Gelezen!

Jawel, ik heb nog eens gelezen. Dat was geleden van onze vakantie in oktober toen ik drie keer begonnen ben in hetzelfde boek. Sinds het K-monster mijn leven overhoop gooide heb ik het heel moeilijk om me te concentreren op een boek, terwijl ik er mij vroeger helemaal in verloor. Zelfs geluid of beweging deerden me niet. Nu fladderen mijn gedachten alle kanten op.

Toen manlief vorige week een volledige dag weg was zag ik mijn kans schoon. Geen afleiding, geen geluid, alleen ik en de stilte van ons huis. En ik dacht ‘het is nu of nooit’.

Ik heb mij comfortabel geïnstalleerd in mijn hoek in de zetel met een tasje koffie en een fles water binnen handbereik. Ik heb nog veel ongelezen boeken op mijn e-reader staan en koos voor ‘Die laatste zomer‘ van Tatiana de Rosnay. Ik heb heel graag haar boek ‘Haar naam was Sarah‘ gelezen. Dit was inhoudelijk niet te vergelijken en ik vond het bij momenten ook te langdradig maar toen manlief thuis kwam was ik toch 250 bladzijden ver. En ik ging het nu niet weer wegleggen.

Dus heb ik mij de volgende dag, toen hij naar de koers zat te kijken, naar de logeerkamer begeven voor de resterende 100 pagina’s. Misschien wordt dat wel mijn vaste leesplek want het lijkt erop alsof ik de smaak weer te pakken heb. Mentaal gaat het ook beter, zal daar wel mee te maken hebben. Laat ons hopen …

Mijn volgende boek, vraagt u? ‘Niemandsland‘ van Guurtje Leguijt.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

43 gedachten over “Gelezen!”

 1. Hoe herkenbaar dat lezen niet gaat omdat je gezondheid dwars ligt… het is dat de oorzaak anders is, alhoewel wel medisch, maar anders had ik dit blog kunnen schrijven 😉

  Ik wens je veeeeeeeeel leesplezier, in welke zetel/kamer dan ook maar 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik las van haar ‘Manderley forever.’ Ook een aanrader. Aan ‘Haar naam was Sarah’ ben ik nog niet toegekomen, maar ik ga hem zeker lezen. Zo ook ‘Die laatste zomer.’ Dank voor de tips!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb altijd veel boeken in huis van de bib.Ik zou niet zonder kunnen.Ik lees snel en ga elke week naar bib. Ik doe veel aankoopsuggesties die altijd worden aangekocht. Wat in andere bibliotheken niet altijd het geval is hoor ik van familieleden. Ik heb nu de e-boeken ontdekt. Alhoewel ik liever een papieren versie heb zijn er titels die niet als paperback beschikbaar zijn. Wij woonden als kind in het centrum van Lier. en vlak achter de hoed was de bib en ik zat er elke dag in boeken te snuisteren. Ik was ook gek op de geur van boeken en vooral van oude.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat heb ik niet en ook nooit gehad. Ik ging niet graag naar de bib. Ik zocht thuis in de online catalogus wat ik wou lezen. Nu heb ik alleen nog e-books die ik koop want onze bib leent geen e-books uit.

   Like

 4. Een heel leuke bezigheid en goed dat je er terug van kan genieten. Ik noteer de tips.
  Zelf was en blijf ik een lezer, maar….het moet dan muisstil zijn in mijn omgeving, anders lukt de concentratie ook niet.
  Eens ik in het boek verdrink, wil ik altijd verder lezen en soms wordt het dan veel te lang de nacht in en kan ik niet meer inslapen….

  Geliked door 1 persoon

 5. Ook gelezen. Goed dat je dit deelt. Ik las laatste twee boeken die zich grotendeels afspeelden in Antwerpen Rozeke van Guillaume Vanderstighelen en de Drie duifjes van Hilde Van Mieghem. Graag gelezen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ah, dat boek van Guillaume ga ik zeker lezen. Ik hou van zijn schrijfstijl. Hij schrijft al jaren stukjes in de krant waar ik iedere zaterdag naar uitkijk. Dank voor de tip!

   Like

 6. Iets simpels als de mannengriep houdt me dezer dagen even bezig. En ik kan maar nauwelijks het plezier vinden in lezen. Koppijn weerhoudt me om in een boek de teksten te gaan volgen. Dus ik snap heel goed dat bij een echt serieuze aandoening de lol wel heel ver weg is. Maar..goed dat je het toch weer oppakte, immers het leidt ook af…en dat is veel waard…

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik waag me ook weer vaker aan het lezen. Zulks doe ik bij voorkeur in bed, vlak voor het slapengaan. Dan maal ik er enkele pagina’s door alvorens mijn ogen te sluiten.
  Momenteel verslind ik in hapklare brokken ‘De wanhopige optimist’ van Marc Didden.

  Geliked door 1 persoon

 8. Fijn dat je ook weer aan het lezen begonnen bent. Voor mij hoeft het niet muisstil te zijn, maar vandaag is manlief aan het thuiswerken en staat de radio aan en dan lees ik niet. Concentreren kost mij ook moeite.

  Geliked door 1 persoon

 9. Vroeger heel veel gelezen. Tegenwoordig af en toe, maar ben van plan weer vaker een boek er bij te nemen en dan ook te lezen. Fijn dat het weer lukte!

  Geliked door 1 persoon

 10. Och ja lezen, voor mij is het therapie wat mijn gedachten afleidt van zaken die ik liever ver weg stop. Van een vriendin kreeg ik onlangs het boek Het lied van Ooievaar en Dromedaris. Het is 600 pagina´s en loodzwaar ik durf erg gewoon niet aan te beginnen, weet ook niet het onderwerp me boeit. Nu lees ik Mrs Degas van Arthur Japin, dat gaat me beter af 🙂

  Geliked door 1 persoon

 11. Onlangs las ik in De Volkskrant dat je boeken lezen ook een beetje kunt verleren omdat we meestal alleen nog korte stukjes lezen. Misschien is je volgende boek dan niet langdradig meer.

  Geliked door 1 persoon

 12. In een hele moeilijk periode, nog voor het afleidende surfen op internet kon ik ook geen gewone boeken lezen. Wel moeilijke semi=wetenschappelijke, daar moest ik me zo op concentreren dat ik de rest om me heen niet meer zag en hoorde. BV een zeer uitgebreid boek over dolmen en menhirs over de hele wereld en kan me een natuurboek herinneren over bomen. Heel wat weetjes aan overgehouden die me nog wel eens te pas komen in quizen die we op tv zien

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: