Februari

“Februari is nooit zo fel, of ze heeft zijn drie zomerse dagen wel”.

Of ik het nu echt zomerse dagen kan noemen??? De zon heeft vaak geschenen, meer dan de beloofde drie dagen, dat wel, maar wat was het soms kouuuud!

Zonsopgangen zijn, vanwege het vroege uur, aan mij niet besteed maar een mooie zonsondergang kan ik erg appreciëren. En die kregen we!

In tegenstelling tot januari is februari voorbij gevlogen. Dat komt natuurlijk omdat we nogal uithuizig waren.

Begin van de maand waren we twee dagen in Amsterdam.

We gingen in Renesse naar het straô rieën kijken en afsluiten deden we met een heerlijke lunch bij Bistro Zeelandia in Colijnsplaat. Altijd goed daar!

Op een van de zonovergoten dagen hebben we een stadswandeling gemaakt in onze eigen mooie stad.

We hebben ook wat geklust in huis, onder andere een muur in de hall geverfd om het groot eigen werk van schoonbroer een mooie plaats te geven.

Ik had best veel lunch dates met vriendinnen, en ook met manlief. Kan ik altijd héél erg van genieten.

En we zijn naar de cinema geweest. Eerst naar Close, een film van een Belgische regisseur, al veel prijzen gewonnen en genomineerd voor een Oscar. Terecht, want het was een prachtig aangrijpend drama met briljante jonge acteurs.

En vorige week zagen we Zillion, ook een Belgische productie. Als film niet slecht maar totaal niet mijn wereld. Nooit geweest ook.

We pikten ook nog een concert mee van Julien Clerc waarover je hier al kon lezen.

En tijdens de themamiddag van Klankbord was me gevraagd om deel uit te maken van de werkgroep om de bijeenkomsten mee te organiseren, nieuwsbrieven op te stellen, een website op poten te zetten, enz. Zo’n “werk” ligt me wel en de eerste brainstormsessie is achter de rug.

Er waren ook minder prettige dingen. Zo was er weer een letsel in mijn mond dat er niet hoorde. Een kleine doch pijnlijke zoveelste ingreep was het gevolg. Het weggesneden weefsel werd opgestuurd voor onderzoek. Afwachten dus. Wel jammer dat het gebeurde op een moment dat ik de toekomst weer wat rooskleuriger zag. Ik ga er verder niet over zeuren, dat heeft geen zin. Ik wil me focussen op het positieve en er was heel veel positiefs de afgelopen maand.

Terwijl je dit leest zijn wij op vakantie in Oberbayern. Ik had zin in een weekje sneeuw. Kwestie van eens iets anders te doen. Daarover lees je uiteraard zodra we terug zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

58 gedachten over “Februari”

 1. Je maand was meer dan gevuld. Februari gaat ook hier vaak vlotter dan januari omdat we al meer richting lente schuiven. Ze is trouwens ook drie dagen korter😉.
  Fijn dat jullie nog een laatste streepje winter meenemen, zoals ik onlangs een eerste streepje lente. Geniet ervan.
  En 🤞🤞.

  Geliked door 1 persoon

 2. Geniet van Oberbayern. Misschien dat ikzelf voor iets warmers zou kiezen, maar dat komt nu ook vooral door mijn mindere mobiliteit. Heel fijn dat je al enkele uitstappen kon maken. Jij kent dan ook zoveel goeie adresjes. Ik duim nu vooral dat de test voor jou zo positief mogelijk uitdraait. Wat een lijdensweg Myriam.

  Geliked door 1 persoon

      1. Elke keer dat er een letsel wordt weggenomen komt er een litteken voor in de plaats. Dat is ook nu weer het geval en ook al is het maar een mm breed, het neemt extra plaats in en mijn prothese past dan niet meer. Dit was de eerste keer dat ik weefsel heb moeten laten wegsnijden nadat mijn prothese geplaatst werd.

       Geliked door 1 persoon

   1. Zuid-Afrika was echt geweldig, ik vertrek altijd zonder verwachtingen. Het is zo’n mooi land. Wel met enorme contrasten tussen rijk en arm…maar enorm vriendelijke mensen….en weer met de voeten op de grond, hoe goed wij het hier hebben….

    Geliked door 1 persoon

      1. We hadden eerst Kenya en Senegal gedaan en dan is in Z-Afrika het Afrikaanse gevoel heel ver weg. We hadden daar ook een slechte ervaring ivm apartheid: een blanke ‘bazin’ die een donkere bediende voor verrot uitschold. Dat zal ik nooit vergeten.

       Geliked door 1 persoon

 3. Gek genoeg vond ik januari óók omgevlogen maar februari is natuurlijk nog drie dagen korter. Veel plezier daar, ik hoop dat je ook echt even je gedachten kunt verzetten. Zó jammer dat je weer uit je nog maar pas verkregen vertrouwen werd getrokken.

  Geliked door 1 persoon

 4. ja de tijd vliegt voorbij
  nog ff en de dagen zijn weer flink langer licht en warmer
  Renesse had ik in ’20 een hotelletje geboekt om wat dagen te wandelen op het Kustpad , corona kwam , maar het gaat er nog van komen , hoop ik
  fijne sneeuw vakantie

  Geliked door 1 persoon

 5. Een heerlijke februari maand voor jullie. Leuke uitstapjes gemaakt, lunchen met manlief en vriendinnen, een schitterend kunstwerk aan de muur en nu zon en sneeuw.
  Spijtig dat nu het letsel en de daarbij behorende malaise roet in het eten gooit.

  Geliked door 1 persoon

 6. Het weekje Oberbayern zal je ongetwijfeld goed doen.
  Van alles wat je hier opsomt, heb ik het gevolgd de voorbije maand. Daaruit is de straô rieën me het meeste bij gebleven.
  Je vasthouden aan positieve dingen is goed, al is verdriet toelaten ook geen schande.

  Altijd leuk zo’n maandoverzicht.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: