Haspengouw

Mooi weer? Dan zoeken wij een mooie plek uit om te fietsen. We hadden allebei zin om nog eens in Haspengouw tussen de bloesems te fietsen. Het seizoen loopt op een einde wist ik van de bloesemmeter. Het was dus echt wel het moment als we de appelgaarden nog in bloei wilden zien.

Tussen de honderden fietsroutes had ik er een uitgezocht die vertrok in Sint-Truiden: ‘Appels met peren vergelijken‘, 49 kilometer vond ik genoeg want mijn conditie is nul komma nul.

We vonden vrij snel een parkeerplek in Sint-Truiden, niet eens zo ver van het centrum.

Na een koffietje op een zonnig terras begonnen we aan onze rit. Die was zwaar voor mijn ongetraind lijf! ‘Glooiend’ stond er in de beschrijving. Ik vond het al meer flink heuvelachtig met venijnige klimmetjes en pittige afdalingen. Dat laatste, daar hou ik wel van. 🙂 En dan die eeuwige wind.

We reden door bossen en over plateaus met prachtige vergezichten, we zochten en vonden bloeiende appelbomen, we namen een kijkje in het Kasteel van Ordingen (daar wil ik nog wel eens logeren) en lunchen deden we op het terras aan het water bij Château de la Motte.

De rit was minder mooi dan we hadden gehoopt en volgende keer gaan we weer de kant van Borgloon op.

Terug aangekomen bij onze wagen stak er nog een onaangename verrassing achter de ruitenwisser. We stonden blijkbaar in een blauwe zone, wat geen van ons beiden gezien had. Tja, kan gebeuren.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

42 gedachten over “Haspengouw”

  1. Tja, dat briefje dat was onze eigen schuld. Hadden we maar beter moeten kijken. We hadden het ook moeten weten … nog zoveel plaats zo dicht bij het centrum. Dat kan niet gratis en voor niks zijn.

   Geliked door 1 persoon

 1. Nou 46 km is ook niet niks als je een tijd geen ritten gemaakt hebt. Maar kon je nou appels met peren vergelijken? Of te wel, was er appel en peren bloesem te zien? Op de foto’s kan ik het verschil in ieder geval niet zien 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Het was inderdaad prachtig weer en zeker nog een goed moment om de fruitbloesems te gaan bewonderen. Een combinatie van heuwels en sterke wind op kop kan inderdaad een hele opgave zijn. Hopelijk was er e-ondersteuning. Bedankt voor de mooie beelden. Zelf was ik ook op pad met de fiets vandaag en die kopwind was echt verraderlijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wij gingen ook al in de bloesemstreek fietsen en vonden ook altijd de omgeving vanuit Borgloon mooier.
  Ik had gehoopt dat je wat afgevallen bloesems tussen de ruitenwissers had gevonden…..

  Geliked door 1 persoon

 4. Dank voor het verslag met mooie beelden. De kans dat wij daar gaan fietsen is klein, maar zo komen we ook digitaal nog eens ergens anders….:) Bekeuren is voor sommige ambtenaren hun lust en leven….

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben er niet gerust in of ik de klimmetjes van onze fietsvakantie (Romantische Strasse) wel aan ga kunnen. Ik weet nu ook dat ik klimmen helemaal niet leuk vind. Maar dat zal het landschap wel goedmaken.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: