Logé

En zo hadden wij maandag onverwacht een logé.

Zijn mama en papa brachten propere kleren en toiletgerief. En een halve auto vol knuffels. Het afscheid ging vlot, zelfs bij mama.

Na nog een glaasje melk voor het slapengaan gingen we naar boven en volgden de vaste rituelen van thuis: tanden poetsen, kattewasje – ‘ik moet niet douchen want ik ben niet vuil‘ -, pyjama aan, de kleine knuffels onder het dekbed, de grote witte ijsbeer in zijn armen, en nog een verhaaltje.

Het was nog een dingetje om een gepast voorleesboek te vinden want het boek waaruit mama voorleest heb en ken ik niet. Gelukkig vond hij toch iets naar zijn zin op zijn boekenplank.

Na het voorlezen nog een rugmassage en een dikke knuffel van oma en opa en of er een lichtje mocht blijven branden. Natuurlijk mag dat, lief kind.

Een kwartier later is manlief eens gaan kijken en het kind lag vredig te slapen.

Gauw mama en papa gerustgesteld.

Toen ik rond middernacht naar boven ging zag ik blonde plukjes haar van onder het dekbed en van tussen de knuffels komen.

En verder was het gewoon een rustige nacht. Ik heb zelfs voor de verandering goed geslapen!

Dinsdagmorgen 8u ging ik eens kijken in zijn kamer. Twee grote blauwe ogen keken me aan. Hij had zó goed geslapen in papa’s oude bed en hij vond het zó leuk.

Maar wakker is wakker en hij kon niet snel genoeg aangekleed zijn. Wassen moest niet, dat doen wij thuis ook niet, alleen tandenpoetsen na het ontbijt’. Oké dan. Je gaat niet dood van je eens een keer niet te wassen.

De dag voordien hadden we al afgesproken dat we naar zee zouden rijden … om 9 uur stond hij al in de startblokken. Omdat het nog zó koud was hebben we het vertrek nog wat kunnen uitstellen maar om 10 uur was er geen houden meer aan.

Voor een 5-jarige is 80 km een reis waar geen eind aan komt en na een kwartier was het al van duurt het nog lang … hoe ver is het nog … wanneer zijn we er …. Enfin, ik heb hem kunnen bezig houden met vrachtwagens tellen. Hij rode, ik blauwe.

Wat was het heerlijk om nog eens aan zee te zijn, ook al was het koud op het strand. De mannen hadden er blijkbaar geen last van. Die hebben een zandkasteel gebouwd terwijl ik mij op het terras bij Zandpaviljoen Pier 7 had gezet onder een dekentje. Koffie en mijn e-reader erbij en mijn dag kon al niet meer stuk.

’s Middags daar binnen wat gegeten en daarna nog tot een uur of drie op het strandterras gezeten (ik) en dammen gebouwd (de mannen).

Op de terugweg waren we nog geen 10 kilometer ver of Kleinzoon sliep al.

Hij was niet blij toen mama om vijf uur aanbelde want hij had nog niet genoeg gespeeld. Met de belofte dat hij snel terug mocht komen ging hij toch braafjes mee.

We hebben alle drie genoten van onze twee dagen samen en hopen dat nog vaak over te doen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

58 gedachten over “Logé”

 1. Oh, zo leuk. Voor een vijfjarige zorgen is al een stuk makkelijker dan voor een baby of peuter. En eentje alleen gaat ook niet zo snel ruzie maken, haha.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, het was de eerste keer. Hij is één keer bij zijn andere opa blijven slapen en één keer bij zijn tante. Beide keren met 2 neefjes erbij.
   Ik had het al vaker gevraagd maar mijn schoondochter hield altijd de boot af. Nu had hij er zelf achter gevraagd en vond zij de tijd rijp. Alles op zijn tempo dus.

   Geliked door 1 persoon

   1. Natuurlijk mag alles op het tempo van het kind. Hier bleven ze al kort na de geboorte slapen, ik gaf nog flesjes ’s nachts😉, ze waren het dus gewoon. Maar bij het ouder worden komt het er minder van, jammer wel.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik was al blij dat het mocht van schoondochter. De volgende stap is dat we hem een paar dagen mee naar zee nemen. Dat proberen we tijdens de grote vakantie gedaan te krijgen. Wish me luck!

     Geliked door 1 persoon

 2. Zó heerlijk hé zo’n slapend kleinkind, zo’n stoer manneke dat dan toch onder de knuffels bedolven slaapt. Wel boffen dat hij pas rond 8 uur wakker was, zeker met zo’n mooie uitstap voor de boeg. Maar ik zou 80 km óók heel lang vinden duren. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Ze kunnen je zo heerlijk bezighouden mannetjes van 5 jaar. En wakker is wakker als 5 bent.
  Allemaal op!!! Riep mijn jongste zoon vroeg in ochtend wakker werd 😉 dan was het hele huis in rep en roer.
  Een heerlijke dag voor jullie en hij zal er nog vaak aan terugdenken

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh Myriam, jullie kleinzoon is met zijn gat in de boter gevallen met zulke lieve grootouders. Mijn ouders verdelen de taken op dezelfde manier als jullie: opa is de speelvogel en oma zorgt dat de magen goed gevuld worden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: