Aan alle mooie liedjes …

Aan alle mooie liedjes komt een einde, ook aan het liedje dat vakantie heet.

Onze laatste twee dagen stonden volledig in het teken van het strand.

Zondag zijn we helemaal naar de andere kant van de Algarve gereden, op zoek naar een strand waar we mooie foto’s hadden genomen tijdens onze eerste reis naar de Algarve, in 2010.

De stranden in de westelijke Algarve zijn helemaal anders dan in de oostelijke Algarve, waar wij verbleven.

Aan de oostkust heb je prachtige lange stranden van fijn wit zand omzoomd door duinen. Deze liggen allemaal in beschermd natuurgebied: het Parque Natural da Ria Formosa. In feite zijn het allemaal langgerekte eilandjes (zandbanken) die in een lagune liggen en je moet er dus heen met een bootje, met een treintje of lopend over een brug. Je kan er eindeloos wandelen op Ilha de Cabanas, Ilha de Tavira, Ilha de Faro of op het prachtige lange strand van Monte Gordo.

De kust van de westelijke Algarve is veel ruiger met goudgele stranden met grillige rotsformaties. Indrukwekkend mooi.

Het strand waarnaar we op zoek waren (Praia do Vau, zag ik later in mijn verslag), hebben we niet gevonden maar we zagen wel andere mooie strandjes, zoals Praia de Dona Ana, Praia do Carvalho, Ponta da Piedada, Praia da Marinha, enz. Het zijn stuk voor stuk kleine baaitjes zonder voorzieningen en ze liggen – uiteraard – beneden tussen de rotsen. Dit houdt in dat je veel (minstens 100) trappen moet doen om er te geraken. Naar beneden is oké, maar je moet ook nog terug. Enfin, vermoeiend maar wel uitzonderlijk mooi.

Gisteren (maandag) hadden we een avondvlucht terug naar Brussel en hebben we een dag geluierd aan het strand. Naar de Algarve gaan en niet naar het strand gaan, dat is voor Manlief geen optie. Nu ja, ik heb er zelf ook van genoten. Het was toch veel te warm om iets anders te doen. Een comfortabel ligbed, een parasol, mensen kijken, een boek (Rozeke van Guillaume Van der Stighelen), … een fijne afsluiter van een mooie vakantie.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

65 gedachten over “Aan alle mooie liedjes …”

 1. Ik moet dringend nog eens terug. Een paar Westelijke strandjes onder de rotsformaties zagen wij vanop de boot, die doorheen de rotsen vaarde.
  Zand-luieren hebben we toen niet gedaan, geen tijd en toch nog iets te koud.
  Heerlijke foto’s en al te warm in april! Schrik niet als je hier toe komt.
  Psje, bedoel je pensen?😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Als ik die foto’s zie tel ik echt af naar onze reis in juni in Frankrijk… geen strandvakantie, wel een actieve (fietsen/wandelen) hopelijk eentje onder een stralende zon!
  Blij dat jullie zo genoten hebben!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vroeger ook hoor. Uuuuuren heb ik op het strand of aan het zwembad gelegen. En ik ben ook nog altijd gek op de zee, maar nu om daar in de omgeving te fietsen.

   Like

 3. Denk dat ik me toch het meest zou aangetrokken voelen tot de westelijke kustlijn hoor. Maar dan betekent niet dat ik ze allebei weet te waarderen. De vakantie zit er weeral op, wat gaat het toch snel hé. Het zal wel wennen zijn als je hier weer met (bijna) nachtvorst geconfronteerd wordt…. en dagtemperaturen van zo’n 11 °C.

  Geliked door 1 persoon

 4. Van zomer zo weer de winter in, die dan lente heet….
  Prachtige foto’s, ziet allemaal heerlijk uit en heel snel wéér een reis in de planning. Goed gedaan

  Geliked door 1 persoon

 5. Nou te warm zul je het bij terugkomst niet hebben. Wat een prachtige foto’s , heeft ook zeker wel iets die rotsformaties. Maar na een dag in de zon op het strand liggen is 100 treden bést een opgave.

  Geliked door 1 persoon

  1. Portugal zou trouwens nog wel iets voor jullie zijn denk ik. Vooral het binnenland waar je nauwelijks een levende ziel tegenkomt. Of Spanje. Vrienden van ons zijn met de mobilhome onderweg naar Z-Spanje, zijn nu in de Spaanse Pyreneeën en reizen dan zo verder door het binnenland van Spanje. Denken een maand of twee weg te zijn. Hebben kind noch kraai, dan moet het zalig zijn om zo lang weg te zijn.

   Geliked door 1 persoon

 6. Drie keer was ik daar. En dan vooral aan de westelijke kant van Faro. Het is daar prachtig en ik (ben helemaal niet van zonvakanties met de blanke huid en blonde haren van oorsprong)vond dat een geweldige omgeving. We verkenden per auto de omgeving. Reden tot het verste zuidwestpunt van Europa, Cabo de Sao Vincente, waar de temperaturen meteen 10 graden lager waren dan in Albufeira. We aten in Lagos, maar maakten er ook enorm lange wandelingen over de rode rotsen en dan terug langs de lege stranden. Bloot zwemmen tegen de warmte en dan weer verder… Zelfs ik werd er licht getint van kleur. En ik vond de Portugezen aardig, gastvrij en het eten lekker. Maar al weer lang geleden, laatste keer was in 2000.

  Geliked door 1 persoon

  1. De Portugezen zijn nog steeds aardig, gastvrij en het eten is lekker maar eenvoudig. Wij logeerden altijd aan de oostelijke kant van Faro. Is veel rustiger zonder Irish pubs met lawaaierige jongeren. Veel Portugezen en Spanjaarden want de grens is vlakbij. Het is gewoon een heerlijk land.

   Like

 7. Pingback: April

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: