Kleinzoon

Elke dinsdag halen we Kleinzoon (5) van school.

De ene keer vond hij het leuk op school, gewoonlijk wanneer zijn broek vol modder hangt. Hij was nog klein toen hij al riep ‘ik hou van modder‘. Dat is nog niet veranderd!

De andere keer zegt hij gewoon ‘goed‘ als ik vraag hoe het op school was. En soms ook ‘niet leuk‘.

De enige constante is dat hij al-tijd honger heeft.

Omdat ik niet altijd in huis heb waar hij zin in heeft, geeft hij op voorhand zijn wensen door. Een croque monsieur, een pannenkoek, poffertjes, wentelteefjes, een roze donut … Ik ben een oma, verwennen mag dus.

Hij vertelt. Over de boerderij en over de ‘luiers‘ van de koeien.

En over zijn vriendje (?) Xavi.
Als hij iets belangrijks te melden heeft, dan begint zijn zin met: ‘Weet je …‘. Zo ook toen hij het volgende vertelde: ‘Weet je, oma, … Xavi was twee dagen niet op school. Hij was ziek. Dan kon ik twee dagen met Lenn spelen‘. Op mijn vraag of dat anders niet kan antwoordde hij ‘nee, dat mag niet van Xavi …‘. 😢
Zijn klas is volgens de juf een echte ‘kliekjesklas’. Gelukkig worden de parallelklassen op het einde van het schooljaar telkens weer door elkaar geschud.

Na zijn vieruurtje wil hij het liefst chillen in de zetel en een filmpje kijken op de tablet. Dat mag, maar we beperken het in de tijd, al probeert hij het altijd wel te rekken.

Waar hij vroeger zowat bezeten was van zijn Monstertrucks zijn nu de kleurplaten en kleurpotloden favoriet. Hij kleurt heel nauwkeurig, pietje precies, de aard naar zijn vader. Soms kleuren we met ons drieën, gezellig op onze knieën aan de salontafel. De puntenslijper draait dan overuren en de kleurpotloden worden korter en korter.

Hij zal blij zijn volgende week als hij de nieuwe doos met 36 kleurpotloden ziet. Van de Action, voor 3.65 euro!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

45 gedachten over “Kleinzoon”

 1. Bij onze kleindochter is dat kliekjes gedoe ook zo aan de gang, jammer is dat zo klein als ze nog zijn. Bij de action kun je leuke dingen kopen, onze kleinkinderen houden allemaal van knutselen en voor een paar centen kun je wat leuks kopen. Met kleuren doe ik ook mee, allemaal dezelfde kleurplaat en dan de timer aan voor de challenge wie de mooiste maakt……Opa is de jury, ik verlies altijd.

  Geliked door 1 persoon

 2. Kliekjes zijn helaas van alle tijden. Bah niet leuk! Herkenbaar voor mij van vroeger.
  Wel heerlijk zo de tijd met kleinzoon.
  De Action is daar geweldig voor.
  Hier ook veel knutsel frutsels voor kleindochters van de Action.😁

  Geliked door 1 persoon

  1. Erg hè, die kliekjes. Het is normaal dat het ene kind je beter ligt dan het andere, maar niet met een bepaald kind mogen spelen, dat vind ik erg.
   De Action is geweldig voor knutselgerief hè.

   Geliked door 1 persoon

 3. een jongen naar m’n hart , fijn in de modder spelen 🙂
  dus op school zijn ook bij de kleinsten al groepjes , goed dat ze de boel dan wat opschudden

  Geliked door 1 persoon

 4. Heerlijk ventje.
  Dat ‘goed’ na school herken ik, maar deze oma is daar niet tevreden mee.
  En ‘dat altijd honger ‘ herken ik ook, hoewel het wellicht meer goesting is, hij heeft geen ongelijk. En oma’s mogen verwennen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Geweldig om bezig te zijn met je kleinkinderen. Fijne zondag Myriam, al regent het hier pijpenstelen

  Like

 6. In onze familie hebben we ook zo’n ventje. Als ik hem zie begint hij meteen te vertellen over zijn vriendjes op school, dino’s, Lego en nu weer Pokemon. Hij kwaakt je de oren van de bol en als hij klaar is moet ik met hem mee doen met kleuren. ‘Want jij kan dat beter dan ik…’. Zit ik op mijn knieen achter een grote plaat en vertel hem waarom bomen groen zijn en de lucht blauw. Hij luistert dan met open mond. De volgende keer corrigeert hij mij dan als ik iets doe waarvan hij meent dat ik dat vorige keer anders heb uitgelegd…:) Blijft leuk dat kleine spul….

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, leuk toch hè. Bij ons bij het kleuren ‘helpt’ kleinzoon opa met het kiezen van de kleuren want opa is een beetje kleurenblind.

   Like

 7. Hélemaal geweldig hé die kleintjes. Nog maar geen zorgen over die “kliekjes” , de school is óók een sociale leerschool. Waarschijnlijk kijkt hij erg tegen z’n “vriendje” op en wil zijn aandacht niet verliezen. Als hij in het gewone leven maar mee krijgt dat je meerdere mensen aardig an en mag vinden en elkaar ook die vrijheid moet laten. Daar kunnen ook oma’s natuurlijk best een beetje sturende gesprekjes aan bijdragen als het eens uitkomt zonder het “op de man te spelen”

  Like

  1. De juf maakt zich zelf zorgen over die kliekjes omdat het zo extreem is. Gelukkig worden ze weer door elkaar gehusseld in september.

   Like

 8. Xavi is een klein tirannetje… niet fijn voor de andere kinderen. Helaas is het een fenomeen van alle tijden. Het is voor de klasgenootjes vaak lastig om met zo’n baasmakertje in de klas te zitten.

  Geliked door 1 persoon

 9. Hier zijn er ook 2 die zeggen dat ze honger hebben maar bedoelen dan wat anders.
  Maja vragen om snoepje mag niet whahaha
  Erg hè als je hoort dat er kinderen buiten gesloten worden…en dat op die leeftijd al.
  Snap dat ze voorkeuren hebben, maar dat bepaal jezelf niet een ander.

  Geliked door 1 persoon

 10. Heerlijk die kinderpraat. Ik heb jaren op een kleuterschool gewerkt en daar kon ik altijd zo van genieten. Ze kunnen zo heerlijk onbevangen babbelen. Geniet ervan.

  Geliked door 1 persoon

 11. Kinderpraat is altijd leuk om naar te luisteren, zeker op die leeftijd! Wel jammer van de kliekjes.
  Dat wordt een stralend gezichtje als hij zijn nieuwe kleurpotloden ziet 🙂

  Geliked door 1 persoon

 12. Wat een heerlijk verhaal met kleinzoon, Myriam. Ik kan me voorstellen dat je je al verheugt om zijn reactie te zien als hij de nieuwe kleurpotloden zal krijgen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij mijn moeder zat op de ijskast deur een magneet met opschrift: dit is het huis van oma, kleinkinderen worden hier direct verwend.
   Ja die kliekjes en kleine ego’s in de klas. Onze kleinzoon Xavi 😉 heeft dat met z’n vriendje ? Mik, alles wat Mik zegt is goed en als Mik iets niet lust of leuk vindt volgt Xavi zijn voorbeeld. Hopelijk veranderd dat …
   De action zo’n leuke winkel voor zulk soort spullen. Ik kocht voor de kleintjes een paas kleurboek met stickers. Iedereen blij 🐣

   Geliked door 1 persoon

   1. Net hetzelfde hier met Xavi.
    Bij ons hangt er op de poort een bordje ‘Hotel Oma – altijd open. Betaling graag met kusjes, knuffels en een lach’.

    Geliked door 1 persoon

 13. Quality time allom als ik dat zo lees 🙂
  Hmmm lekker wat Oma maakt en heerlijk dat hij zo geniet van het kleuren, hij zal vast stralen als hij zijn nieuwe kleurpotloden ziet 👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik was er ook nog lang niet klaar voor toen ik jouw leeftijd had. Ik was 64 toen ik oma werd, nog jong genoeg. Maar het is wel leuk.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: