Dagje oppassen.

We hadden gisteren Kleinzoon de hele dag te gast. Paasvakantie, weet je wel.

Acht uur stonden ze al aan de deur. Hij was niet meer te houden geweest. Hij wou kleuren met opa, met de nieuwe kleurpotloden. Het is zo’n dankbaar kind. Weer zei hij dat hij superblij was met de kleurtjes. Voor de tiende keer denk ik.

Na het kleuren togen de heren naar het speeltuintje achter onze hoek. Daar is een grote zandbak, dus de schoppen moesten mee. Een grote voor hem, een kleinere voor opa. En na het graven gooit hij de put weer dicht want dat is gevaarlijk voor kleine kindjes.
En hij kwam thuis met bloempjes voor mij.

Ik vraag hem ’s middags wat hij wil eten. Zal ik pannenkoeken bakken? Yes, pancakes!!! antwoordt hij. En de rest van de maaltijd verliep de conversatie in het Engels.

Ik: Do you like pancakes?
Hij: Yes, very much.
Ik: What do you want on your pancakes?
Hij: I want sugar, a lot of sugar.
Ik: Don’t take too much sugar.
Hij: It’s not too much. I will spread it out.
Ik: Grappig om met een Engels kindje aan tafel te zitten.
Hij: Yes, very funny. Can I have something to drink?

Manlief en ik stonden verstomd. Die Engelstalige filmpjes op Youtube Kids zijn dan toch nog voor iets goed.

De heren gingen ook nog fietsen in de heide. Fietsen? Nee oma, wij gaan mountainbiken.

Na het mountainbiken was het tijd om wat te chillen. Hij met zijn tablet, opa met de Ronde van het Baskenland op TV.
Vraagt hij ‘Wat is daar nu zo leuk aan?
Niet te schatten, dat kind!

Het lijkt wel een modelkind als ik het zo teruglees maar hij heeft ook zijn mindere kantjes. Enige koppigheid is hem niet vreemd en hij weet wat hij wil. Da’s goed maar niet altijd gemakkelijk.

En plots zegt hij, uit het niets, ik kan best hier blijven slapen, dan moet mama mij morgen niet brengen. Dat zou de eerste keer zijn. Hij is nogal gehecht aan zijn eigen omgeving. De keren dat hij ergens gelogeerd heeft zijn op één hand te tellen.

Wordt vervolgd …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

59 gedachten over “Dagje oppassen.”

 1. Nou een dag met een dikke gouden rand. En ja vroeger keken wij regelmatig naar de Duitse ARD en ZDF, die hadden veel kinderuitzendingen, op die manier leerde wij Duits spreken.
  Ik ben benieuwd of hij mocht blijven slapen van zijn Ouders en hoe het ging 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Onze pleegdochter kwam afgelopen zondag langs met haar wonderkind. 7 jaar oud. Want bij mij is het altijd leuk en dan kan hij even in mijn mancave kijken naar de vliegtuigen en auto’s. Dat leidde weer tot een cadeautje, een speciaal v oor hem apart gezette Renault rallywagen op schaal. Hij vond het prachtig. Maar ook die kleine ‘Hotwheels’ wilde hij wel… Want die zijn kleiner, en hij vond dat mooi zat….. Blijven bijzondere types die urken…

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is zo leuk zo’n klein mens over de vloer. Als opa en oma heb je alle tijd. Wat frappant dat hij spontaan wilde blijven logeren. Teken dat hij zich safe voelt bij jullie.
  Ja dat Engels 😇 Roan (3) zei tegen mij laatst : dat is niet blauw oma, dat is blue …
  Veel plezier aan zee 🌊

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh… wat een feestje, wordt echt een minivakantie voor hem. Wat leuk dat hij zo spontaan besloot om te blijven slapen. En het is prachtig strandweer al is het koud maar dat voelen “de mannen” toch niet en jij hebt een goed plekje gevonden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, zalig inderdaad. Ik vind het niet leuk om op te passen als we niks buiten kunnen doen want hij kan zich binnen niet amuseren, ondanks bakken vol speelgoed en doe-dingen. Het is een echt buitenkind.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dat Engels komt van al de filmpjes die hij kijkt. En misschien heeft hij wel aanleg voor talen want hij zegt ook vlot de cijfers van 1 tot 20 op in het Engels, het Frans en het Spaans. Heeft hij van mij geleerd. 🙂

   Like

 5. Pingback: Logé
 6. Onvoorstelbaar hoe jong ze al Engels kunnen spreken. Mijn kleinkinderen verbazen mij ook steeds. Kleindochters waren gisteren ook bij ons en de jongste met een nieuwe koptelefoon op haar hoofd en tablet in haar handen vroeg: oma, wat betekent charging? Eerst zei ik, geen idee. Maar kleindochter antwoordde dat die mevrouw het bleef herhalen….de accu was leeg en de headset moest opgeladen worden….☺

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: