De fotografie-tag

Ik zag hem bij Anne en Melody.

Wat was je eerste eigen camera?
Mijn (onze) eerste camera was een analoge Pentax DSLR camera met verwisselbare lenzen en filters allerhande.

Waar maak je het meeste foto’s van?
Ik maak het liefst macro foto’s van bloemen en insecten. Eigenlijk heb ik overal waar ik kom mijn smartphone wel bij de hand om foto’s te maken als ik iets zie wat me aanspreekt.

Met welke app bewerk je je smartphone foto’s het liefste?
Ik bewerk mijn foto’s niet. Ik heb foto’s het liefst zo puur en natuurlijk mogelijk. Alleen een scheve horizon zal ik wel recht maken.

Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?
Heb ik niet.

Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?
Soms honderd, soms geen. Afhankelijk van waar ik ben.

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?
Overal waar ik kom, maar ik heb niet een bepaalde plek in gedachten.

Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?
Aan geen enkele. Ik doe maar wat.

Hoe deel jij foto’s me de buitenwereld?
Op mijn blog, op Facebook, op Instagram.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

55 gedachten over “De fotografie-tag”

 1. Mijn eerste camera was het toen al oude “boxje”van mijn moeder, je weet wel, met een rolletje voor 8 foto’s die nog ontwikkeld en afgedrukt moesten worden. En ik ben nooit verder gekomen dan wat kiekjes maken, áls ik al eens een zó mooie foto van een bloem heb ik dat een gelukstreffer. 😉

  Geliked door 1 persoon

      1. Wij hebben er heel weinig mee gedaan. Een paar keer mee op vakantie genomen denk ik. Het is een beetje zoals dia’s hé. Mijn vader had er duizenden. Ik zie ons die nog in raampjes steken en dan één keer per jaar werd er een serie vertoond.

       Geliked door 1 persoon

 2. Nog iemand die van fotografie houdt 😃. Leuk dat je deze hebt overgenomen, Myriam. Mijn invulling ziet er enigszins anders uit, sinds ik een camera heb aangeschaft èn er avondlessen voor beginnen volgen ben. Een wereld van verschil is het.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik maak elke dag vele foto’s met de iPHone. Voor het betere werk heb ik een Olympus SLR met aparte lenzen, maar ik kom maar weinig tot sessies met die stevige camera. Voor wat ik nodig heb is die iPhone wel zo handzaam en ook meteen slim verbonden met sociale media. Overigens was de eerste camera ooit een Agfa Boxje met een omgekeerd zoekerbeeld op de bovenkant en een schuifje aan de zijkant voor maken foto’s. Maar ja, dat is al lang geleden..

  Geliked door 1 persoon

  1. Zie je, sinds de komst van de smartphones met betere lenzen gebruik ik ook nog nauwelijks mijn Nikon. Die staat in de living op het statief om de vogels in de tuin te fotograferen. Ik neem hem zelfs niet meer mee op vakantie.

   Like

   1. Ik fotografeer er vooral metalen vogels mee op het niet ver van de woonstek gelegen vliegveld Schiphol of na een ritje van een half uur Hilversum. Dan is de techniek van de SLR net even sneller en handiger….

    Geliked door 1 persoon

 4. Prachtige foto ´s van bloemen en hun bezoekers.
  Het enige antwoord op alle vragen is: fotografie ik geniet van de beelden die Chris mijn fotograag 🙂 maakt.
  Ik hou het bij korte verhaaltjes op mijn blog daar heb ik meer verstand van

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: