Vogels

Veel bloemen hebben we nog niet in onze tuin. Wel veel vogels! Ze kwetteren en scharrelen van ’s morgens tot ’s avonds.

Het is hier dan ook niet slecht van eten, al zeg ik het zelf. Nootjes, pitten en zaden, vetbollen, meelwormen, …

Het is een genot om dat kleine grut in de gaten te houden.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

45 gedachten over “Vogels”

 1. We hebben vanaf oktober een voederboom in de voortuin en een bak op hoge stok zodat we vanuit onze stoelen alles goed kunnen bekijken. Bij de buren staan 2 struiken en die gebruiken ze als uitgangspunt, soms komen ze plotseling met zijn allen onze kant op. Mij zelfgemaakte vetbollen in halve kokosnoten zijn erg in trek bij bonte spechten, we herkennen er 3. Vorig jaar waren er 3 vlaamse gaaien en die aten erg veel uit de schaal, als ik er pinda’s in gooide waren ze zo snel weg dat was niet leuk, maar dit jaar hebben we ze niet gezien.
  Aan de stam van de voederboom smeer kik pindakaas, vinden ze ook lekker

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij hebben één keer een bonte specht gezien. Mijn man heeft toen speciaal een spechtenblok gemaakt en de gaten gevuld met vogelpindakaas. We hebben hem helaas niet meer gezien.

   Like

   1. Dat hebben wij ook een keer gedaan, ook geen success. Wat wel grappig is te zien hoe vogels zich aanpassen. De eksters kunnen minder goed op de takken zitten kennelijk om bij de vetbollen in de kokosnoot te kunnen, dus de ene maakt elke keer een sprongetje om erbij te komen. De andere hangt ondersteboven aan de bovengelegen tak.
    En een waterhoentje ui de sloot voor de deur klimt IN de boom! Nog niet eerder gezien

    Geliked door 1 persoon

 2. Zalig hè 🙂 Hier ook, 3 koppels meesjes, er zijn vinkjes, een roodborstje, ze zijn allemaal vaste klant. Naast de tortelduiven. Echt geestig om naar te kijken. Die mezen zijn zo’n brutaaltjes, ze buitelen soms al vechtend door de lucht 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Ohja geweldig dit, hier ook. Als je maar wat neerlegt / hangt komen ze wel… tenminste als er geen poezels zijn of poezels die ze al kennen en waarvan ze weten dat ze onschuldig zijn. Onze heren-poezels laten de vogels koud maar zodra ze onze dame-poezel zien vliegen ze op en weg

  Geliked door 1 persoon

 4. Bij mij is het helaas erg rustig op vlak van tuinvogeltjes momenteel. Dat heeft 2 redenen:
  Ik ben gestopt met voederen in mijn voortuin toen ik een aantal muisjes mee zag rondscharrelen tussen het voer, gewoon voor mijn neus in het daglicht. Ik vind muizen schattig en ze hebben ook zeker een functie als opruimer van allerlei, maar toch liefst niet zo dichtbij mijn huis. Dus ben ik maar gestopt met voederen. Maar volgende herfst begin ik zeker en vast opnieuw!

  En in mijn achtertuin moesten de 2 bomen er aan geloven: de éne is al helemaal afgekapt (een vijgenboom), vooral omwille van gepest van de bovenbuur die er allerlei hinder van meende te ondervinden en ik heb er via de huisbaas dan maar korte metten mee gemaakt. De andere – een laurierstruik die al zo oud is dat het een heuse boom is geworden – is helemaal ontdaan van takken en loof en moet er binnenkort ook helemaal aan geloven, om dezelfde reden. Die bomen waren de broedplaats van een koppel duiven – wellicht 1 van de dingen dat de buren storend vonden – en die zullen dus helaas een nieuw onderkomen moeten vinden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Neen, muizen willen wij ook niet. Ik zag er trouwens laatst ook eentje over het terras lopen. Zolang het bij ééntje blijft …
   Wat hebben wij toch geluk met onze buren! Er is nog nooit over ook maar één ding discussie geweest. Wel heel jammer van je vijgenboom.

   Like

 5. We hebben hier ook van die vrolijke flierefluiters. Soms denk ik dat ze aan elkaar doorgeven, daar moet je zijn, altijd iets te eten. Mooie foto´s zeker die van het vogelhuisje inclusief huurder.

  Geliked door 1 persoon

 6. Heerlijk hè, daar kan ik ook zo van genieten! Die kleine zijn schattig, maar ook de tortels vind ik vaak vermakelijk. En laatst waren de twee bonte spechten er een keer allebei tegelijk, prachtig! Lekker doorvoeren, dus!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: