Afval

Dicht bij een school wonen heeft zo zijn voordelen. Maar er zijn ook nadelen.

Zoonlief en zijn gezin wonen in de buurt van een middelbare school. Op het einde van de week liggen de bermen (en vaak ook de voortuinen) bezaaid met snoeppapiertjes, blikjes, wikkels en dergelijke.

En dan zijn er kinderen, zoals onze Kleinzoon, die op zaterdagochtend in de regen op zijn go-cart stapt en met zijn afvalgrijper de wijk doorkruist om al het afval in zijn aanhangwagentje te verzamelen.

Doet hij goed, onze grote Kleine Man!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

56 gedachten over “Afval”

  1. Het is van alle tijden. Helaas. Vroeger kwamen er door onze straat ook veel scholieren die alles maar lieten vallen op het voetpad of in de voortuinen. Ik had in een mail naar school eens gevraagd of ze aan de kinderen wilden duidelijk maken dat zoiets niet kan. Kreeg ik de wind van voren zeg!

   Geliked door 1 persoon

 1. Ik hoop dat in dit geval goed voorbeeld goed doet volgen, het ziet er wel schattig uit met die kar. Het is blijkbaar echt iets van de middelbare schooljeugd die het waarschijnlijk toch goed geleerd hebben. in mijn piepkleine straatje zit op de hoek een basisschool en daar komt rommel maken gewoon niet voor. De enige “overlast”die we hebben zijn de afhalende ouders die weinig rekening houden met het verkeer. En dat zijn dus maar “momenten op een dag.” Verder vind ik die school alleen maar prettig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een lief jochie, maar het is godgeklaagd dat hij het moet doen.
  Dat jij van de school de wind van voren kreeg is eveneens godgeklaagd. Wat je nu nog kunt doen is de gemeente bellen. Jullie hebben toch de door velen verguisde GAS boetes. Laat die mensen daar eens een paar weken controleren en dan ook effectief de boetes uitdelen en incasseren. Je pakt mensen toch het hardst in hun portemonnee en wellicht zet het ouders aan tot actie om hun pubers tot de orde te roepen. Ik zou de reactie van de school ook meteen bij de gemeente melden. Ik hoop dat je een naam hebt genoteerd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Gelukkig komen de kinderen al een paar jaar niet meer door onze straat. Maar ik vond de reactie van de school toen beneden alle peil. En de gemeentelijke diensten, da’s een lachertje hoor.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik vind het mooi en aandoenlijk. Dat zal er wel altijd een beetje blijven inzitten. Beter zo, maar soms lastig voor het kind zelf.
    Ik liep al in de lagere school te zorgen voor een klein jongetje dat zijn moeder had verloren. Zoveel compassie met dat ventje dat mijn vriendinnen mij niet meer interesseerden, enkel Hansje – zo heette hij. En maar zagen aan mijn moeder of we hem niet konden adopteren…

    Geliked door 1 persoon

 3. Super en dat ook nog met dat regenachtige Weertje. Het is jammer dat kinderen en volwassenen hun afval niet meenemen. Wij zien het als we met de Camper onderweg zijn, zelfs te lui hun afvalwater bij verzorgingspunt af te laten, ze laten het ter plekken weglopen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Helaas zijn het niet alleen scholieren die de rommel dumpen. Er zijn heel wat volwassenen die zich er ook schuldig aan maken. Maar je kleinzoon is een kanjer. Zelf mazk ik ook met regelmaat hier in mijn woonwijk een rondje zwerfafval ruimen. Ben toch blij met dat het nu netter oogt. En inmiddels meerdere mensen gemotiveerd om het ook te doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad, volwassenen ook. Dat zien we in de zomer wel in natuurgebieden. Er staan daar weinig vuilnisbakjes en je afval mee terug naar huis nemen is blijkbaar te veel gevraagd.

   Like

 5. Amai! Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om iets op straat te gooien, ook niet toen ik nog naar school ging! En uw kleinzoon heeft dat geweldig goed bedacht, zo in zijn gocart! Wat een kerel ❤

  Geliked door 1 persoon

 6. Jong geleerd is oud gedaan, zeker? Als wij ergens gaan fietsen of wandelen en er is geen vuilbak, dan gaat het afval gewoon mee terug naar huis. Dat is voor sommige mensen blijkbaar te moeilijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: