Smakelijk of toch niet?

Tag overgenomen van Melody.

Wat is je favoriete ontbijt? 
Een tikkeneitje met soldaatjes en een croissant met een dikke laag echte boter. Verder wat vers gesneden fruit en een schaaltje yoghurt of plattekaas.

Hoe drink je je koffie?
Een espresso met veel melk (cortado).

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Krabsalade. Echte, geen surimi.

Soep of Salade?
Soep! Dat eet ik alle dagen.

Wat is je favoriete kookboek?
Met een kast vol kookboeken kies ik nu toch voor het internet. Mocht je mij dit dertig jaar geleden gevraagd hebben, dan had ik geantwoord ‘Ons kookboek’ van de KVLV en ‘Koken voor elke dag’ van de KAV. Beide kookboeken hangen nog met haken en ogen aan mekaar. Ik heb ze gekregen bij ons huwelijk in 1976 en veelvuldig gebruikt.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet.

Welk keukenland is je favoriet?
Ik hou van de Mediterrane keuken, maar ook van de échte Belgisch/Franse keuken van weleer toen echte boter en room nog niet verbannen waren. Jeroen Meus doet hier gelukkig niet aan mee. Voor mij geen Pascale Naessens of Sandra Bekkari.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik heb veel geleerd van mijn schoonmama. Zij kon heel goed koken. Tegenwoordig ‘steel’ ik veel ideeën op restaurant.

Thuis koken of uit eten?
Uit eten.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Ik heb er meerdere, Il Divino di Milano staat zeker bovenaan de lijst. Ook Zilverden is altijd favoriet geweest. Sinds ze meer de fusion kant zijn opgegaan is het minder mijn smaak. En laatst nog een leuk restaurantje ontdekt, Bistro Balance in Waasmunster. De collage is van wat we daar gegeten hebben.

Bistro Balance

Boodschappen doe ik bij?
Albert Heijn, Jumbo, Delhaize en de plaatselijke bakker, slager, vis- en groentewinkel.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is?
De op de huid gebakken tarbot met zeekraal en saffraansaus die ik vorige week maakte mocht er zeker wezen.

Mijn favoriete cocktail is?
Je doet mij meer plezier met een goed glas witte wijn.

Wat mag er niet ontbreken in mijn keuken?
Mijn vaatwasser!

Mijn favoriete snack is?
Ik zou het niet weten, ik ben geen snacker.

Wat zit er op mijn favoriete pizza?
Funghi, prosciutto, carciofi (champignons, ham, artisjok). Mmm, lekker!

Wat lust je écht niet?
Heb je even?

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

61 gedachten over “Smakelijk of toch niet?”

  1. Ja, ik zat in jouw buurt hè. Het was er echt heel lekker. Het zijn twee jonge mensen. Ze zijn een beetje gebonden aan hun vaste menu’s omdat ze maar anderhalve man in de keuken hebben en een halve man voor de zaal. Het algemeen probleem van tegenwoordig: ze vinden niemand. Dus geduld is een schone deugd. Maar super vriendelijk en zeer lekker eten, alles zeer mooi afgewerkt.

   Geliked door 1 persoon

  1. Een tikkeneitje is een zacht gekookt eitje (waarvan je het kopje kapot tikt, vandaar de naam) en soldaatjes zijn broodstaafjes die je in de dooier sopt.
   Plattekaas is zoiets als kwark.

   Like

 1. Dat klinkt als een echte Bourgondiër: leuk, en herkenbaar! Wel benieuwd nu naar je laatste antwoord: was je lijstje echt zo lang dat het hier niet meer op kon? 😉

  Geliked door 1 persoon

   1. Als dat is wat je niet lust doe ik een deel met je mee, oester en ganzelever lust ik niet, ook geen spruitjes en sperziebonen. Maar orgaanvlees vind ik wel lekker en paling ook zowel gerookt als gestoofd.

    Ik zou heel graag vaker in restaurants eten maar heb er niet zo veel geld voor over. Als ik met mijn zus ga die in de bijstand zit betaal ik altijd en gaan we voor pizza, die is toch het lekkerste in een restaurant.
    Met mijn dochter lunch ik elke maand en soms in Belgie waar zijn woont onder Oostburg

    Geliked door 1 persoon

 2. N tikkeneitje daar had ik nog nooit van gehoord. Iets om te proberen. Het klinkt allemaal heel smakelijk en dat zo net voor etenstijd.
  Mijn favoriete kookboek? De echte Indonesische keuken van Bep Vuyck. Ooit van mijn Indonesische ‘oma’ gekregen.

  Geliked door 2 people

  1. Een tikkeneitje is gewoon een zachtgekookt ei hoor. In ons dialect is het een tikkeneitje omdat je het kopje stuk tikt.
   Indonesische keuken is mij totaal vreemd. Vind je in België ook niet zo gemakkelijk.

   Geliked door 1 persoon

 3. Je bent duidelijk een echte fijnproever.
  Ons Kookboek, de bijbel van de Vlaamse huisvrouw. Wie had hem niet? Ik heb hem ook nog steeds en hij hangt ook bij mij zowat uit elkaar. En wat doen we straks met die van mijn moeder? Het huis halen we stilaan leeg. Alles heeft zoveel emotionele waarde, ook haar kookboek en zelfgeschreven recepten. Mijn moeder was een echte keukenprinses.

  Like

  1. Mijn moeder had nog zo’n vergeeld kookboek van de Boerinnenbond van toen ze trouwde in 1953. Ik weet eigenlijk niet waar dat gebleven is. Kan best zijn dat mijn zoon het heeft. Die heeft veel oude spullen van haar.

   Geliked door 1 persoon

 4. Jij bent duidelijk een liefhebber. 😉 Mijn ontbijt bestaat meestal uit 2 bruine boterhammen, één met oude boerenkaas en één met abrikozenjam. Aan een ontbijtbuffet vervang ik de bruine boterham voor een vers hard bolletje met jam, wat scrambled egg er bij (zonder brood) en misschien een plak zoete koek. als ik lang genoeg tafel ook wat yoghurt met fruit. Verder is eten voor mij een beetje een noodzakelijk kwaad.

  Geliked door 1 persoon

  1. Je bent net als mijn moeder. Die at ook hoofdzakelijk om in leven te blijven. Ze gaf er niks om.
   Mijn ontbijt bestaat al bijna drie jaar uit yoghurt met fruit (geblenderd), maar dat is uit noodzaak. Als ik mocht kiezen …

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: