Geduld

Gisteren werd mijn geduld nog eens danig op de proef gesteld.

Ik had al een paar dagen het gevoel dat ik een urineweginfectie aan het krijgen was. Gewoonlijk gaat het snel over als ik een kuurtje met Uricran Forte doe. Ik neem sowieso dagelijks een tablet Uricran regular om urineweginfecties te voorkomen.

Helaas liet de Uricran Forte me in de steek en moesten er straffere middelen aan te pas komen. Een afspraak bij mijn huisarts lukte niet meer op vrijdag, maar geen nood … je kan in het weekend bij de huisartsenpost terecht.

Zo gezegd, zo gedaan.

Al toen ik er incheckte om 11u15 zag ik dat het iets van lange duur zou worden. Ik denk dat er wel veertig patiënten in de wachtruimte zaten. En er zijn altijd maar twee artsen van dienst.

En ik had niet eens mijn eReader bij. Help!

Gelukkig vind ik het ook niet erg om mensen te observeren. En er waren kindjes die de boel entertainden Ook altijd plezant.

Om 13u30 was het mijn beurt. Het was een goede oefening in geduld.

Hopelijk doet de Monuril wat hij moet doen en is de infectie snel weg.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

67 gedachten over “Geduld”

  1. Zo vervelend, een blaasprobleem. Als je om de haverklap naar het toilet moet, is het thuis blijven. Hopelikk snel opgelost.

    Geliked door 1 persoon

  2. Klinkt ingewikkeld. Bij ons mag je gewoon je urine langsbrengen, die wordt nagekeken en komt daar een blaasontsteking uit dan krijg je een kuur. Bezoek aan de huisarts is daarvoor helemaal niet nodig.
    Hopelijk slaat de monuril snel aan!

    Geliked door 1 persoon

    1. Bij wie breng je je urine dan binnen? Bij ons gaat het via de huisarts (die een eerste controle doet) met een ingevuld formulier naar het labo. Rechtstreeks iets binnenbrengen bij het labo kan niet want daar hebben wij als patiënten niet de juiste formulieren voor. Ik krijg dus ook direct medicatie en moet niet wachten op de uitslag want dat heeft mijn huisarts al gecheckt.

      Like

      1. Aan de balie van de huisartsenpraktijk, de assistente kijkt hem dan na en schrijft zo nodig een kuur voor. Bij ons gaat de urine alleen naar het laboratorium bij een gecompliceerde infectie of als iemand meerdere keren per jaar een blaasontsteking heeft. Dat sturen wij dan op.

        Geliked door 1 persoon

        1. Of je nu naar de balie gaat of je gaat even binnen. Onze huisartsen hebben geen assistentes. Die doen alles zelf, dus ook even de urine controleren en een recept schrijven.

          Geliked door 1 persoon

  3. Ze zeggen ‘geduld is een mooie deugd’. Maar je moest wel heel lang wachten. Ik had geen idee dat dokters van wacht het zo druk hebben in het WE! Hopelijk komt het snel terug goed🤞

    Geliked door 1 persoon

    1. Er is bij ons een groot tekort aan huisartsen. In Essen (geen kleine gemeente) zijn er zelfs geen huisartsen meer. Die mensen moeten natuurlijk ook geholpen worden en gaan dan naar de huisartsenwachtpost. Het strafste was dat, toen het aan mijn beurt was, de wachtruimte zo goed als leeg was. Ik was beter in de namiddag gegaan!

      Geliked door 1 persoon

      1. Mensen gaan inderdaad liefst in de voormiddag om gerust te zijn voor het verdere WE.
        Die beperking via het examen lijkt te beginnen doorwegen in België. Hier was het ook flink zoeken toen die van ons op pensioen was.

        Geliked door 1 persoon

    1. Hier is het probleem vooral dat studenten verder studeren voor een specialisme. Huisarts blijkt een ondankbaar beroep. Zelfs jonge huisartsen gooien de handdoek in de ring.

      Geliked door 1 persoon

  4. Een pluim voor je geduld, ik zou al de muur op gekropen zijn van frustratie… Al heeft dat natuurlijk geen enkel nut. Gelukkig heb je nu de juiste medicatie.

    Geliked door 1 persoon

  5. Veertig patiënten in de wachtruimte? Je geduld is bewonderenswaardig, mevrouw.
    Nu maar hopen dat de medicatie snel aanslaat. (Ondertussen is dat misschien zelfs al gebeurd.)

    Geliked door 1 persoon

  6. Balen zeg, dat is behoorlijk lang wachten. Hier moet je éérst telefonisch een afspraak maken en dan kun je makkelijk een half uur aan de lijn hangen, tenzij je vind dat het “levensbedreigend is ” dan mag je de 1 indrukken en krijg je eerder iemand aan de lijn. Veel pijn is niet levensbedreigend en dus géén reden om de 1 in te drukken.
    Ik hoop dat je snel de medicijnen hebt zodat het gauw over is. Beterschap.

    Geliked door 1 persoon

  7. Het wordt alsmaar moeilijker en moeilijker om een afspraak te bemachtigen bij een dokter. Gelukkig is onze dokter nog van den oude stempel en neem hij er gemakkelijk nog mensen bij (’s ochtends vroeg, tot ’s avonds laat!). Jammer genoeg is hij aan het uitbollen en staat zijn pensioen voor de deur. In de buurt zijn vele dokterspraktijken maar bijna overal is er een patiëntenstop. We zijn gelukkig zelden ziek… maar ik hoop dat als we ooit een dokter nodig hebben (en de onze is in pensioen) dat we toch ergens zo dicht mogelijk bij huis terecht kunnen.

    Geliked door 1 persoon

  8. Zo had je wel even afleiding al duurde het langer dan gewenst. Ook hier op het dorp is het mogelijk je urine bij de assistente van de dokter af te geven ter controle. In de middag ontvang je dan bericht of het inderdaad om een infectie gaat en ligt de medicatie gereed bij de apotheek.
    Beterschap, altijd irritant zo´n infectie

    Geliked door 1 persoon

      1. Elke streek zo zijn gewoontes☺️ drukke boel voor de huisarts, hier neemt de assistente veel van onze huisarts over

        Geliked door 1 persoon

  9. Lastig dat artsen in België (eerder regel dan uitzondering?) geen assistente hebben die bepaalde handelingen kan/mag doen. Hetzelfde verhaal voor tandartsen? Mijn mannen (zij die tandarts zijn) zijn wat dat betreft erg verwend. Je bent inmiddels op weg naar elders? Fijne vakantie dan!

    Geliked door 1 persoon

  10. Zelfs als je wel terecht zou kunnen bij je eigen huisarts moet je hier 2-3 dagen van te voren afspreken en bepaalt een assistente of je wel urgent genoeg ziekte of kwaal vertoont om door de ballotage heen te komen. Ik vond de vroegere situatie van een huisarts die een eigen praktijk aan huis had heel wat plezieriger dan die tegenwoordige huisartsenposten waarin men ‘samen’ lokale gezondheidszorg aanbiedt…

    Geliked door 1 persoon

    1. Zoals ik elders al schreef: onze huisartsen hebben geen assistentes. Ik heb nog een (oudere) huisarts die werkt van 8 tot 20u, maar ook bij hem is het ‘vol is vol’. En dat hij gelijk heeft.

      Like

Reacties zijn gesloten.