wel opnieuw begonnen. Hij heeft heel even gewerkt bij Il Divino di Milano (mijn favorietje) en heeft nu een nieuwe zaak geopend die Maurice heet en op de Bredabaan in Brasschaat ligt (de vroegere Pepermolen).
      Die broeken van Brax, dat ligt aan het model hoor. Ik heb heel brede heupen en een heel smalle taille. Er is één model van Brax dat past zonder retouche, de rest moet allemaal vermaakt worden.

      Geliked door 1 persoon

  10. Met zo ´n uitzicht in de ochtend, wie heeft er dan zin in smijten met taarten 🙂 leuk lijstje, fraaie antwoorden.

    Geliked door 1 persoon

  11. Wat een uitzicht. Dat heb ik hier niet, al is mijn uitzicht ook echt geweldig. Ik kijk zelden tv. Meestal iets van Netflix of zo.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.