Stokje!

Eentje die ik vanmorgen bij Anne zag, die had hem op haar beurt van Melody.

01) Heb je huisdieren?
Nee. We hadden ooit twee rosse poezen die respectievelijk 16 en 17 jaar zijn geworden. We hebben ze helaas allebei moeten laten inslapen vanwege nierproblemen en op den duur uitval van de andere organen. Ze waren op het einde van hun leven ook allebei blind en eentje was ook doof.
Nadien hebben we geen dieren meer in huis gehaald want we zijn veel te uithuizig. We hebben wel een ‘pleegpoes’ die regelmatig komt aanlopen en om knuffels komt vragen.

02) Noem 3 dingen die op dit moment het dichtst bij je liggen/staan.
Glaasje koffie, Denksport puzzelboekje, doos tissues.

03) Hoe is het weer op dit moment?
Donderdag 30 maart, 10u00. Op dit moment schijnt de zon, maar dat was een half uur geleden nog totaal anders.

04) Rijd je auto? Zo ja, heb je wel eens een ongeluk gehad?
Ja, ik rijd auto. Ik heb twee keer een ongeluk gehad. De eerste keer toen ik nog met een voorlopig rijbewijs reed, de tweede keer een gevalletje ‘dode hoek’ toen ik uit een parkeervak reed. Gelukkig in beide gevallen alleen blikschade.

05) Hoe laat stond je vanmorgen op?
8u50, na een halve nacht woelen en draaien.

06) Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?
Gisterenmorgen.

07) Wat is de laatste film die je hebt gezien?
Zillion, dat was in februari.

08) Wat staat er in je laatste sms’je appje?
‘Oei, nee!! Dit is in Wijk aan Zee, bij Haarlem en Alkmaar’. (Schoondochter is op zoek naar een strandhuisje voor een weekend maar het mag niet te ver zijn).

09) Wat is je ringtone?
Atomic Bell, standaard van Samsung. Maar mijn telefoon staat altijd op trillen, dus ik zou niet weten hoe het klinkt.

10) Ben je wel eens in een ander land geweest?
Nederland – Luxemburg – Frankrijk – Spanje (vasteland + Balearen + Canarische Eilanden) – Duitsland – Oostenrijk – Zwitserland – Italië – Portugal – Madeira – Griekenland – Turkije – Verenigd Koninkrijk – Kaapverdië – Tunesië – Egypte – Jordanië – Israël – Kenia – Zuid-Afrika – Senegal – Dominicaanse Republiek – Guadeloupe – Costa Rica – Sri Lanka – Malediven – Dubai – Oman

11) Hou je van sushi?
Niet voor een volledige maaltijd.

12) Waar doe je je boodschappen?
Albert Heijn – Jumbo – Delhaize – Carrefour.

13) Heb je ooit medicijnen ingenomen om sneller in slaap te vallen?
Ik neem ze al 40 jaar.

14) Hoeveel broers/zussen heb je?
Drie zussen (een drieling waarvan 2 overleden) en één broer.

15) Heb je een gewone computer of een laptop?
Laptop.

16) Hoe oud word je op je volgende verjaardag?
69. Pfff …

17) Draag je contactlenzen of een bril?
Multifocale bril.

18) Verf je je haar?
Al sinds mijn 50ste niet meer. Heel blij met mijn zilvergrijze haren.

19) Vertel iets over je planning van vandaag.
Nog geen idee. Ik hoor manlief kloppen en boren op het terras. Hij maakt blijkbaar nieuwe zitjes voor ons versleten tuinsetje (dat dient om planten op te zetten) maar het gaat gepaard met veel zuchten en gevloek.

20) Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Toen ik in het ziekenhuis lag na mijn grote operatie en tot het besef kwam dat er een leven vóór en na kanker is.

21) Wat is de perfecte pizza?
Eentje met een dunne bodem in ieder geval.

22) Wat vind je lekkerder? Hamburgers of cheeseburgers?
Geen van beide. Een fishburger als we eens naar de Quick gaan.

23) Heb je wel eens een nacht doorgehaald?
Dat is zeker 45 jaar geleden.

24) Wat voor kleur ogen heb je?
Grijsblauw.

25) Proef jij het verschil tussen Pepsi en CocaCola?
Ja zeker. Eer is maar één echte cola en dat is CocaCola.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

52 gedachten over “Stokje!”

  1. Hahaha!! Het is wel bijna drie jaar geleden dat ik nog een glas cola gedronken heb. In het begin na mijn operatie kon ik het zuur niet verdragen en sindsdien drink ik eigenlijk alleen water. En wijn natuurlijk.

   Like

   1. Vaag herken ik dat wel… heb ooit een tijdlang medicatie gehad dat niet vriendjes met cola wilde zijn.
    Inmiddels heb ik dat medicijn niet meer en kan ik weer genieten van de enige echte cola naast koffie en thee.
    Alcohol raak ik nooit aan.

    Geliked door 1 persoon

 1. Ik ben er maar eens voor gaan zitten, zo´ n stokje leuk om te doen:
  1. Huisdieren
  Nee helaas niet meer.
  Altijd honden gehad, de laatste waren Luna (van Chris) en Dexter (van mij)
  Nu we zo vaak op pad zijn, zijn we er maar niet meer aan begonnen.
  Af en toe oppashonden in huis van de dochter van Chris en op de poezen passen in Zeeuws-Vlaanderen.
  Maar ik mis het wel…een hond om mij heen.
  2. De dingen die bij mij staan
  Cappucino, schrijfboekje en plak peperkoek
  3. Het weer op dit moment
  30 maart, een schraal zonnetje, maar de temperatuur belooft beterschap
  4. Rijdt je auto
  Ja met veel plezier zelfs. Een paar maanden kon ik geen auto rijden door de medicijnen die ik moest gebruiken. Nu weer vrolijk op pad met de voiture.
  1 x een flinke aanrijding op een rotonde, gelukkig alleen blikschade aan beide auto´ s. Ik was gestressed en lette niet goed op. Geen goede combinatie dus.
  5. Hoe laat stond ik op
  Half negen, na een nacht met de meeste vreemde dromen zoals vaker.
  Het zonnetje scheen door de gordijnen
  6.Laatste douche?
  Vanochtend uitgebreide douche genomen.
  Manlief is al vroeg vertrokken naar een foto workshop, ik had alle tijd.
  7.Laatste film
  Triangle of sadness, bizarre film, weet niet of het voor iedereen een aanrader is.
  8. Laatste appje
  OH goed zo Roan, plop, plop (filmpje van schoondochter die samen met kleinzoon Roan popcorn aan het maken is)
  9. Ringtone
  Eh eh geen idee, mijn iPhone staat altijd op trillen 🙂 overgehouden aan de tijd dat ik nog werkte.
  10. Ben je weleens in een ander land geweest?
  Oei…Kenia, Brazilie, Tunesie, Cyprus, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Duitsland, Zwitserland, België :-), Portugal, Italie. En plopsaland maar dat geldt vast niet
  11. Hou je van sushi
  Enkel de rauwe vis variant, shasimi, de rijstrollen vind ik niet bijzonder lekker
  12. Waar doe je je boodschappen?
  AH, Jumbo en Plus
  13. Medicijnen om sneller in slaap te vallen?
  Gelukkig (nog) niet nodig
  14. Hoeveel broers en zussen heb je?
  Drie zussen, allemaal woonachtig in het buitenland, dus van regelmatige koffievisites komt het helaas niet, wel van leuke vakanties.
  15. Laptop of computer?
  Laptop
  16. Mijn volgende verjaardag?
  69…maar dat duurt nog even, ik ben pas aan de beurt geweest.
  17.Contactlenzen of bril?
  Jarenlang contactlenzen gedragen, toen ik zestig was overgestapt op multifocale bril.
  18. Verf ik mijn haar?
  Mijn haar dat is een dingetje. Drie geleden begon bij mij flinke haaruitval. Alopegia luidde het verdict van de dermatoloog. Met andere woorden niks aan te doen. Twee jaar terug heb ik mij een haarwerk aan laten meten. Het is duur, maar ik voel me sindsdien weer zekerder.
  Afgelopen jaar ontdekte men een tumor op mijn bijnier, die maakte belachelijk veel mannelijke hormonen aan. Dat was dus de oorzaak van de haaruitval. Deze is in september verwijderd.
  Tumor bleek goedaardig, en ook mijn haar komt zachtjes aan terug. Hopelijk vanaf volgend jaar geen haarwerk meer nodig.
  19. Planning vandaag
  Het is de hoogste tijd om de beschrijving op mijn blog eens aan te passen, dat ga ik doen.
  En de site van Melody en Anne eens bekijken, die zien er leuk uit.
  20. Het laatst gehuild?
  Mijn laatste huilbui was na de zware buikoperatie in september. Toen ik mijn ogen opende en merkte dat ik het had overleefd.
  21. Mijn perfecte pizza
  Tomaten, mozarella en ansjovis. Iets anders wil ik niet. Zo lekker en zoutig.
  22. Cheeseburger of Hamburger
  Een echt goede cheeseburger dat kan ik wel waarderen.
  23. Een nacht doorgehaald?
  Regelmatig toen mijn ex-man nog koerste, maakten we met vrienden regelmatig de stad onveilig :-). Nu is het al heel lang geleden, en heb ik er ook geen goesting meer in.
  24.Kleurogen
  Groen/Bruin
  25. Welke cola
  Ik zou het niet weten, drink nooit cola.

  Geliked door 1 persoon

  1. En zo ken ik jou ook weer wat beter.
   Ik hoop voor je dat je haar weer gaat groeien. Maar een haarstukje is ook prima, zolang je je maar goed voelt. Haar is voor ons, vrouwen, toch belangrijk hè.

   Geliked door 1 persoon

 2. zelden dat ik cola drink , warme zomerse dagen en een lange fietstocht , maar het eind nog ver , dan haalde ik er wel eens 2 , zijn goede thuisbrengertjes 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Nou wat heb jij/jullie al veel landen gezien, wat een mooie ervaringen lijkt mij.
  Nooit leuk afscheid van je huisdieren maar ze zien lijden is ook geen optie. Jullie pleegpoes heeft het goed als ze komt.
  Leuk het recyclen voor de Planten.
  Zo’n zware ziekte is ook niet niks een achtbaan van emoties. Cola, Pepsi ik drink beide niet vaak en als alleen als het ijs en ijs koud is 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. We vonden het heel erg om onze poezen te laten inslapen, maar ze laten afzien was nog veel erger. En ja, de pleegpoes is hier kind aan huis. Als de tuindeuren open staan komt ze gewoon binnen en legt zich aan onze voeten op de mat. Het is zo’n kroelkat, echt heel gezellig.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja klopt dan wint het verstand het van het hart. Wij hadden ooit ook een aanloop kat, de hondjes vonden het ook gezellig. De eigenaresse op den duur niet meer want was meer bij ons dan thuis 😁

    Geliked door 1 persoon

 4. We weten niet precies hoed oud onze Hera is, in ieder geval al 12 en dat is voor een Dobermann al erg oud, we kunnen dus verwachten dat we binnenkort een beslissing moeten nemen die we niet willen. Op zich gaat het redelijk goed met haar, ze is haar vriendelijke en lieve zelf ,aar lopen gaat steeds moeizamer (net als vrouwtje) en achterpoten slippen vaak op de gladde tegelvloer.
  Ik heb in Frankrijk eens een ongeluk veroorzaakt met de aanhanger, die ging zwiepen en sloeg bijna om, op een of andere manier kreeg ik het voor elkaar de auto in een soort controle te houden en ook de aanhanger kwam weer op zijn wielen terecht, alleen stonden we toen tegen de rijrichting in op de vluchtstrook. Het was gelukkig erg rustig en geen andere auto’s in de buurt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een waslijst met vragen zeg, En van bijna iedere vraag zou ik gerust een apart logje kunnen schrijven, voordeel van breedsprakigheid. 😉
  De laatste vraag kan ik al helemaal niet beantwoorden want ik drink vrijwel nooit Cola achtige drankjes. Pizza eet ik nooit en sushi ook al niet.
  Dat zijn dus wel de vragen waar ik snel mee klaar ben. 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik kan me voorstellen dat je je katten nog steeds mist, maar ik begrijp ook jullie keuze om er geen meer te nemen. Je kan niet zomaar op reis gaan…
  Zo af en toe slaap ik eens een nacht door, en dan sta ik zielsgelukkig op. De gebroken nachten zijn me helaas ook niet vreemd. Na de geboorte van mijn dochter heb ik nooit meer goed geslapen en in de overgang werd het nog erger.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat heb je een prachtige kleur grijs haar. Daar ben ik jaloers van. Ik kleur het ook niet meer, maar ik twijfel constant. Het is peper met zout en eerlijk gezegd ben ik daar niet zo van gecharmeerd. Toch hou ik vol, dat kleuren was me ook beu.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik ben ook oprecht heel blij met mijn grijs haar. Als ik nu foto’s zie van mijn gekleurd haar … zo onnatuurlijk!
    Alles goed met je kleinzoon?

    Geliked door 1 persoon

    1. Het gaat heel goed. Het is een groot en flink baasje. Slaapt goed en eet goed. Het is een heerlijke tijd, ik geniet ervan. Bijna iedere ochtend en avond stuurt mijn dochter mij foto’s en berichtjes hoe het met hem gaat. Het is een dotje.

     Geliked door 1 persoon

  2. Bij mij is het slecht slapen ook begonnen na de geboorte van mijn zoon. Heel vreemd. Sinds ik niet meer werk heb ik er niet meer zo’n probleem mee. Ik merk ook dat ik minder slaap nodig heb, heb er overdag geen last van terwijl ik vroeger als een zombie rondliep.

   Geliked door 1 persoon

 7. Wat heb je veel van de wereld gezien! En wat heftig van je zussen. En inderdaad, er is een leven voor en na de kanker. En ook een leven met kanker.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb mijn twee zusjes nooit gekend. Eentje is vlak na de geboorte overleden, het andere na 18 dagen. En de lichtste van de drie heeft het gehaald.

   Like

    1. Zeker in die tijd … 1956. Mijn moeder moest bevallen in een ziekenhuis in de stad omdat ze in het plaatselijk ziekenhuis geen couveuses hadden.

     Like

 8. IK lees met belangstelling maar neem al jaren geen stokjes over. Ik ben al een open boek over veel onderwerpen. Daarbij zouden veel antwoorden zo lang worden als een gemiddeld blogverhaal….:)

  Geliked door 1 persoon

 9. Puntje 6… hier ook gisterenochtend. Deze morgen opgestaan en in de pyjama beginnen werken… lang leve het thuiswerk ;-). Strakjes (ja ik zit nog altijd in mijne pyjama) de douche in en kleertjes aan!

  Geliked door 1 persoon

 10. Deze zag ik ook bij Anne en herkende ‘m meteen. Ik vulde ‘m in 2015 ook al eens in onder de noemer ‘de 25 questions tag’. Als ik er nu op zou antwoorden, zou dat alleszins een andere invulling zijn. Een mens evolueert nu eenmaal.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: