Maart

“Nooit maart zo goed, of het sneeuwt een hoed”.

Jawel, we kregen een mooi pak sneeuw de tweede week van maart. Het voelde als een dessertje na onze geweldige wintervakantie in het Kleinwalsertal de eerste week van maart, waarover je hier kon lezen.

Goed nieuws kwam er van de energiemaatschappij betreffende onze eindafrekening: een creditnota van 1.000 euro. We hebben dan wel een jaar dat bedrag voorgefinancierd, maar liever dit dan 1.000 euro bij te moeten betalen. Eind van het verhaal is dat we, dankzij de verwarming een halve graad lager, de haard wat vroeger aan, overal ledlampen en het federaal basispakket van de regering in totaal zo’n 400 euro minder aan gas en elektriciteit hebben uitgegeven dan het voorgaande jaar. Niet slecht! Nu is het zaak onze voorschotten zo laag mogelijk houden.

De vogels in de tuin hadden het druk. Het was een gekwetter van jewelste rond de voederhuisjes en in de nestkastjes. De lente hangt in de lucht! Al zou je het niet zeggen als je de regen ziet en de wind hoort.

We waren uitgenodigd op een doopviering met -feestje. Het dochtertje van manlief zijn petekind werd gedoopt. Het meisje is acht en ze werd gedoopt omdat ze haar eerste communie graag wil doen in juni. Het was een korte maar mooie ceremonie, met veel input van de dopeling zelf. Totaal anders dan de doop van een baby. Veel mooier eigenlijk.

Tweede zitting van de ‘Klankbord’ werkgroep. Deze keer niet in een kil zaaltje in het ziekenhuis, maar in een koffiebar in Berchem. Wel zo gezellig. En productief bovendien.

Mijn viermaandelijkse controle bij de chirurg-oncoloog is ook weer achter de rug. Zorgt toch altijd weer voor een beetje spanning. Alles ok wat het K-monster betreft, maar mijn tandprothese blijft problemen geven. Maandag gaat het volledige ijzerwerk eruit om eens te zien of het ongemak dan minder wordt.
Ik ben ook weer opnieuw in behandeling bij mijn kinesiste. Niet alleen voor lymfedrainage, maar ook voor enorme spanning op mijn kaakspieren en kaakgewricht waardoor ik alsmaar moeilijker mijn mond open krijg. Ik vraag me echt af of het ooit nog goedkomt met mijn mond.

We waren ook een klein beetje sportief met twee stadswandelingen (Antwerpen en Maastricht) en ik fietste welgeteld één klein rondje.

Onze amaryllis blijkt iets of wat van slag te zijn. Manlief had hem na de bloei naar de kelder gebracht ter ‘overzomering’, maar toen hij daar toevallig iets moest gaan halen zag hij dit!

Het rotslechte weer hangt echt mijn voeten uit, zoals we dat hier zeggen. Regen, wind, en nog meer regen en wind hebben er voor gezorgd dat we al twee mini-fietsvakanties hebben moeten annuleren. Nu ja, er moet niks natuurlijk, maar fietsen in de regen en de wind, dat doet een salonfietser niet.

Ondertussen zijn volop de voorbereidingen aan de gang voor onze Blogmeeting op 20 mei. Zodra het weer het toelaat gaan manlief en ik de stadswandeling ‘voorwandelen’ en lunchen bij Den Boterham. Valt het tegen, dan kunnen we alsnog iets anders zoeken.

En nu maar duimen dat april droger, warmer en zonniger wordt dan maart!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

53 gedachten over “Maart”

 1. Het blijft (te) lang zoeken naar de beste oplossing voor de tanden. Dan doet een klankbord deugd, zeker met een koffietje.
  VDV doet slechte zaken met dit rotweer. Ook hier geraken we maar niet in gang. En ik hoor net op de radio “intense regenbuien voor vandaag en morgen”…..

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben eens op Strava gaan kijken naar mijn fietskilometers van vorig jaar maart. Dat zag er niet veel beter uit dan dit jaar.
   Die Klankbord vergaderingen zijn vooral werken hoor. Moet nog volledig op poten gezet worden.

   Geliked door 1 persoon

 2. Mijn eerste reactie. Ik kreeg zo’n amaryllis in het ziekenhuis. Die heeft vier keer opnieuw nieuwe bloemen gegeven tot voor kort. We gaan hem nu planten en zien wat het wordt.
  Ja Myriam die mondperikelen zijn vreselijk. Vreselijk als er telkens nieuwe problemen de kop op steken. Idem hier. Vanaf zondag beter weer, we kunnen dat allemaal zo goed gebruiken

  Geliked door 1 persoon

 3. Een maand met veel moois en mindermoois erin…

  wat het mondverhaal betreft, ik hoop het zo voor je, het zij je ook van harte gegund uiteraard.

  wat de energierekening betreft… nog een tip, als je die al niet toepast, overal de stekkers uit de stopcontacten waar mogelijk want elke ingeplugde stekker lekt… 1 doet niet veel maar meerdere tezamen tikt wel aan. (bij ons kan alleen de koelkast / vriezer er niet uit en die van het aquarium niet maar verder gaat alles er uit.)

  Hoe dan ook… ik wens jullie een heel fijn weekend en vooral veel plezier natuurlijk bij alle activiteiten rondom de weblogmeeting

  Geliked door 1 persoon

  1. Poeh, stekkers uittrekken daar begin ik echt niet aan hoor. Dat verbruik zal toch verwaarloosbaar zijn. Ik ga wel eens kijken naar het verbruik ’s nachts van het moment dat we naar bed gaan tot we ’s morgens opstaan.

   Like

   1. Ik zei ook niet dat dat moet 😉

    Wij doen het wel sinds de afrekening omdat het geadviseerd werd door de maatschappij en zelfs ook op tv in reclames.
    Het is even wennen maar inmiddels volledige routine.
    De stekker vh koffieapparaat bijv gaat er alle keren uit en in.

    Hoe dan ook… doen/ laten wat goed voelt. 🫠

    Geliked door 1 persoon

 4. Wij hadden ook aan ‘leuke’ afrekening… maar zoals je zegt, we hebben het wel eerst moeten betalen!
  Het was heel fijn om jullie stadswandelingen te volgen… ik hou ze zeker in gedachten voor komende zomer.
  Wat het weer betreft…ik ben het beu! Het is zoeken en puzzelen om in de tuin te werken…ik wil graag mijn rolluiken buiten afwassen, ons terras schuren, kleine opkuiswerkjes doen… ook draait mijn loopplanning in de soep… ik wil droog en zonnig weer!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, die mond hè. Ik weet dat het nooit meer wordt zoals het was en daar heb ik vrede mee. Het zou wel moeten verbeteren en dat doet het voorlopig niet. Maar ik heb gelukkig een meedenkende tandarts voor wie geen moeite te veel is.

   Like

 5. Wat goed zo´n meevaller van de energiemaatschappij. Zo zie je met kleine aanpassingen kan er een hoop bespaart worden.
  De perikelen met je kaak, ik kan alleen maar zeggen, lijkt me echt verschrikkelijk.
  Zulke mooie vogels in de tuin, nu hopen dat de regen echt n keer ophoudt, vorig jaar hadden we om deze tijd al vaker buiten gezeten in het zonnetje.
  Veel plezier en succes met de voorbereidingen van de blog wandeling.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ai, die Vlaamse gaai op dat nestkastje is riskant voor jonge nestjes, dat zijn echt rovers. Een meevaller kan iedereen wel gebruiken, eigenlijk raar dat de maatschappij niet gemeld heeft dat je voorschot véél te hoog was , dat kunnen ze toch wel zien met de huidige slimme meters.
  Ik krijg pas in mei de jaarafrekening en ik verwacht geen heel grote verschillen.
  Fijn dat jouw tandarts blijft proberen oplossingen te zoeken, ik duim dat het dit keer echt gaat helpen.

  Geliked door 1 persoon

 7. De amaryllis te onzent spreidt momenteel volop zijn pracht tentoon. Het is een dubbelbloemige witte met een groen hart. Drie stengels met elk zes bloemen bovendien. Ganz schön.
  Ik duim ontzettend hard dat je mondproblemen opgelost raken of tenminste serieus getemperd worden. Je sukkelt er me dunkt al erg lang mee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Onze amaryllis(en) bloeiden – later dan normaal – in januari. Dan gaan ze de kelder in en eind november halen we ze terug boven. Benieuwd of deze nog iets gaat doen.
   Merci voor het duimen.

   Geliked door 1 persoon

 8. Wat een opluchting is dat weer na je 4 maandelijkse controle. Nu het mondwerk nog in orde krijgen. Ik hoop van ganse harte dat er maandag iets goeds uitkomt voor je. Ik ga vast heel hard voor je duimen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ook wij hadden een leuke afrekening, wij hebben terug gekregen 🙂
  Wat fijn dat alles onder controle is met het k-monster, zijn zeker altijd spannende tijden waar je toch inzit. Tot het goede nieuws komt, dan is er ontlading.
  Dan hebben jullie nog een leuk vooruitzicht met de voorbereidingen en al proeflopen van de wandeling en test eten 😉

  Geliked door 1 persoon

 10. Wij kregen ook een afrekening en we kregen de centen ook al. Dat was bij de vorige leverancier anders. Die ging failliet vóór hij terugbetaalde.

  De voorschotten zijn ook terug normaal.

  Geliked door 1 persoon

  1. Oei, een failliete energieleverancier! Hopelijk was het terug te krijgen bedrag niet te hoog. De onze betaalde ook al terug. Nu de verrekening met de energiepremies nog. Een mens moet gestudeerd hebben om aan hun berekeningen aanuit te kunnen!

   Like

    1. Amai, dat doet wel heel zeer. Ik ga er toch ook voor zorgen om de voorschotten zo laag mogelijk te houden. Je weet maar nooit. Al begrijp ik het niet goed … ik geef iedere maand op dezelfde datum mijn meterstanden in en pas dan de voorschotten aan. De laatste maanden zelfs spectaculair naar beneden. En toch nog 1.000 euro terugkrijgen. Dat ga ik precies toch niet meer laten gebeuren.

     Geliked door 1 persoon

     1. Die van ons hadden de vroegere voorschotten als basis gebruikt. Ze waren wel lager omdat wij aangaven dat we aangaven dat we een nieuwe boiler hadden. En Luc houdt ook maandelijks het verbruik in het oog. We wisten dus fat we zouden moeten terugkrijgen.

      Dat faillissement deed geen zeer. We hadden ons al voorbereid en waren eigenlijk op tijd vertrokken, alleen te laat voor de afrekening.

      Geliked door 1 persoon

 11. Ook wij kregen geld retour. Maar ja, de isolatie van ramen, deuren en onder de vloeren helpt. De kachel op 18 graden max zetten ook. Lichten zijn al jaren LED of energiezuinig, ook dat helpt. Wat jouw verhaal verder betreft; de gezondheid is toch het meest belangrijk. Als dat goed is zal de rest wel. Zonder dat is alles relatief….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: