Geduld

Gisteren werd mijn geduld nog eens danig op de proef gesteld.

Ik had al een paar dagen het gevoel dat ik een urineweginfectie aan het krijgen was. Gewoonlijk gaat het snel over als ik een kuurtje met Uricran Forte doe. Ik neem sowieso dagelijks een tablet Uricran regular om urineweginfecties te voorkomen.

Helaas liet de Uricran Forte me in de steek en moesten er straffere middelen aan te pas komen. Een afspraak bij mijn huisarts lukte niet meer op vrijdag, maar geen nood … je kan in het weekend bij de huisartsenpost terecht.

Zo gezegd, zo gedaan.

Al toen ik er incheckte om 11u15 zag ik dat het iets van lange duur zou worden. Ik denk dat er wel veertig patiënten in de wachtruimte zaten. En er zijn altijd maar twee artsen van dienst.

En ik had niet eens mijn eReader bij. Help!

Gelukkig vind ik het ook niet erg om mensen te observeren. En er waren kindjes die de boel entertainden Ook altijd plezant.

Om 13u30 was het mijn beurt. Het was een goede oefening in geduld.

Hopelijk doet de Monuril wat hij moet doen en is de infectie snel weg.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

67 gedachten over “Geduld”

  1. Bij wie breng je je urine dan binnen? Bij ons gaat het via de huisarts (die een eerste controle doet) met een ingevuld formulier naar het labo. Rechtstreeks iets binnenbrengen bij het labo kan niet want daar hebben wij als patiënten niet de juiste formulieren voor. Ik krijg dus ook direct medicatie en moet niet wachten op de uitslag want dat heeft mijn huisarts al gecheckt.

   Like

   1. Aan de balie van de huisartsenpraktijk, de assistente kijkt hem dan na en schrijft zo nodig een kuur voor. Bij ons gaat de urine alleen naar het laboratorium bij een gecompliceerde infectie of als iemand meerdere keren per jaar een blaasontsteking heeft. Dat sturen wij dan op.

    Geliked door 1 persoon

  1. Er is bij ons een groot tekort aan huisartsen. In Essen (geen kleine gemeente) zijn er zelfs geen huisartsen meer. Die mensen moeten natuurlijk ook geholpen worden en gaan dan naar de huisartsenwachtpost. Het strafste was dat, toen het aan mijn beurt was, de wachtruimte zo goed als leeg was. Ik was beter in de namiddag gegaan!

   Geliked door 1 persoon

   1. Mensen gaan inderdaad liefst in de voormiddag om gerust te zijn voor het verdere WE.
    Die beperking via het examen lijkt te beginnen doorwegen in België. Hier was het ook flink zoeken toen die van ons op pensioen was.

    Geliked door 1 persoon

 1. Balen zeg, dat is behoorlijk lang wachten. Hier moet je éérst telefonisch een afspraak maken en dan kun je makkelijk een half uur aan de lijn hangen, tenzij je vind dat het “levensbedreigend is ” dan mag je de 1 indrukken en krijg je eerder iemand aan de lijn. Veel pijn is niet levensbedreigend en dus géén reden om de 1 in te drukken.
  Ik hoop dat je snel de medicijnen hebt zodat het gauw over is. Beterschap.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het wordt alsmaar moeilijker en moeilijker om een afspraak te bemachtigen bij een dokter. Gelukkig is onze dokter nog van den oude stempel en neem hij er gemakkelijk nog mensen bij (’s ochtends vroeg, tot ’s avonds laat!). Jammer genoeg is hij aan het uitbollen en staat zijn pensioen voor de deur. In de buurt zijn vele dokterspraktijken maar bijna overal is er een patiëntenstop. We zijn gelukkig zelden ziek… maar ik hoop dat als we ooit een dokter nodig hebben (en de onze is in pensioen) dat we toch ergens zo dicht mogelijk bij huis terecht kunnen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo had je wel even afleiding al duurde het langer dan gewenst. Ook hier op het dorp is het mogelijk je urine bij de assistente van de dokter af te geven ter controle. In de middag ontvang je dan bericht of het inderdaad om een infectie gaat en ligt de medicatie gereed bij de apotheek.
  Beterschap, altijd irritant zo´n infectie

  Geliked door 1 persoon

 4. Lastig dat artsen in België (eerder regel dan uitzondering?) geen assistente hebben die bepaalde handelingen kan/mag doen. Hetzelfde verhaal voor tandartsen? Mijn mannen (zij die tandarts zijn) zijn wat dat betreft erg verwend. Je bent inmiddels op weg naar elders? Fijne vakantie dan!

  Geliked door 1 persoon

 5. Zelfs als je wel terecht zou kunnen bij je eigen huisarts moet je hier 2-3 dagen van te voren afspreken en bepaalt een assistente of je wel urgent genoeg ziekte of kwaal vertoont om door de ballotage heen te komen. Ik vond de vroegere situatie van een huisarts die een eigen praktijk aan huis had heel wat plezieriger dan die tegenwoordige huisartsenposten waarin men ‘samen’ lokale gezondheidszorg aanbiedt…

  Geliked door 1 persoon

  1. Zoals ik elders al schreef: onze huisartsen hebben geen assistentes. Ik heb nog een (oudere) huisarts die werkt van 8 tot 20u, maar ook bij hem is het ‘vol is vol’. En dat hij gelijk heeft.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: