April

April begon zoals maart geëindigd is: met regen, veel regen.

Het was pasen. Kleinzoon kwam paaseieren rapen. Hij had een grote boodschappentas bij. Op mijn vraag ‘ga je boodschappen doen’ antwoordde hij ‘nee, ik heb die tas bij want ik denk dat de paashaas hier geweest is’. Dat was het geval. De paashaas had zijn chocolade eieren goed verstopt in de tuin. Kleinzoon is er een tijdje zoet mee geweest om ze allemaal te vinden. Op den duur wist ik zelf niet meer waar ik er allemaal mee gebleven was.

Op een van de zeldzame zonnige dagen die we kregen in april gingen manlief en ik de blogmeeting wandeling voorwandelen. Die viel helaas wat langer uit dan gewenst. Oeps! Ik heb ze nu aangepast en we wandelen ze een van de dagen nog eens.

We brachten een heerlijke zonnige en warme week door in de Algarve (Portugal), waarover je hier en hier en hier en hier al kon lezen. De zon heeft ons deugd gedaan. Het thuiskomen bij 8 graden in de striemende regen zette ons meteen weer met beide voeten op de grond.

De tuin kwam eindelijk tot leven. Boshyacinten, meiklokjes, late tulpen, seringen, hostas en heel veel lekkere appeltjes-in-wording. En we vermoeden dat er twee nestkastjes bewoond zijn.

We waren maar amper terug thuis toen er al een lang weekend ‘s-Hertogenbosch volgde met onze Overjaarse Jeugdclub. Daarover later meer.

En dat was eigenlijk zo’n beetje de maand april.

“Verschaft april vele schone dagen, dan pleegt mei de last te dragen”.

Daar hoeven we dus al niet meer bang voor te zijn! April heeft zo weinig schone dagen verschaft dat mei wel zonnig en mooi móet zijn. We gaan het zien …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

42 gedachten over “April”

 1. Je was een bezige bij en zocht de zon momenten en streken op. Groot gelijk. De eerste meidag zaten we aan de stralende zee, dat begon alvast goed.
  De meeting komt naderbij he, je doet de voorbereidingen nauwgezet. Dat belooft een prima gids!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mochten er chocolade eitjes gemist zijn door je kleinzoon zullen die na een zonnige dag ook nooit meer gevonden worden. 😉
  Ja leuk de meeting komt eraan, ik hoop dat je de afstand niet voor mij hebt ingekort. één dat een flinke tippel trek ik prima hoor. 2 dagen op rij was duidelijk wat te veel maar ook dat lukt al moet er dan wel achteraf voor boeten. Geeft niks voor een mooie dag/dagen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee hoor, niet speciaal voor jou ingekort. Jij kan beter stappen dan ik! Het is gewoon een beetje passen en meten om op tijd aan onze middagboterham te zitten. Ik weet niet hoe laat jij je trein terug wil nemen? Moeten we toch ook een beetje rekening mee houden. Gelukkig is het lang licht.

   Like

   1. Ja dat wel ik heb minder keus dan de vorige keer. aankomst alleen 16 minuten over het hele uur dus 10,16 uur of 11.16. de treinen die er een half uur voor of na zitten zijn dubbel zo duur. Dus welke tijd vinden jullie prettig? Voor mij kan het allebei

    Geliked door 1 persoon

   2. O wacht je hebt het over terug , ik ben wel graag rond half 7 of zo thuis i.v.m. de kat
    de reis is ongeveer anderhalf uur + de aansluitende tram nog. Tegen die tijd ben ik ook wel versleten denk ik. 😉 15, 44 16,44, 17. 44 gaan terug.

    Like

     1. De pioenrozen hoorden bij de ‘erfenis’ in de tuin van het huis dat we vorig jaar kochten. We hebben veel veranderd maar die pioenen mogen blijven

      Geliked door 1 persoon

 3. Die meeting wordt vast heel gezellig en leuk. Ik wens jullie dat ook toe. Af en toe een buitje zorgt alleen maar voor nog meer plezier, lekker ergens gaan zitten, hapje, drankje en bijpraten…altijd leuk..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: