Paasfeest

Het is tweede paasdag. Onze kinderen komen lunchen en Kleinzoon komt paaseieren rapen. Duimen dat het droog blijft!

Ondertussen is mijn keuken zowat ontploft. Ik had weer zoveel ideeën om nieuwe dingen te proberen. Zoveel, dat ik er toch een paar heb moeten afvoeren omdat mijn oven gewoon te klein is om alles tegelijkertijd op tafel te krijgen.

Alles tegelijkertijd klaar krijgen, dat vind ik trouwens het moeilijkste aan koken. Niet aardappelen-vlees-groente maar zo die speciallekes. Het ene moet 20 minuten in de oven op 180°, het andere moet 5 minuten onder de grill op 240° en nog iets anders moet een uur garen op 200°.

Ik heb het nu wat anders aangepakt. De geroosterde kerstomaatjes zijn klaar. Die zet ik strak even in de microgolfoven om op te warmen waarna ik er de burrata en de pesto over verdeel. De hasselback aardappelen zet ik seffens 50 min. in alu-folie in de oven en die gaan straks nog een paar minuten onder de hete grill, net zoals de asperges in spekjasje. Het enige dat dan nog à la minute moet gebeuren is de flammekueche bakken. De toppings staan klaar en zijn, waar nodig, voorgegaard.

Tot zover de warme gerechtjes. Pistolets en viennoiserie zijn maar op tafel te zetten.

De tafel is gedekt. Ze mogen komen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “Paasfeest”

 1. Wow je hebt je best gedaan. Het is hartstikke leuk koken voor hele kudde volk, het menu bedenken etc. Op de dag zelf denk ik dan…oef waar ben ik aan begonnen. Maar als ik dan de tevreden gezichten zie en iedereen smult van de gerechtjes ben ik een tevreden mens.
  Smakelijk, veel plezier en tot nu toe droog weer om de eitjes te zoeken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat klinkt allemaal heel smakelijk en er zullen straks heel wat smullen van al dat lekkers.

  Als ik het zo lees is het inderdaad een uitdaging met de verschillende bereidingen en gaartijden, echter je hebt het mooi opgelost.

  Een hele gezellige dag samen 🐰🐣🥂

  Geliked door 1 persoon

 3. Mmmm… dat wordt daar heel lekker eten!
  Zo goed en moeilijk als jou kan ik het niet. Ik bereid nu Toscaanse kip in de slowcooker. De taart bakte ik zelf. Een biscuit met ananas en chocolade, versierd met ‘Otis ‘in marsepein. Ik maak graag 🎂 taart maar voor ons tweeën is het altijd teveel.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi toch, iedereen samen bij oma en opa. Op Paaszondag ga ik naar goede traditie ook langs bij m’n ouders, zolang het nog kan en het voor hen nog past. Daar heeft het ook gesmaakt.

  Geliked door 1 persoon

 5. We hebben het geluk gehad dat we beide dagen werden verwend met niet alleen lekker eten, maar ook de nodige gezelligheid. Natuurlijk eet je dan wat te veel, maar de verschillende gastvrouwen laten zitten met al dat lekkers is ook niks….Was heerlijk, nu weer ff rustig aan doen..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: