Mestreech

Vrijdag deden we nog eens een uitstap. We reden naar Maastricht en maakten daar een mooie stadswandeling van bijna elf kilometer!!

Wat is het internet dan toch weer een uitkomst. ’s Morgens voor vertrek nog snel een wandeling opgezocht en op mijn telefoon gezet. Wandelen met de gpx viewer is veel fijner dan met een boekje of een stapel papieren je weg zoeken.

Onze wandeling ging door het Aldenhofpark en het Stadspark, over de Romeinse stadsomwalling, over kinderköpkes (kasseien) in rustieke steegjes, over het Ezelsplein, het Keizer Karelplein, het Vrijthof, …

We bewonderden het Stadhuis, de Sint Servaasbasiliek, de Basiliek van Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming, de Minderbroederskerk, de Helpoort, de Sint Servaasbrug, …

En we passeerden langs restaurants en terrasjes, véél terrasjes in deze bourgondische stad. En ook veel zon. En wat doen wij dan? Juist, ja. Uitgebreid genieten van lekker eten en drinken.

In het winkeltje van de Bisschopsmolen kochten we nog Limburgse vlaai om mee naar huis te nemen want die kon er na de lunch echt niet meer bij.

Het was een fijne dag in Maastricht.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

71 gedachten over “Mestreech”

 1. mogge Myriam
  een prachtige stad , kwam er enkele malen om een wandeling te beginnen of eindigen , maakte lang geleden ook een stadswandeling , helaas kwam er toen regen
  welk gps app gebruiken jullie
  rustige zondag groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat is inderdaad een mooie en gezellige stad. Ik zocht het even op en bij mij is het geleden van november 2020 dat ik er eens ben geweest. De Dominicanenkerk is zeker ook de moeite. Jullie hebben er alleszins een leuke uitstap van gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

     1. Maar om een klein beetje een overzicht van de highlights te krijgen is het goed te doen. je kunt dan natuurlijk nergens naar binnen. Het was op dat moment precies wat ik graag wilde en viel me ábsoluut reuze mee wat je dan nog kunt zien.

      Geliked door 1 persoon

 3. Voor ons toch een dikke 2.5 uur rit om er te komen. Soms deden we de stad per trein. Ook lang, maar dan hoef je zelf niet te sturen. Maar ik ben er zakelijk ook heel wat keertjes geweest door de jaren heen. Uiteindelijk vond ik later Roermond leuker. Maar dat is persoonlijk. Maastricht heeft wel als voordeel dat je je daar in het buitenland waant als je er rondloopt. Komt ook omdat wij als Amsterdammers die Maastrichtenaren helemaal niet kunnen verstaan…:)

  Geliked door 1 persoon

 4. Een zeer mooie en gezellige stad waar we af en toe ook wel eens te vinden zijn. Alleen de enorme drukte stoort me er, zeker in de weekends. Bedankt voor de mooie en veelal herkenbare beelden Myriam. Nog een fijne zondag gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wel is me dat een toeval, wij waren er ook vrijdag. Een prachtige dag in een mooie stad. Op het Vrijthof genoten van een lunch in de boekenkerk Dominicanen genoten van alle boeken en de entourage. Zojuist een blog gemaakt over ons bezoek daar, ga ik morgen posten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Is dit nog toeval? We hebben elkaar misschien wel gezien zonder dat we het wisten want ook wij hebben geluncht op het Vrijthof.
   Ik word door veel lezers gewezen op de Dominicanenkerk. Zo vreemd dat ik daar niets over gevonden heb tijdens de voorbereiding van de wandeling (in de auto).

   Geliked door 1 persoon

   1. Wie weet ja. Echt grappig. Eigenlijk zijn we bij toeval in de kerk beland. Chris fotografeert graag het interieur van kerken. We liepen naar binnen en zie daar een boeken walhalla

    Geliked door 1 persoon

    1. Wij zijn wel even in de andere kerken gaan kijken (om foto’s te nemen) maar deze hebben we gemist. Ik vind zelfs geen foto van de buitenkant tussen mijn foto’s, dus blijkbaar ook niet langs gelopen.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: