Fietsen

Het fietsseizoen is weer begonnen. Van zodra de temperatuur het toelaat en het droog is, ben ik niet meer te houden. Ik zal later niet moeten zeggen dat ik niet alles gepakt heb wat er te pakken viel … en niet alleen wat fietsen betreft.

Vorige week twee fietstochten gemaakt. Op donderdag met de Dino Trappers, de ‘fiets’groep van onze overjaarse jeugdclub. We fietsen éénmaal per maand tussen april en oktober. In april was het voor mij nog te koud (salonfietser, remember?!), maar deze keer wou ik er toch absoluut bij zijn, ook al was het weer niet zo bijzonder. Grijs en kans op regen. Maar … we hebben het droog gehouden, 56 kilometer lang.

Altijd gezellig, die fietstochten. Gezellig en op ’t gemakje. 10u vertrekken, koffiestop in de voormiddag, ergens lunchen, (🍷)stop in de namiddag en rond 17u terug thuis.

Zaterdag fietste ik met manlief. Een tocht die we vorig jaar al voor een stuk gedaan hadden, maar die zo mooi was dat hij best in de herhaling mocht. We fietsten van Vlaardingen over Maassluis, Maasland en Schipluiden naar Delft. De route liep vrijwel altijd langs het water: de Maas, de Noordvliet, het Rijn-Scheldekanaal, de Delftse Schie, de Poldervaart en nog wat slootjes her en der. Rustige fietspaden, de bermen nu op hun mooist, droomhuisjes aan het water, lekker warm weer en ook weer harde wind, maar die kon me niet deren. Ik ben nog altijd zó blij met mijn fiets. 55 km gefietst in Nederland Fietsland.

Na de fietstocht wilden we toch nog graag even de zee zien. Scheveningen is tenslotte niet zo heel ver van Vlaardingen (met de wagen). Zalig om weer aan zee te zijn, al was het er door de strakke wind uit zee wel vijf graden kouder dan in Vlaardingen en Delft. Maar in de strandtent was het goed zitten.

Een dag met een gouden randje.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

75 gedachten over “Fietsen”

 1. Je doet me grote goesting krijgen! Heerlijke foto’s! Hier hebben we er ook steeds meer zin in. We hadden grote plannen. Maar…. manlief heeft zondag bij een stomme (wandel)val zijn elleboog gebroken met grote gips als gevolg. Hij mag niet rijden, noch op de fiets, noch in de auto. Al onze overnachtingen zijn geannuleerd 😦. Dju toch.

  Geliked door 1 persoon

 2. “Ik zal later niet moeten zeggen dat ik niet alles gepakt heb wat er te pakken viel … en niet alleen wat fietsen betreft.” Dat is wel héél duidelijk, Myriam. Laat ieder in zijn/haar eigenheid. Ik hou niet van opdringerigheid!

  Geliked door 1 persoon

   1. Wil jou dan ook vriendelijk verzoeken om onder reacties van lezers op mijn blog – die nota bene aan mij persoonlijk gericht zijn – niet telkens het laatste woord te willen hebben, zoals je onlangs deed. Dat is niet de bedoeling Myriam en zulke reacties zullen overigens niet worden gepubliceerd.

    Like

   2. Wil dus aub ophouden met je op te dringen onder reacties op mijn blog die nota bene voor mij persoonlijk bedoeld zijn van mijn lezers. Reclame maken voor jouw blog mag je zoveel je wil op eigen blog, niet op de mijne.

    Like

   1. Jij weet goed genoeg waarom je die zin met die bewuste woorden schreef, Myriam. Overigens, al mijn vorige reacties hierop werden hier niet gepubliceerd. Alleen wat jou past. Wat heb ik jou misdaan, dat je telkens opnieuw zulke steken geeft?

    Like

   2. Het is een duidelijke verwijzing naar een blogbericht dat ik onlangs heb gepost. Ik vul m’n leven in op mijn manier, jij op die van jou. Als dat niet met elkaar strookt, dan is dat maar zo. Heb het al vaker ondervonden, Myriam, en zo ook nu opnieuw. En het is ook niet oké, als je reacties achterlaat bij lezers die het woord aan mij persoonlijk richten.

    Like

     1. Dat is dan heel spijtig. Het is nochtans zo klaar als een klontje.
      Ik ga er me niet ziek in maken. Dat is het me niet waard. Heb hier al genoeg tijd en energie aan verspeeld intussen.

      Like

 3. Ik ben meer van wandelen, maar dan kom je niet zo ver. Jullie hebben veel gedaan, zalig zo’n dag weg.
  Waarom ben je ‘helemaal’ naar Scheveningen gereden. Van Vlaardingen ben je zo in Hoek van Holland of ’s Gravenzande. Al is Scheveningen ook leuk natuurlijk

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtige foto’s! Ik vind mei echt de allermooiste maand van het jaar met al dat frisse groen.

  Vroeger kregen wij weleens commentaar van iemand omdat we echt ieder weekend en iedere vakantie op stap waren. We konden ons geld beter aan nuttiger dingen besteden vond deze persoon. Na de dood van onze jongste kwam ze er op terug en zei dat het toch maar goed geweest was dat we altijd zoveel met de kinderen ondernomen hadden. Ik probeer ook zoveel mogelijk uit het leven te halen, want op een dag kan het zomaar over zijn of kun je lichamelijk niks meer.

  Geliked door 2 people

  1. Zo denk ik er ook over Mevrouw W. Goed dat jullie dat hebben gedaan met de kinderen want de herinneringen zijn nu het enige wat nog overblijft.
   Ik heb mijn vader zien doodgaan die zoveel plannen had voor na zijn pensioen. Hij heeft het niet gehaald. Wij krijgen ook wel eens commentaar: jullie zijn aaaaaltijd weg. De kanker die ik drie jaar geleden kreeg heeft me nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt dat ook mijn leven eindig is.

   Like

  1. Ik geloof graag dat je er graag komt. Het is er ook zó mooi. Hoek van Holland zijn we vorig jaar nog gefietst (naar Scheveningen en terug via Rijswijk en Maasdijk). Met de fiets op de metro zie ik eerlijk gezegd niet zitten. Maar toch bedankt voor de suggestie.

   Geliked door 1 persoon

 5. Hoewel wij typische wandelaars zijn komt de fiets er bij pakweg 20 graden en zon ook nog wel eens aan te pas. Wij trappen nog niet ondersteund, dus de tochten zijn minder ver, maar door de omgeving, het Amstelland is onze achtertuin, zien we wel genoeg…Nog even wachten op dat mooie weer. Intussen laat ik jou de routebeschrijvingen…

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat een schitterende foto´s van een mooie fietstocht, Zuid-Holland heeft, zeker in mei zijn mooie plekjes.
  Wij waren dit weekend in Lochem en omgeving. Ook de Achterhoek is schitterend.
  Niet zo sportief als jullie, maar mooie tochten gemaakt in de cabrio en een aantal landgoederen bezocht.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat een mooie foto’s. Jullie waren dicht bij ons in de buurt. Wij wonen in Maasdijk.
  Leuk dat jullie hier graag fietsen. Wij hebben juist een paar dagen bij Beekbergen gefietst. Daar was het heerlijk rustig fietsen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat leuk dat jullie in mijn ‘achtertuin’ waren! Deze rondjes fiets ik ook regelmatig, en dan door naar Hoek van Holland, kijkduin, Scheveningen,… zalig. Fijn dat jij er ook van genoten hebt!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: