Me and my Fitbit

Ik ben overstag. Ik heb mezelf een smartwatch gekocht, zoals de échte sporters.

Dat ben ik natuurlijk niet, maar ik heb wel graag inzicht in mijn sportieve activiteiten … als ik mijn wandelingen en e-bike ritten zo mag noemen.

Ik heb geen horloge en ben eigenlijk al jaren van plan om een sporthorloge te kopen maar altijd was er wel een reden om het niet te doen want dankzij de Strava app wist ik altijd wel hoeveel kilometer ik gestapt of getrapt had.

Helaas blijkt Strava en mijn nieuwe Samsung smartphone geen goed huwelijk. En het niet meer kunnen registreren van mijn sportieve prestaties is redelijk demotiverend.

Daarom die Fitbit. Ik schrok ervan wat dat ding allemaal kan naast datgene waarvoor het gemaakt is: telefoon beantwoorden, betalen, spraakassistentie, voice-to-text, … En waarvan ik de helft of meer waarschijnlijk nooit ga gebruiken. Maar ik vond hem mooi en da’s ook al veel waard.

Het gaat nog even duren voor ik de 74 pagina’s van de handleiding doorgespit heb en alles ingesteld is. Of zal ik mijn zoon bellen … 🤔

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

45 gedachten over “Me and my Fitbit”

 1. Klinkt boeiend, maar dat installeren…. Ik zou voor de zoon kiezen denk ik 😉. Ik heb een smartwatch, en vind dat al veel gedoe tegen ik het fout had.
  Duimen voor goed weer zaterdag 🤞

  Geliked door 1 persoon

 2. Paar maanden geleden ook een smarthorloge gekocht maar me niet gerealiseerd dat daar dan ook een app op telefoon moet worden geinstalleerd.
  Eigenlijk wil ik alleen een stappenteller en bijhouden wat ik bv aan calorieen verbruik op een dag.
  Op telefoon kan natuurlijk ook een stappenteller app staan maar ik heb niet altijd mijn telefoon op lichaam.
  Kan je de fitbit ook alleen gebruiken voor wat ik wil.

  Geliked door 1 persoon

 3. Veel plezier ermee!
  Mijn cardioloog heeft mij zo’n smartwatch afgeraden. Hij zegt dat hij teveel patiënten binnenkrijgt die niks mankeren maar teveel met hun hartslag bezig zijn via hun smartwatch.

  Geliked door 1 persoon

  1. Daarvoor heb ik hem niet gekocht. Ik wil gewoon mijn fiets- en wandelkilometers terug kunnen registreren. Het gaat mij alleen om de ingebouwde GPS. En om niet altijd aan mijn man te moeten vragen ‘hoe laat is het’.

   Geliked door 1 persoon

 4. Maak je geen zorgen over de handleiding, het is als een schatkaart die je leidt naar een actieve en technologisch onderlegde levensstijl. Jij kunt dit!

  Like

 5. Vrouwlief kreeg er een cadeau voor haar vjd en is er verslaafd aan. Ding telt ook anders dan een app op de smartphone en geeft haar complimenten als ze meer liep dan de daglimiet. Ik zelf blijf maar bij de iPhone en tel via dat ding de stappen die ik zette. Het moet geen werken worden…

  Geliked door 1 persoon

  1. Neen, werken moet het niet worden maar het motiveert me wel om meer te bewegen en dat is alleen maar goed (voor mij, want ik ben tamelijk lui van mezelf).

   Like

 6. ik ben ook een Fitbit-gebruiker, al schakelde ik wel alle ‘meldingen’ uit. Hoorndol werd ik ervan, dat het ding om de zoveel tijd begon te vibreren omdat ik al te lang stil zat. Ik zal zelf wel bepalen hoeveel en wanneer ik stap. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. oh ja, ook nog dit. Ik had blijkbaar zonder het te beseffen een Premium-account genomen en het was nog niet zo simpel om dit op te zeggen. Ik loop normaal niet zo gemakkelijk in zulke valkuilen, dus een verwittigd man…

  Geliked door 1 persoon

 8. Heel fijn om te hebben. Ik gebruik het meestal gewoon als uurwerk, hartslagmeter, stappenteller en om te zien hoeveel energie ik heb verbruikt. Voor de rest, kan je er nog wandelingen en zo insteken, maar ik gebruik dat allemaal niet. Fijn opm te krijgen!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik heb ook geen horloge, maar wel een fitbit.
  Moet binnenkort aan een nieuwe, deze loopt snel leeg.
  Die van mij hoeft ook niet te kunnen bellen en zo.
  Gewoon een eenvoudige, als die nog te krijgen zijn 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: